Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Направи снимка на антифриза???
При мен се беше получило така от пробил маслен охладител под корпуса на масления филтър.
При мен се беше получило така от пробил маслен охладител под корпуса на масления филтър.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Аз искам да споделя нещо относно фаровете.
Както сигурно повечето и аз карам на "авто". Няколко пъти ми се случва да посрещам изгрева (но за съжаление не на Камен бряг) на път, пътувайки на запад. Прави ми впечатление, че когато слънцето вече е изгряло и е точно откъм гърба ми, фаровете продължават да светят много по-дълго преди да угаснат, независимо, че отдавна е светло.
Мисля си, че това е умишлено направено за по-добра видимост на автомобила, защото слънцето заслепява насрещно движещите се.
Някой друг забелязвал ли е това и дали е нарочно направено или си е някаква особеност на датчиците и не е търсен ефект, а аз си мисля, че колата ми е много умна?![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
Както сигурно повечето и аз карам на "авто". Няколко пъти ми се случва да посрещам изгрева (но за съжаление не на Камен бряг) на път, пътувайки на запад. Прави ми впечатление, че когато слънцето вече е изгряло и е точно откъм гърба ми, фаровете продължават да светят много по-дълго преди да угаснат, независимо, че отдавна е светло.
Мисля си, че това е умишлено направено за по-добра видимост на автомобила, защото слънцето заслепява насрещно движещите се.
Някой друг забелязвал ли е това и дали е нарочно направено или си е някаква особеност на датчиците и не е търсен ефект, а аз си мисля, че колата ми е много умна?
- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Добра логика, но аз гласувам, че не хващат първите слънчеви лъчи, защото идват отзад.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Но то отзад идват и лъчите на дългите светлини вечер и се затъмняват огледалата. Значи има някакъв сензор и в купето насочен назад. Примерна логика:
Отзад (в купето) е светло, но отпред не е тъмно, а също светло, значи няма да затъмнявам огледалата, а няма още да гася фаровете.
Това, разбира се, са мои фантазии и ако някой е запознат с истината по въпроса, моля да я сподели.
Отзад (в купето) е светло, но отпред не е тъмно, а също светло, значи няма да затъмнявам огледалата, а няма още да гася фаровете.
Това, разбира се, са мои фантазии и ако някой е запознат с истината по въпроса, моля да я сподели.
-
Joni
- Гараж: Octavia III 2018, 1.6 TDI, 115hp, 7-speed DSG
Здравейте колеги
От скоро съм горд собственик на Октавия.
Досега не съм карал дизел, двигателя е 1.6, 115 к.с - 2018г.
Имам едно питане, от време на време(в началото на август ми го направи за първи път) когато спра колата и вентилатора работи доста силно и нали в един момент спира. Та нормално ли е това нещо и трябва ли да се прави нещо по специфично?
Благодаря ви.
От скоро съм горд собственик на Октавия.
Досега не съм карал дизел, двигателя е 1.6, 115 к.с - 2018г.
Имам едно питане, от време на време(в началото на август ми го направи за първи път) когато спра колата и вентилатора работи доста силно и нали в един момент спира. Та нормално ли е това нещо и трябва ли да се прави нещо по специфично?
Благодаря ви.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Фаровете и огледалата се контролират от различни сензори. Този за огледалата си е в средното огледало. Този за фаровете е на предния прозорец пред огледалото. Единия гледа назад, другия напред/нагоре. По тази причина слънцето изгрява зад теб, а фаровете светят )baijoro написа: 09.07.2022, 13:02:31 Но то отзад идват и лъчите на дългите светлини вечер и се затъмняват огледалата.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
@Joni Бил си в регенерация на ДПФ-а. Прочети малко от тази тема, за да добиеш повече представа. Ще ти е полезно щом ти е първи дизел.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
И аз съм като теб, и аз ноември ще ходя за масло. Само където съм направи малко над 52к.
Слушам с интерес какво още трябва да се прави...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Слушам с интерес какво още трябва да се прави...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Аз съм на 70к км. изтече гаранцията,и казаха от ЕТ,че нищо не се прави ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Ай дано нищо да няма да и се прави
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
По-скоро въпросът е дали се сменя нещо спецофично на 5-тата година. Аз като отида, ще ги зачекна за 2 неща по гаранцията, докато още я има... 
Прословутите тампони и волана...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Прословутите тампони и волана...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Пуснали са ми от ЕТ, че трябва да се сменят запалителни свещи. Нужно ли е това, при положение, че няма проблеми?

![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)