Въпросът ми е дали има област на стъклото, където няма подгряване (може би черните точки около огледалото)? За Superb 3fl, ако има значение.
Отопляемо предно стъкло и транспондер за толтакси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
murrey
Взех си Egnatia pass - транспондер за плащане на тол-такси в Гърция и днес сутринта по изгрев се подредих на диодията след Кулата в лентата за безкасово плащане и бариерата не се вдига. Връщам на аварийки до другата лента и подавам устройството на касата, сканираха го и всичко ок. Обясниха ми някак, че проблемът бил в системата. След 5-6 опита (пътувахме посока Атина) стана ясно, че нещо не е баш така и не е проблемна системата.
В описанието на транспондера си пишело, че не работи през стъкла с подгряване и трябва да се монтира там, където няма подгряване.
Въпросът ми е дали има област на стъклото, където няма подгряване (може би черните точки около огледалото)? За Superb 3fl, ако има значение.
-
murrey
Решение на проблема:
Както можеше и да се очаква, областта на предното стъкло, където няма подграващо фолио, е тази с черните точки от двете страни на огледалото за задно виждане. Монтиран там транспондерът работи безотказно и ми спести доста време по диодиите.
Както можеше и да се очаква, областта на предното стъкло, където няма подграващо фолио, е тази с черните точки от двете страни на огледалото за задно виждане. Монтиран там транспондерът работи безотказно и ми спести доста време по диодиите.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Нямах идея какъв е тоя транспондер и пуснах едно търсене в гугъл. Ей това е първото нещо което видях -

-
Shady
Нашата Скала в двата долни края на предното стъкло има около 3-4 пръста рязстояние без подгрев, понеже горе прозореца е по-тесен и те вървят под формата на правоъгълник.
- radkof
- Гараж: Skoda Superb 3FL Combi, 190PS 7DSG, 2023
Днес ми пристигна джаджата и с малко търсене във форума си отговорих на въпроса - благодаря за което
![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Уф бе колега, чета ти 1вия пост и си викам еее да го ева.murrey написа: 04.09.2022, 10:52:02 Както можеше и да се очаква, областта на предното стъкло, където няма подграващо фолио
Понеже и аз направих точно поръчка и чакам сега. А в книжката няма ли обяснено как и къде?
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Картинката по-горе е от хартиеното ръководство, което идва с транспондера. Същата информация я има и на сайта под често задавания въпрос "How do I install the electronic Transponder in my vehicle?".
https://egnatia.eu/en/online-services/egnatia-pass/

-
Tpet
- Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI
И моят транспондер пристигна преди 1-2 дни, още не съм го лепил, но огледах и точно там, където са черните точки около огледалото, от двете му страни се виждат два по-светли правоъгълника, които би трябвало да са тези места. В книжката на колата не открих нищо по темата.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
В темата за видеорегистратори, поради проблеми с гпс, бях направил снимки на точните места:
viewtopic.php?p=385642#p385642
viewtopic.php?p=385642#p385642
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Хората са го направили толкова интелигентно. Пращат едно картонче с А Б и В. Много ясно е показано къде трябва да се сложи!
-
Migell
- Гараж: Superb III 2019 2.0 tdi 190 7DSG (комбе)
Да попитам и аз нещо по темата с лепенето, преди да е пристигнал моя ...
Веднъж залепен, лесно ли се маха/мести? Трябва ли да побългаряваме ако не искаме постоянно да стои в колата?
Веднъж залепен, лесно ли се маха/мести? Трябва ли да побългаряваме ако не искаме постоянно да стои в колата?
-
TSI
Мигел-
Бързо се маха.
Лепи се щипката на която е защипан.
При нужда от минаване през гише с човек го откачаш и подаваш за чекиране.
Нямаш право да го местиш в друга кола.
Това става като поискаш смяна на регистрационен номер(автомобил).
С декларация за новия.
И те ще ти пратят нова щипка.
Бързо се маха.
Лепи се щипката на която е защипан.
При нужда от минаване през гише с човек го откачаш и подаваш за чекиране.
Нямаш право да го местиш в друга кола.
Това става като поискаш смяна на регистрационен номер(автомобил).
С декларация за новия.
И те ще ти пратят нова щипка.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Използвам тази тема, за да споделя, че няма нужда Egnatia Pass да се поръчва и доставя с куриер. На много от пунктовете на магистралите в Гърция (в това число и на Промахон в посока на влизане в Гърция) има офис на Egnatia Odos S.A., където на момента те регистрират, зареждаш си сметката с някаква сума и веднага сдобиваш транспондер. Аз така направих там миналата седмица - всичко отне 10 минути. Списъкът на тези офиси ги има в сайта на Egnatia Pass.
И още нещо - към всеки регистриран профил в тази система собственикът може след това да си генерира сам QR-кодове, за себе си или да ги даде на други свои водачи (например за други свои коли). QR-кодът се вижда в приложението за мобилен телефон и чрез него може да се минава на тол-гише за плащане СЪС СЛУЖИТЕЛ, където се показва QR-кода, служителят го сканира и автоматично става плащане от сметката на профила, без да се налага занимавка с пари в брой.
П.П. На Промахон офисът-фургон на Egnatia Odos S.A. е в локалното платно отстрани на тол-пункта (https://www.google.com/maps/@41.3645603 ... FQAw%3D%3D), а дотам няма директен достъп от тол-пункта. Т.е. не може да се спре на платното на тол-пункта и да се прескочи мантинелата, за да се влезе в офиса. Затова платих таксата на пункта в брой, минах нататък и след 100-200 метра има отклонение от пътя вдясно към локалното платно, по което се отива до офиса-фургон на Egnatia Odos S.A., където си има паркинг.
И още нещо - при ползване на Egnatia Pass има отстъпки от цената за плащане на съответните отсечки. Отстъпките ги има описани в сайта (https://egnatia.eu/en/online-services/egnatia-pass/) във въпроса "Are there any Discount programs". При мен бяха начислили 5% отстъпка още от първата транзакция.
И още нещо - към всеки регистриран профил в тази система собственикът може след това да си генерира сам QR-кодове, за себе си или да ги даде на други свои водачи (например за други свои коли). QR-кодът се вижда в приложението за мобилен телефон и чрез него може да се минава на тол-гише за плащане СЪС СЛУЖИТЕЛ, където се показва QR-кода, служителят го сканира и автоматично става плащане от сметката на профила, без да се налага занимавка с пари в брой.
П.П. На Промахон офисът-фургон на Egnatia Odos S.A. е в локалното платно отстрани на тол-пункта (https://www.google.com/maps/@41.3645603 ... FQAw%3D%3D), а дотам няма директен достъп от тол-пункта. Т.е. не може да се спре на платното на тол-пункта и да се прескочи мантинелата, за да се влезе в офиса. Затова платих таксата на пункта в брой, минах нататък и след 100-200 метра има отклонение от пътя вдясно към локалното платно, по което се отива до офиса-фургон на Egnatia Odos S.A., където си има паркинг.
И още нещо - при ползване на Egnatia Pass има отстъпки от цената за плащане на съответните отсечки. Отстъпките ги има описани в сайта (https://egnatia.eu/en/online-services/egnatia-pass/) във въпроса "Are there any Discount programs". При мен бяха начислили 5% отстъпка още от първата транзакция.
Последно промяна от smoke на 17.10.2025, 13:08:04, променено общо 1 път.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Сега е ок, но ако си поръчал в активния сезон, ще чакаш доста. Аз си го поръчах миналата зима и дойде за седмица. Приятели си поръчаха в активния сезон и над месец чакаха без отговор и направиха схемата с офиса на место.
Относно QR кода, ако създадете такъв, минималната изискуема сума в акаунта нараства, да се има предвид.
Относно QR кода, ако създадете такъв, минималната изискуема сума в акаунта нараства, да се има предвид.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Да. Също така ако напоръчвате повече транспондери на един акаунт (за приятели или ползвате повече коли) - минималната изискуема сума се увеличава умножено по броя коли!
Бееееее.....