Естествено нямаше как да спра веднага и продължих. В движение "рестартирах" с гасене и се оправи.
След това го направи седмица по късно, след като бях стигнал на границата с Гърция и бая се притесних, дали няма да изкарам отпуската в стрес. Но си бях взел мултицет, имам ELM2... нещо си и с torque и carista проверих каква е ситуацията. Оказа се, че след показването на грешката, ако я оставя запалена вдига оборотите и вдига напрежението на 14,4..5V, измерено с мултицета във входа на запалката. Но това не се отчита от колата, torque показва, че е 12,...V и очевидно компютъра не знае, че се зарежда и страда. Извадих буксата на power managment-a за минута-две, включих я пак и продължих. Рискувах и нямаше ядове две седмици.
До днес. На прибиране от морето, докато чакам на опашката за влизане и айде пак, лампички, дрънчане, вика спирай!
Продължих си. Викам си, тука ще те прибера и само на батерия
Но влизам в София и започна яко да звъни, не се ресетира с гасене, пише "грешка в старт-стоп системата" на самата медия. А па батерията на мултицета ми е паднала и не знам дали зарежда изобщо. Като ти тръгне на батерии...
Ще звъня утре в ЕТ, да записвам час за лечение. Забелязвам, че излиза тази грешка след здраво натискане на дълъг път. При кратки и лежерни пътувания нямаше проблем. А и на морето изключвах старт-стопа с тръгването. Днес може и да съм забравил след някое спиране.
Вероятно си е тръгнал акумулатора. Но, ще видим. Ама все пак да питам, някой с подобни ядове?