От Avensis 2017 към Superb 3 FL: TSI 190 или TDI 190 ???
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nvulchev1
dr_rado, здравей!
Имам бърз въпрос и ще съм много благодарен ако можеш да ми дадеш мнение! В момента избирам Superb III със същия двигател като твоя и съм се спрял на Edition ниво на оборудването. В него няма DCC и се чудех дали си имал проблеми с клатене или нестабилност в завои без него. Доколкото разбирам твоята също е без DCC. Та добре балансирано ли е стандартното окачване там? Идвам от О3 с торсионна греда от зад, така че комфорта на стандартното окачване на С3 очаквам да е много добър.
Благодаря!
Имам бърз въпрос и ще съм много благодарен ако можеш да ми дадеш мнение! В момента избирам Superb III със същия двигател като твоя и съм се спрял на Edition ниво на оборудването. В него няма DCC и се чудех дали си имал проблеми с клатене или нестабилност в завои без него. Доколкото разбирам твоята също е без DCC. Та добре балансирано ли е стандартното окачване там? Идвам от О3 с торсионна греда от зад, така че комфорта на стандартното окачване на С3 очаквам да е много добър.
Благодаря!
- dr_rado
- Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5
Здравей, @nvulchev1! Пиша сега,че уикендът беше натоварен и не съм влизал във форума.
Досега, малко над 20 000км., не съм чувствал споменатите от теб проблеми, при условие,че 80% от времето караме извънградско. Не съм карал Superb с DCC, така че не мога да направя обективно сравнение. Мога да кажа,че за мен автомобилът има чудесно поведение и дори сега да го поръчвам - пак бих пропуснал DCC като екстра. Това е моето мнение. Успех с поръчката!
Досега, малко над 20 000км., не съм чувствал споменатите от теб проблеми, при условие,че 80% от времето караме извънградско. Не съм карал Superb с DCC, така че не мога да направя обективно сравнение. Мога да кажа,че за мен автомобилът има чудесно поведение и дори сега да го поръчвам - пак бих пропуснал DCC като екстра. Това е моето мнение. Успех с поръчката!
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Според мен DCC е препоръчителна опция. Но не знам колко струва отделно и от там до колко може и без нея
Най-добре е да каже някой карал два еднакви супърба с и без DCC.
Плюсовете които аз виждам:
Колата се накланя много по-малко при спиране, ускорение и завои.
Може да се променя профила на амортисьорите, и в някакви рамки се наглася автоматично по избраният профил.
На път с неравности включвам комфорт, на път със завой спорт и т.н.т.
Минус в бъдеще може да се окаже цената на амортисьорите при евентуална замяна.
Ако сега трябва да избирам за DCC, определено бих го добавил в конфигурацията.
Най-добре е да каже някой карал два еднакви супърба с и без DCC.
Плюсовете които аз виждам:
Колата се накланя много по-малко при спиране, ускорение и завои.
Може да се променя профила на амортисьорите, и в някакви рамки се наглася автоматично по избраният профил.
На път с неравности включвам комфорт, на път със завой спорт и т.н.т.
Минус в бъдеще може да се окаже цената на амортисьорите при евентуална замяна.
Ако сега трябва да избирам за DCC, определено бих го добавил в конфигурацията.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
+1 Страшно много ме е яд, че послушах търговците в Дружба и не го поръчах. Изобщо не ми обясниха за накланяне при потегляне или спиране... Това на Скаута се усеща страшно много! А пък кви са тия търговци да искаш да им дадеш 2к лева и те да се дърпат...
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
БеГе - те такива. За да можеш да си успешен търговец, трябва да знаеш какво продаваш.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Абсолютно! Продавал съм коли зад Океана. Минавахме обучение дори в заводи на някои марки! Няма начин да не мога да отговоря на въпроса на клиент. Тук...определено не са в час с 1/3 от нещата според мен, да не кажа и повече.Rangel написа: 05.07.2021, 19:03:10 За да можеш да си успешен търговец, трябва да знаеш какво продаваш.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Дреме им на търговците.80% от Шкодите са служебки,марката "сама"се продава.За кво му е да се напъва,да знае търговеца.Като те изтърве,ще дойде някое ведомство с 20бр.и му дреме на гъзЪ
Жалко,но факт.
Жалко,но факт.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Ако погледнем реално, в 97% от случаите (частни), колите се карат от чичаци и лелки с очила. Не мога да се сетя за млад човек в нова Шкода. Мислите ли, че тая маса хора, ги интересуват подробности, които тук, 30-40 човека знаят наизуст и в детайли?
А защо си мислите, че дилърите не са наясно? Задавали ли сте си въпроса, дали нарочно не гиобучават да се правят на много неразбрали и така да предизвикат интереса и любопитството у клиента?
А защо си мислите, че дилърите не са наясно? Задавали ли сте си въпроса, дали нарочно не гиобучават да се правят на много неразбрали и така да предизвикат интереса и любопитството у клиента?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Да, задавал съм въпроси лично! Едно, че съм "професионално изкривен", второ, че наистина исках да ми се отговори на въпросите. Ама като видях, че дори няма идея за опцията за "автономно паркиране" и смело ми заяви, че колата не е оборудвана с тази екстра - се отказах да питам повече. Просто помолих Ники @coverdale, да му покажем, че тестовата кола всъщност има възможност да паркира сама. И даже му го демонстрирахме! И т'ва беше на кола, която ме съм карал, не съм се интересувал от модела/модификацията...NRG написа: 05.07.2021, 23:34:16 А защо си мислите, че дилърите не са наясно? Задавали ли сте си въпроса, дали нарочно не гиобучават да се правят на много неразбрали и така да предизвикат интереса и любопитството у клиента?
-
5rar
Мхм, и аз съм виждал "празен" поглед, при задаване на елементарни въпроси...но то не е само, при авто продавачите.
- dr_rado
Колеги, Супърбчето направи 30 000км.! Днес минах второто техническо обслужване (сменям маслото на 15 000км.). Ето снимка на фактурата с цената на обслужването - Еуратек Сливен:

За 2 години мога да кажа,че не сме имали никакви проблеми! Много съм доволен от избора! Последните няколко месеца ни се наложи да пренасяме доста багаж (обемисти,не толкова тежки неща) и мога да кажа,че не съм и педполагал колко огромен е багажника!
Средният разход е ~ 6.7л./100км. при 75% градско/ 25% извъградско![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)

За 2 години мога да кажа,че не сме имали никакви проблеми! Много съм доволен от избора! Последните няколко месеца ни се наложи да пренасяме доста багаж (обемисти,не толкова тежки неща) и мога да кажа,че не съм и педполагал колко огромен е багажника!
Средният разход е ~ 6.7л./100км. при 75% градско/ 25% извъградско
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- dr_rado
Извинявам се за грешката! Съотношението е 75% извънградско/25% градско
- dr_rado