Това са глупости.Simov написа: 05.08.2022, 09:34:51 При каране по магистрала въздушният поток охлажда прекалено много и не позволява достигане на необходимата температура за извършване на регенерацията.
DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
DPF принцип на работа

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Сложи си НЕ ЕКО СОФТ и следи колата, НО истината е, че дизелите са автомобили за дълъг път и много километри, че да има смисъл от тях.Milan Milanov написа: 14.08.2022, 15:58:25 Не сме,чудя се има ли смисъл,но май да започнем от там, все пак.
Градското каране на къси разстояния, зимата да не говорим, прави всичко паприкаш.
И рано или късно икономията от разхода отива за :
Ад Блу Системата
ДПФ
ЕГР
Дюзи и прочее.
Единственото работещо решение, ако се ползва градско колата е АМПУТАЦИЯ и софт.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Milan Milanov
- Гараж: Октавия 2, CFHC, DSG комби
Тойота Корола '04 , 1.6 автоматик
DPF принцип на работа
Знам,че е за дълго и затова до работа карам дъртата бангия бензин/газ ,но често заради детето (предпочитам да в возя в по-сигурната кола и да не се чудя как да събирам детската количка с мини багажника на е36) бръмчим с Шкодата. И пак основно заради малката,към момента не пътуваме никъде.
-
Plamenss
DPF принцип на работа
Здравейте колеги, след 100к без аварийно каране(предимно извън градско) започнаха доста чести регенерации, на около 100-150 километра понеже вече карам предимно градко. Забелязох, че и маслото ми се е вдигнало над максимума. Имах съмнения че е dpf, но май почвам да клоня към EGR-a(след като гледам данните от приложението vag dpf. Явно съм с новия "еко софтуер". Колата е skoda yeti 2.0 110кс 4х4.Въпроса ми е дали може да ме насочите къде могат да ми качът стария софтуер и дали данните от приложението клонят по скоро към проблем с egr от колкото с dpf.?

-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
DPF принцип на работа
До @Plamenss - От къде си?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Plamenss
DPF принцип на работа
От Сливен
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
DPF принцип на работа
При положение ,че си навъртял 100к. с колата би трябвало да знаеш ,дали си с "еко софт" изначално или в последствие са го качили.Кампанията по инсталирането му започна през 2018-та ако не се лъжа.За връщане на стария софт.аз лично бих се доверил на "bega4kata",но трябва да се разходиш до Варна.При мен след инсталирането на "дизелгеитския" започна с много честите регенерации ,до момента в който не го разкарах и всичко се върна към нормалното(колата е далеч над 100к ,че даже и на 200к км.).Също така я разхождай по-често извън града ,че тея печки не им харесва постоянното градско
Dieselgate Team member
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
DPF принцип на работа
337км между регенерациите не е никак лош интервал. Регенерацията си преминава успешно. Какво те навежда на мисълта , че ЕГР не е ок?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
DPF принцип на работа
Няма нищо лошо в честите регенерации...това не е Мазда да пълни картера с дизел ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Пълни си доволно и VAG-a. Зависи от конкретния мотор и състоянието му и колко често регенерира.
Между смени - 1см над максимума на щеката съм виждал на VAG.
Даже и на нови коли пълни. А като навърти километри направо спира да харчи масло. Злите езици твърдят, че маслото си е предвидено да работи с определен процент нафта в него.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Маздите са пословични де, ама там по - скоро има нещо друго. По традиция шофьорите на Мазда смятат, че колата е чук и само сипваш нафта и караш. Хич и не поглеждат под капака, докато колата не светне лампа и колата не спре.
Докато VAG-а джиите сменяме маслото често, четем да е най-убавото, гледаме си редовно щеката на моторя... Въобще филмираме се и ги забелязваме тия работи.
Някой с Мазда да сте чули да си гледа DPF-а на мобилна апликация![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Между смени - 1см над максимума на щеката съм виждал на VAG.
Даже и на нови коли пълни. А като навърти километри направо спира да харчи масло. Злите езици твърдят, че маслото си е предвидено да работи с определен процент нафта в него.
Маздите са пословични де, ама там по - скоро има нещо друго. По традиция шофьорите на Мазда смятат, че колата е чук и само сипваш нафта и караш. Хич и не поглеждат под капака, докато колата не светне лампа и колата не спре.
Докато VAG-а джиите сменяме маслото често, четем да е най-убавото, гледаме си редовно щеката на моторя... Въобще филмираме се и ги забелязваме тия работи.
Някой с Мазда да сте чули да си гледа DPF-а на мобилна апликация
Бееееее.....
-
Plamenss
DPF принцип на работа
И моята тъка. За 7000 след смяната беше качила 1 см. И това допълнително ме кара да мисля че нещо не е наред. Иначе колата си върви както обичайно. Нямах навига да вдигам щеката, викам то ламБа има ще светне, ама сега вече друго мисля.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Сменяй масло на 10к, карай по-често извънградско и те така...
9977 версия на софта е еко. По-добре намери някой да я върне обратно.
EGR-a няма как да вкара нафта в маслото. Това си е от регенерациите. Въпроса е: прави ги често, защото караш много градско или нещо не е наред с колата (например заминаващи дюзи, чисто хипотетично).
Колата е на 100к тотал или на 100к само при теб?
9977 версия на софта е еко. По-добре намери някой да я върне обратно.
EGR-a няма как да вкара нафта в маслото. Това си е от регенерациите. Въпроса е: прави ги често, защото караш много градско или нещо не е наред с колата (например заминаващи дюзи, чисто хипотетично).
Колата е на 100к тотал или на 100к само при теб?
Бееееее.....
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
DPF принцип на работа
Тука ми се подмятат доста коли, които лично съм ъпдейтнал до последни версии...от пасат б7 до супърб190...е никой не буха нафта в маслото...
То и тси-та уж не барат маслото и кат тръгне за морето иде на минимума - всички правят конденз![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
То и тси-та уж не барат маслото и кат тръгне за морето иде на минимума - всички правят конденз
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
DPF принцип на работа
И моя не вкарва нафта в маслото при никакви обстоятелства, преди регенерация, при прекъсната регенерация, след регенерация, за мен нафтата в маслото е признак за неизправност
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Често точа по 7 литра масло вместо 5 
И 12 вместо 9
И 12 вместо 9
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ