Да драсна някой ред по темата.
По време на събора се возих на колата на
@Audirulzz, и много ми допадна колко е стегната возията. Той е със същите пружини като мен Eibach Pro Kit, но е сложил и нови амортисьори Bilstein B4.
При мен след слагането на пружинитр доста се подобри стегнатостта на колата, но пак си остана едно леко люлеене при каране по неравности и напречни фуги ( което си е 50% от нашите пътища).
Което последно време стана доста осезаемо, а започнах и да осещам леко преместване на задницата когато в завоя има неравности.
Та веднага след събора поръчах нови амортисьори.
Единствената ми дилема беше дали да оставя пружините или да си сложа заводските.
Много ми харесва колата как стой с новите пружини, но и доста пъти ми се налагаше да се съобразявам със тях. Паркинга пред над е със високи бордюри при паркиране на зад винаги стигам до гърнето и колата остава да стърчи пред другите. Подхода на излизане е през една бабуна и ако има паркирали коли и немога да заходя косо все опира и се налага да слизат пасажерите от колата и още една камара такива перипетии. Та ми писна да слогувам на пружините и визията и сложих старите пружини с новите амортисьори.

Комплект нови прахоуловители и буфери. Както и нови биалетки отпред, че едната не се разви и трябваше да я режем.
Покрай всичките тези неща нова порция масло и филтри и проверка на климатика който за 5,5 години 87хил.км беше загубил 220гр. фреон.
Пак сме на високи токчета

Тука е веднага след монтажа предполагам ще падне със 1см. като я покарам малко и слегне.
Снощи навартях едни 100км. Така за тест и съм много приятно изненадан от поведението на колата стана много стегната много добре поема неравностите и фугите не се накланя много в завийте както сия спомнях преди това. Оригиналните амортисьори бяха заминали на 100% предните се движеха съвсем леко на ръка като половината от хода направо си беше свободен. Задните се движат на ръка без проблем и като ги свиеш до край им трябва поне минута да се разтегнат. Честно казано не очаквах да са толкова зле, но уви колата направо е нямала амортисьори.
Мислех си да слагам B6, но със тях щеше да стане много твърда колата, сега е страхотна за каране точно както аз искам. Сега остава драмата с пружините много ми харесваше визията с Eibach ,но става много ниска за ежедневното ни каране почвам да обмислям вариант за пружини от RS с тях можеби ще стане нещо средно между двата варианта който имам аз.
Ще го мисля на пролет, защото ако бях оставил Eibach с зимните гуми който са по ниски от летните зимата трябваше да стой на паркинга.
Няма пълно щастие

.