Здравейте,
Имам skoda fabia 2, бензин 1.2 70hp, 2011 година хечбек. От 2 години насам имам проблеми с шофьорския колан. Казусът е че като дойде доста топлото време, когато колата я напече доста, на колана му спира хода и неможе да се издърпа. Интересното е че проблема го има само в доста топло време, което ме навява на мисълта, че някъде в механизма има някоя пластмаса, която се раздува(деформира) от жегата. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея как мога да го реша, ще съм много благодарен. Забравих да спомена, че втора употреба е почти невъзможно да се намери, звънял съм на 100ци обяви, а нов е прекалено скъп. Благодаря предварително на всеки отделил от времето си да помогне!
Fabia 2, проблем със шофьорски колан
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ViktorNaidenov
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Има едно метално топче в механизма на коланите, което блокира механизма. Може то да запецва в канала, в който се движи. А може и да сса доста други неща, скоро чупих един колан на моята фабия, заден, има доста неща , които да се счупят в него. Трябва да си по упорит в търсенето, все някъде ще намериш. А нов е 300 и малко пари, не е кой знае каква драма, все пак става дума за сигурността ти. По лошото е, че доста се чака за коланите в момента, на мен ми дадоха 14 дни минимум от ЕТ.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Моят колан на пасажерската седалка не искаше да се прибира. Разглобих го и видях, че някои го беше бърникал преди мен и не беше върнал чарковете както трябва/беше отдавна и честно казано не помня точно какво/ . Сглобих го както трябва и няма драма. Така че и при теб може да е някакъв дребен проблем, който може да решиш сравнително лесно.