Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

На мен от късмет взе да ми прилича на курупция :D (не обвинявам никого просто в България обикновено така се обясняват някой странности)

Как така на някой им идват за 3 месеца, а на мен от 15.02.2022 и ми казаха, че седмица на пройзводство е 36-та календарна седмица ( 05.09. – 11.09, но не било сигурно).
Аз чакам от 5 месеца и се очакват още 2-3 месеца.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

georgisirakov написа: 12.07.2022, 18:29:54 а на мен от 15.02.2022 и ми казаха, че седмица на пройзводство е 36-та календарна
Ако се сърдиш, че ще ти я произведат след цели 6 месеца, то тогава какво да кажат хората, които чакат по година, че и повече?
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

Изображение

Моята кола вече дойде [smilie=yahoo.gif] . Успях да я зацапам яко в една кал около кремиковския манастир, но няма лошо да се калява.
От поръчка до доставка минаха точно 4 месеца при мен, изненадващо, но факт.

Все още нямам възможност да я покарам като хората, но утре заминавам малко на почивка и ще пообиколя повечко. След това ще драсна няколко реда, е ще се опитам да и направя и няколко по-хубави снимки
Аватар
stt

Шкода Новак

Гараж: Шкода Карок

Мнение от stt »

Честито!!!
Страхотно изглежда. ;)

При мен прогнозната седмица от 38 стана на 42 [smilie=fool.gif] и не се знае дали няма да порасне още...
Аватар
bakito

Шкода Новак

Гараж: Karoq Facelift Vision, 2.0 TDI, 7DSG, 4x4, 150 HP, 360 Nm, Lava Blue

Мнение от bakito »

pikkAname,

Честито и безаварийно!! Да ти служи добре и само хубави емоции да ти носи. Само бензин и течност за чистачки да са ти разходите ;)

Какви са тези джанти хванаха ми окото ? браво
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

stt написа: 09.08.2022, 21:45:43 При мен прогнозната седмица от 38 стана на 42
На мен даже не си дават труда да ме излъжат с прогнозна седмица :)
Нищо не казват, питах два, три пъти - няма информация.
Видях го дилъра на авто-изложението Юни месец, вика Юли месец ще я доставят.
Юли мина и замина - кола няма, и даже и "прогнозна" седмица няма :)
Абе покрай Коледа се надявам да дойде, че е от Март поръчката ;)
Аватар
stt

Шкода Новак

Гараж: Шкода Карок

Мнение от stt »

m_yanev написа: 10.08.2022, 10:36:03 Абе покрай Коледа се надявам да дойде, че е от Март поръчката
Имаше някой дето беше поръчал февруари, ще чакаме да се похвали..

Надяваме се да е Коледа 22 нали ;)
Че то Коледи много..
Anuwar

Шкода Новак

Мнение от Anuwar »

pikkAname написа: 09.08.2022, 09:08:52 Моята кола вече дойде [smilie=yahoo.gif] . Успях да я зацапам яко в една кал около кремиковския манастир, но няма лошо да се калява.
От поръчка до доставка минаха точно 4 месеца при мен, изненадващо, но факт.
Все още нямам възможност да я покарам като хората, но утре заминавам малко на почивка и ще пообиколя повечко. След това ще драсна няколко реда, е ще се опитам да и направя и няколко по-хубави снимки
Привет, колега и честито!
Цветът е графитено сиво, нали? Изглежда супер на тази светлина.
Може ли малко повече инфо - това Ambition/Selection ли е или? Джантите 18-ки ли са?
И на мен в момента ми оферират 180-200 работни дни, така че няма промени...
Казаха ми, че един клиент си чакал Карок-а от вече над година и то не бил някакво феноменално изпълнение с тонове екстри, на друг дошла за 2 месеца, така че явно е късмет...
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

bakito написа: 09.08.2022, 22:44:59 Какви са тези джанти хванаха ми окото ?
Джантите са R18, взех си ги от представителството на Шкода от Чехия. Разлика с това да ги взема от тук и от там беше 600 лв. Това е модела:
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/alloy ... 71498M+FL8

Колата дойде с R16 и летни гуми 16ки, но чесно каза не останах доволен от стабилността на колата. Определено с 18 е по-стабилна на пътя.
m_yanev написа: 10.08.2022, 10:36:03 Абе покрай Коледа се надявам да дойде, че е от Март поръчката
Ах, дано да дойде по-скоро.
Anuwar написа: 10.08.2022, 15:40:48 Цветът е графитено сиво, нали? Изглежда супер на тази светлина.
Да, избрах си графитено сив и честно казано с черните пластмаси ми допада много колата. Аз видях на живо цвета преди да я взема и много ми допадна. Затова взех и тези черно сиви джанти.
Anuwar написа: 10.08.2022, 15:40:48 Ambition/Selection ли е или? Джантите 18-ки ли са?
Когато поръчвах колата ми казаха, че матричните светлини бавят поръчката. Като цяло хич не ми се чакаше и бях на косъм да се откажа, но жената ме нави. Но все пак не поръчах матрични светлини, а може би трябваше и малко се ядосвам все още - но се надявам да ми мине.
Колата е Selection със следните екстри:
Пакет Clever family
Адаптивен темпомат
Пакет безопасност
DCC

Успях последните дни да я покарам малко и общото ми впечатление от колата е много добро. Това, което очаквах се покрива с това което получих. Имам и няколко забележки и няколко неща дето според мен аз съм проблема :D

---------------
Успях да и врътна малко над 700 км, градско, извън градско, планини, черни пътища и тн. Общо взето нормално за мен каране и разхода е доста приличен към момента, определено го добавям като + за колата
Изображение

Адаптивния темпомат е чудно нещо, като цяло темпомата е функция дето много ми допадна. До сега съм карал Golf 5 Plus без тази екстра и сега усещам голяма разлика. Удобно и комфортно е с него.
Избора на шофиране подобрява возията доста, но пак е малко каручка колата, особенно по черните пътища. Това мисля, че е най-големия минус на колата поне за мен. Може би не е улегнала още или и аз не знам, но си вози сравнително твърдно. Доста е безшумна, но според мен и гумите добавят към това усещане. Като цяло на равен път е чудесна, държи се страхотно и стабилно. Колата е доста тиха вътре в купето дори с 140-150, дори и при неравности и планински пътища. Единствено леко твърдата возия ме дразни на моменти. Ще пробвам да спадна малко гумите, за да видя дали ще има резултат, сега са напомпани на 2.5, а стандартно ги дават да са 2.4 - не знам дали ще има значение, но ще пробвам.

Нещо друго, което ми направи впечатление е, че се появява това почти през цялото време и при някакви ситуации изчезва (компасът..бла,бла), не знам как и кога, но май тука аз все още не знам как да работя със системата.
Изображение

Другото нещо, което според мен си е потенциален проблем и трябва да помисля за него е е тази глупост според мен от страна на шкода. При кално шофиране, песъчинки влизат от вътрешната страна на задните врати и потенциаялно там може да се появи ръжда. Трябва да помисля за някакъв вариант да го оправя това.
Изображение

Купето е достатъчно голями и багажнина също за това, което ми трябва на мен. Сравнено с голфа дето е 370л, тук е 520 определено се усеща достатъчно голям. Отзад е комфортно също за возене, не че ще се возя отзад, но децата не мрънкат и спат като пънове, което значи е ок.
Много тих двигател, понякога даже не мога да разбера дали съм запалил колата...

Както казах, общото ми мнение е, че колата е доста прилична. Ще покарам повечко, ще гледам да свикна с инфотеймънт системата, че там нещо не успявам да се оправя с някакви неща. Принципно съм сравнително дигитален човек, но тук има някои неща дето още не мога да им схвана системата. Примерно като запаля колата и се пуска директно спотифая, хем съм го изключил директно от настройките на телефона :)

За съжаление не успях да я снимам като хората, понеже валя, имаше кал и като цяло не беше много за снимки. След като я измия хубаво ще я позиционирам как си трябва в някаква зеленинка и ще я нащракам :) За сега само тези снимки ще сложа
Изображение
Изображение

И за последно планирам в един момент да и добавя хубави тонколонки отпред. Тези стават, но като цяло ми липсва малко по-добър звук. Планирам и още 2-3 промени, но първо ще покарам и ще преценя дали има нужда от тях :)
Доволен и адски много и от гумите, hankook ventus prime 4, на дъжд са просто перфектни.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

pikkAname написа: 14.08.2022, 15:01:30 Другото нещо, което според мен си е потенциален проблем и трябва да помисля за него е е тази глупост според мен от страна на шкода. При кално шофиране, песъчинки влизат от вътрешната страна на задните врати и потенциаялно там може да се появи ръжда
viewtopic.php?t=2656&start=165

Засега съм доволен.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

pikkAname написа: 14.08.2022, 15:01:30 Джантите са R18, взех си ги от представителството на Шкода от Чехия.
Как става поръчката от там? Трябва да някой да отиде на място или имат доставка?
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

Erebus написа: 14.08.2022, 20:33:03 Как става поръчката от там?
При мен стана с човек. Аз ги поръчах, платих и те ги оставиха в представителство, защото не може до избран адрес. След това колеги на брат ми пътуват чат пат и ми ги докараха.
Иначе има и доставки със спиди, но не съм ползвал услугата им
Anuwar

Шкода Новак

Мнение от Anuwar »

Момци, а някой наскоро поръчал Карок извади ли късмет с асистента за мъртва точка? Да го има към екстрите или поне да може да го добави?
Аз вече поръчах автомобил, но го нямам нито в екстрите на Вижън пакета, нито в тези, които можех да доплатя.
Май за Карок няма чипове, защото не е от флагманите? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Kikovachev

Шкода Новак

Гараж: O4 Skoda Octavia Edition 1.5 mHev DSG
VW Golf V 2.0 FSI DSG

Мнение от Kikovachev »

Anuwar написа: 30.08.2022, 10:58:02 Май за Карок няма чипове, защото не е от флагманите?
И за Октавия ми казаха, че го няма, като поръчвах Юни месец. Имаше го в тези с доплащане, но дилърите казаха, че няма наличност и ще забави поръчката. Това до колко е вярно, е отделен въпрос обаче. Аз само тази екстра не успях да добавя, друго всичко имаше.
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

Ще я бъде все пак работата, ще вземе да дойде колицата :)
Вчера най-накрая дилъра писа че колата е произведена миналата седмица (39-та) и остава до две седмици да я доставят

Ще се почака още малко [smilie=search.gif]
Но вече му се вижда края.
Че междувременно успях да си продам старата кола и сега съм без кола ;)
Не че е проблем, за града така или иначе и преди не ползвах колата, но пък не можеш да мръднеш никъде навън.
Е, след 2 седмици евентуално ще може.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”