Проблем с електронния модул в шофьорската врата

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Gripen

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk1 1.9TD
SAAB 9000 2.0t

Мнение от Gripen »

ИзображениеЗдравейте,

Имам проблем с електронния модул, който управлява моторчето за ел.стъклото в шофьорската врата и не само него. Доколкото се порових из форума и разпитвах по сервизи и автоморги, проблемът е масов заради проникнала вода във вратата. И сякаш нещата се доусложняват заради различни версии и парт номера на въпросният модул, които не били взаимозаменяеми.

Как решавате този проблем? Наел ли се е някой да ремонтира модула? Изглежда ми добре изработен, елементите са покрити с някакъв лак, който би трябвало да спира влагата. И откъде въобще прониква тази влага във вратата?

П.С. Прилагам снимка на ел.блок от моята кола, ако на някой му се намира изправен за продан...
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Gripen, Какъв му е точно проблема на модула?Или не ти се споделя?Защото ако ти се задейства "pinch protection-a) има и други проблемни компоненти ,от който идва въпросния проблем(който не пише точно в какво се състои) ;)
Dieselgate Team member
Gripen

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk1 1.9TD
SAAB 9000 2.0t

Мнение от Gripen »

Видимата част на проблема е:

1. Не работят двете копчета за вдигане/сваляне на предно ляво и предно дясно стъкла, които са в шофьорската врата. Иначе копчето за стъклото на пасажерската дясна врата си работи и си управлява пасажерското стъкло.
2. Не работи централното заключване.
3. на таблото излиза индикация, че има отворена врата, съответно светва плафона горе, а такава отворена врата няма.
Аватар
komitoff

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 / 2.0 TDI / CFHC

Мнение от komitoff »

Да не са кабелите в гофрето между вратата и купето?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

komitoff написа: 10.08.2022, 13:55:08 Да не са кабелите в гофрето между вратата и купето?
Щом са такива симтомите ,според мен е много голяма вероятността да е точно от това!
Dieselgate Team member
vladkant

Шкода Новак

Мнение от vladkant »

За отворена врата е по скоро някое микроключе в бравата (често срещан проблем). Имах същият рроблем, ключета от алито за около левче бройката и всичко е Ок. Модула за който говориш, аз лично го оправих като изкарах жици от платката и прескочих пиновете в буксата, вързах ги директно на снопа с букси. Отварянето и затварянето на прозорците реших проблема с нова платка в комплект с пласмасата и копчетата от автобим, по спомен за около 20 лева (работи безпроблемно вече около 4 години).
Ще се пробвам да намеря снимки на модула в какво състояние беше при свалянето.
Вода влиза през прозорците когато вали дъжд или на автомивка :)
Ръждясват пиновете и от там на татък всичко се скапва.
Надявам се да съм бил полезен-успех 🙂
vladkant

Шкода Новак

Мнение от vladkant »

ИзображениеИзображение
CecCoooooL

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 1 - 1.8T (ARX) 4x4

Мнение от CecCoooooL »

Здравей колега.
И аз имах същите проблеми с моят модул, въпреки че е различен на външен вид.
При мен проблемът се оказа в едно реле, което за мое щастие бе във видимата част, намерих си същото по номер и го оставих на един ТВ техник да го смени. Вече 2 години работи без забележки. ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”