Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
v0rt3x написа: 09.08.2022, 19:54:22
Според мен логиката при пристигането на коли с екстри е, че някой някога е поръчал кола с подобна конфигурация, но по някаква причина е отказал поръчката
Публична е вече информацията, че производителите и то най-напред е VAG стратифицират колите по маржове на печалбата. И то не просто по модели, а по оборудвания. За да постигнат по-добра печалба приоритет при производството има модификациите с по-голяма печалба. При Мъск е същото. Чака се повече за по-евтините модели. Тази схема обаче се обърква от липсата на конкретна електроника. Като при Ауди се стигна до там, че скъпи модели, като например Q8 на приятел дойде с 1 ключ, а втория дойде след 4 месеца.
Иначе отказаните поръчки като цяло не са много и производителя не разбира за тях, защото търговците бързо им намират нов клиент заради съкратения срок на доставка.
eagleman написа: 09.08.2022, 14:41:58
Аз поръчах преди 20на дни. Освен изброените, от важните за мен екстри, не беше възможно да се добави и камера за паркиране.
Когато аз поръчвах О4 през декември 2021 г., камера за заден ход не можеше да се поръча. През февруари 2022 г. обаче вече пак можеше, но само за RS. Възможно е още оттогава да може само за RS. Явно нямат достатъчно доставки и каквото получат го заделят само за колите с висок клас оборудване.
Ще пусна няколко снимки утре вечер. Разписал съм подробни първи впечатления, но все още не съм ги качил тук във форума, тъй като няколкото снимки, които съм направил са във фотоапарата, който остана в колата. Утре вечер ще добавя снимките към впечатленията и ще ги кача тогава във форума.
Последно промяна от smoke на 10.08.2022, 01:21:12, променено общо 1 път.
eagleman написа: 09.08.2022, 14:41:58
Аз поръчах преди 20на дни. Освен изброените, от важните за мен екстри, не беше възможно да се добави и камера за паркиране.
Когато аз поръчвах О4 през декември 2021 г., камера за заден ход не можеше да се поръча. През февруари 2022 г. обаче вече пак можеше, но само за RS. Възможно е още оттогава да може само за RS. Явно нямат достатъчно доставки и каквото получат го заделят само за колите с висок клас оборудване.
Аз също поръчах декември 2021, само че Edition. Тогава нямаше камери, но 2-3 месеца по-късно успях да добава към конфигурацията.
Така че @eagleman, от време на време прозвънявай в Шкода да питаш, може и да успеят в някакъв момент.
Допълнителни екстри ААС,челно стъкло с подгрев,сайд асистент,акустични стъкла,променлива товарна платформа,избор режим на шофиране,умора на водача и спортен пакет,не си спомням може и още нещо да има.
на 02,09,21 е поръчана по горе съм сбъркал с 20дни