Моята е порръчах тази година Април месец и излезе дата на производство 35 седмица. Миналата седмица се чух с дилъра и каза че е преместена на 47-ма седмица ....................................................................................... верно си има допълнителни екстри ама чак пък толкова .. О4 2.0тди 7дсг Едишън с DCC,ACC, автоматичен багажник и други дреболииRado87 написа: 08.08.2022, 11:51:04 Не не, нищо нямам. Всеки път като питам, получавам един и същи отговор - "Планира се!"
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
miraclem
- Гараж: VW Golf 7 Wagon 2.0 TDI 6DSG Highline
Skoda Octavia 4 Moon White 2.0 TDI 7 DSG Edition +++
Време за доставка(от опит)
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Баща ми си поръча O4 1.5 TSI DSG Edition комби през Май месец и му казаха, че не предлагат автоматичен багажник, а това беше точно екстрата, която най-много му харесваше и беше склонен да вземе.miraclem написа: 08.08.2022, 12:03:30 О4 2.0тди 7дсг Едишън с DCC,ACC, автоматичен багажник и други дреболии
Иначе по темата: И той още няма никакви издадени дати. Бях го предупредил, че ще си почака и няма зор, тъй като си кара служебен автомобил.
-
sickle
Аз си чакам от края на Октомври,2021. Вече почвам да си мисля, че е заради цвета(графитено сиво(по-светло от най-тъмно сивите, които бяха налични в шоурума)). Засега О4 с такъв цвят не съм засичал, а екстрите са ми само, каквото е включено в едишъна. Дано да си ги получим скоро, пък и уж повечето бъгове ще са поизчистени.
- Rado87
- Гараж: Skoda Octavia vRS 2.0 TSI
Ц-ц-ц-ц тука има хора, които чакат от по година за колата, а аз се кахъря за 8 месеца
. Ще да сме големи фенове значи 
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Най-вероятно автоматичният багажник ще бави нещата. Преди няколко месеца, когато добавих в поръчката за моята кола (която вече дойде) камера за заден ход, се чудех и за добавяне на автоматичен багажник. Тогава стана ясно, че той е проблемна част (няма доставки) и не можеше. Преди 1-2 месеца, когато се чух с дилъра, за да видя какво е положението с моята кола, от любопитство го попитах какво става с автпматичните багажници и той ми каза, че все още не могат да се поръчват. Така че е много вероятно това да забавя нещата при теб.
- Kikovachev
- Гараж: O4 Skoda Octavia Edition 1.5 mHev DSG
VW Golf V 2.0 FSI DSG
Така е, аз на 12-ти Юни поръчах Октавията и тогава също ми казаха, че автоматичен багажник, side assist и теглич са трите основни компонента, които липсват и да си ги избия от главата. Вероятно има и други...smoke написа: 08.08.2022, 20:33:43 Преди 1-2 месеца, когато се чух с дилъра, за да видя какво е положението с моята кола, от любопитство го попитах какво става с автпматичните багажници и той ми каза, че все още не могат да се поръчват.
-
eagleman
- Гараж: Skoda Octavia 4 Style 1.5 m-HEV DSG
Аз поръчах преди 20на дни. Освен изброените, от важните за мен екстри, не беше възможно да се добави и камера за паркиране.Kikovachev написа: 09.08.2022, 12:05:53 Така е, аз на 12-ти Юни поръчах Октавията и тогава също ми казаха, че автоматичен багажник, side assist и теглич са трите основни компонента, които липсват и да си ги избия от главата. Вероятно има и други...
- Rado87
- Гараж: Skoda Octavia vRS 2.0 TSI
Хубавото е, че поне ви казват кои компоненти ги няма или ще забавят много поръчката, та поне като не ги включвате има шанс колата да дойде в някакви разумни срокове. Аз за RS-а като включих ел. седалките целия пакет та той вървеше автоматично с включени огледала с въпросния Side Assist и ела гледай сега какво чакане пада 
- Kikovachev
VW Golf V 2.0 FSI DSG
Това с камерата и при мен беше същото - нямало възможност да се поръча, търсиха номер/код, за да я поръчат и не намериха. Аз бях готов да се откажа от поръчката и изведнъж - чудо! Намериха начин да добавят и камера. Естествено беше 1000 лв отгоре, защото се оказа, че камерата е в пакет със "LED задни светлини с различни функции и специален стайлинг". Та само камера не могло...
Последно промяна от Kikovachev на 09.08.2022, 15:52:04, променено общо 1 път.
- Kikovachev
VW Golf V 2.0 FSI DSG
А, казват, нищо не казват, ако не ги питаш изрично. Поръчах колата по време на автоизложението в Експо Центъра и беше някаква лудница там. Просто бях чел тук във форума, как има екстри, които бавят (може би) поръчката и като отидох, взех да разпитвам. Ако ги бях добавил на сляпо, нямаше нищо да кажат според мен. И все пак, за мен няма логика коя кола се произвежда по-бързо и коя не...поне по това което чета във форума.Rado87 написа: 09.08.2022, 14:51:17 Хубавото е, че поне ви казват кои компоненти ги няма или ще забавят много поръчката, та поне като не ги включвате има шанс колата да дойде в някакви разумни срокове. Аз за RS-а като включих ел. седалките целия пакет та той вървеше автоматично с включени огледала с въпросния Side Assist и ела гледай сега какво чакане пада![]()
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това дето "казват" дилърите е изсмукано от пръстите. Факта е, че коли с екстри идват, а други коли без екстри си висят година и нагоре... Никой не може да хване логиката. Дилърите просто трябва да кажат нещо и казват ... нещо.
За мен да се ограничава човек с поръчването на желана екстра, за да може хипотетично да му дойде по-бързо колата е тъпо, защото никаква гаранция няма, че ще дойде по-бързо без екстрите.
За мен да се ограничава човек с поръчването на желана екстра, за да може хипотетично да му дойде по-бързо колата е тъпо, защото никаква гаранция няма, че ще дойде по-бързо без екстрите.
Бееееее.....
-
atom
Когато поръчвах Супърба бавеха ЛЕД светлините и можеше да дам поръчка за модификация без тях за 90 дни в договора.
И през ум не ми е минало.
То тая екстра да я нема, оная да я няма и по-добре да си карам старата кола накрая.
И през ум не ми е минало.
То тая екстра да я нема, оная да я няма и по-добре да си карам старата кола накрая.
- Kikovachev
VW Golf V 2.0 FSI DSG
Аз затова си държах на камерата и ако не я бяха поръчали, щях да се откажа. В момента колата ми е с фабрична камера за паркиране, за какво да правя "downgrade"... но ето, на колегата са казали, че изобщо не може да се поръча камера. Може и да е грешка на дилъра, но може и в момента просто да няма.
-
Poki4
Според мен от месец насам дилърите не знаят кое бави и кое не, завода е в почивка и въобще нямат инфо кои части ги има и кои не.
- v0rt3x
Според мен логиката при пристигането на коли с екстри е, че някой някога е поръчал кола с подобна конфигурация, но по някаква причина е отказал поръчката (тук влизат всички пазари, не само българския).
И така Шкода издават уж по-бързо кола с конкретна конфигурация, а други се бавят.
Като пример, на мен скоро ми изтича срока от договора, а информация за колата все още липсва.
Все повече започвам да се оглеждам за алтернативни варианти и може да стане така, че да си откажа поръчката, защото ми е необходима кола, а при Шкода е небъдна работата.
И ако все пак е планувана тази кола, в Шкода ще я произведат и някой с подобна конфигурация може да намаже.
И така Шкода издават уж по-бързо кола с конкретна конфигурация, а други се бавят.
Като пример, на мен скоро ми изтича срока от договора, а информация за колата все още липсва.
Все повече започвам да се оглеждам за алтернативни варианти и може да стане така, че да си откажа поръчката, защото ми е необходима кола, а при Шкода е небъдна работата.
И ако все пак е планувана тази кола, в Шкода ще я произведат и някой с подобна конфигурация може да намаже.