Имам странно поведение на Октавийката!!!

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
viperv

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 RS , 2.0 TDI 184 hps

Мнение от viperv »

Здравейте , от седмица съм собственик на Октавия 3 vRS 2.0 TDI 184 кс.. За съжаление има един много странен звук от двигателя като загрее , а и DSG-то се държи странно .... На място на R колата притреперва и като , че леко рита при смяна на скоростите . Има ли някой спец който да отида и да каже има ли не'о притеснително или е нещо леко , което може лесно да се отстрани . Иначе колата е като нова , но явно идват големите ремонти [smilie=yahoo.gif] , тъй като е на 197 к км реални , проверена е в Еуратек . От там ми казаха , че е време за обслужване на ангренаж със прилежащите ролки и водна помпа , също и пистов ремък и обтегач... Надявам се този звук , който издава като загрее да е от някоя ролка или обтегач и след обслужването да изчезне .DSG-то има още 20 к км , маслото и е сменяно , дори тази година, лошото е , че върви към бокса за съединител... Такова неприятно чувство ме е налегнало , а и прочетох днес за някакво калибриране на скоростната , там с на контакт на D с предал до ламарината на газта за няколко секунди .... Направих го и по едно време предала пропадна , като че ли обезвъздушавам спирачки. [smilie=pleasantry.gif] Освен , че е доста мудно (вдига обороти но не върви и изведнъж се сеща да върви как си трябва , но и малко не адекватно и прихълцва. Благодаря за вниманието !!!

П.С. Забравих да кажа , че що годе на спорт най-добре се държи DSG-то . Като , че по добре сменя скоростите и много по малко се усеща хъцането при смяна на предавките. Между другото нормално ли е като пусна климатик и да ми държи на моменти 1000 оборота , иначе е на 750 . На моменти с климатик мио държи 750 ... странна работа !!! [smilie=fool.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

viperv написа: 06.08.2022, 19:21:06 Иначе колата е като нова
Ама от това дето си написал направо си е нова.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

viperv написа: 06.08.2022, 19:21:06 Между другото нормално ли е като пусна климатик и да ми държи на моменти 1000 оборота , иначе е на 750 . На моменти с климатик мио държи 750 ... странна работа !!!
Съвсем нормално!Променя ги ,заради компресора на климатика ,който се пуска и спира.Ако не ги променяше щеше и от климатика да се оплачеш ;)
Dieselgate Team member
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”