Монтиране на регистрационни табели, как?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Здравейте,
Предстои ми регистрация в КАТ на нова О4, като е вероятно да направя регистрацията лично (или чрез мой човек), а не чрез Еуратек. Доколкото разбирам, на задния капак на О4 има 2 фабрично направени дупки с пластмасови сърцевини, в които трябва да се завие с две видии пластмасовата рамка, в която се пъха регистрационната табела. Но на предната броня такива фабрични дупки няма (на О3 е имало, но на О4 няма такива). Затова имам няколко въпроса:
1) Как става монтажът отпред - пробивам си с бормашина дупки в пластмасата на бронята и монтирам в тях рамката на табелата с видии? Или пък направо навивам видиите в пластмасата на бронята, без да пробивам предварително дупки?
2) Гледам по видеа в Интернет, че много хора монтират номерата си без видии, а чрез двойнолепящи лепенки. Само че това са пластмасови регистрационни табели от Великобритания, Франция и Холандия, които са без рамки и са предвидени за такова лепене. С нашите пластмасови рамки може ли така да се прави, да се залепят пластмасовите рамки вместо да се завиват с видии?
3) Две видии достатъчни ли са отпред?
4) И накрая - регистрационната табела (номерът) просто се пъха в рамката и тя го държи, или той трябва да се подсигури някак срещу падане или кражба (понеже вече нали не слагат отзад онзи ужасен болт, който завинтваха директно в ламарината на багажника)?
Тъй като искам семпли черни рамки на регистрационните табели без надписи или дупки за слагане на табелки, няма да ползвам рамки от Еуратек (тъй като са с надписи "Еуратек, бля-бля-бля"). Има ли значение какви рамки ще си взема (става въпрос за качеството на рамките)? Не визирам евтините китайски от по 4-5 лева, а тези от 19-20 лева комплекта, които уж претендират, че били качествени?
Поздрави.
Предстои ми регистрация в КАТ на нова О4, като е вероятно да направя регистрацията лично (или чрез мой човек), а не чрез Еуратек. Доколкото разбирам, на задния капак на О4 има 2 фабрично направени дупки с пластмасови сърцевини, в които трябва да се завие с две видии пластмасовата рамка, в която се пъха регистрационната табела. Но на предната броня такива фабрични дупки няма (на О3 е имало, но на О4 няма такива). Затова имам няколко въпроса:
1) Как става монтажът отпред - пробивам си с бормашина дупки в пластмасата на бронята и монтирам в тях рамката на табелата с видии? Или пък направо навивам видиите в пластмасата на бронята, без да пробивам предварително дупки?
2) Гледам по видеа в Интернет, че много хора монтират номерата си без видии, а чрез двойнолепящи лепенки. Само че това са пластмасови регистрационни табели от Великобритания, Франция и Холандия, които са без рамки и са предвидени за такова лепене. С нашите пластмасови рамки може ли така да се прави, да се залепят пластмасовите рамки вместо да се завиват с видии?
3) Две видии достатъчни ли са отпред?
4) И накрая - регистрационната табела (номерът) просто се пъха в рамката и тя го държи, или той трябва да се подсигури някак срещу падане или кражба (понеже вече нали не слагат отзад онзи ужасен болт, който завинтваха директно в ламарината на багажника)?
Тъй като искам семпли черни рамки на регистрационните табели без надписи или дупки за слагане на табелки, няма да ползвам рамки от Еуратек (тъй като са с надписи "Еуратек, бля-бля-бля"). Има ли значение какви рамки ще си взема (става въпрос за качеството на рамките)? Не визирам евтините китайски от по 4-5 лева, а тези от 19-20 лева комплекта, които уж претендират, че били качествени?
Поздрави.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Не взимай никакви рамки, а направо монтирай с попнитове.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
stefan L, виждал съм български номера, монтирани без рамки, и не ми харесват. Чуждите пластмасови номера стоят страхотно без рамки, но нашите тенекиени не. Отзад пластмасовата рамка дава някаква завършеност, а и колата ми е бяла, така че черната рамка ще бъде съвсем ОК на фона на черните надписи и черния "спойлер" в горната част на задния капак. Затова отзад със сигурност ще е с рамка. Отпред ще помисля, не ми беше дошъл на акъл варианта с попнитове. С нитовете обаче ще трябват 4 нита в ъглите и ми се струва, че ще е грозно, тъй като ще се виждат.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Няма китайски. 90% от читавите са сръбско производство.
Виж тук и си избери модел. Има и без надписи.
http://komplast-bg.com/portfolio
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
sdi71
- Гараж: skoda octavia 4,1,5 tsi,6M -2022g
toyota corolla e12 2.0. 2005g
Моята О4 си я взех от Плевен със сложени от тях рамки. Като гледам снимката, хванати са на 4 места.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Аз също съм за без пластмасата. Направо монтираш номера с нитове и с кореселин изтриваш внимателно черния външен кант на номера и става убийствено яко.. особенно щом твоята е бяла. Мисля че имаше нитове с цветове дори. Така слагаш на бялата част два бели а на синята - сини и ще пръсне.smoke написа: 01.08.2022, 00:26:58 stefan L, виждал съм български номера, монтирани без рамки, и не ми харесват. Чуждите пластмасови номера стоят страхотно без рамки, но нашите тенекиени не. Отзад пластмасовата рамка дава някаква завършеност, а и колата ми е бяла, така че черната рамка ще бъде съвсем ОК на фона на черните надписи и черния "спойлер" в горната част на задния капак. Затова отзад със сигурност ще е с рамка. Отпред ще помисля, не ми беше дошъл на акъл варианта с попнитове. С нитовете обаче ще трябват 4 нита в ъглите и ми се струва, че ще е грозно, тъй като ще се виждат.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Мога да споделя от личен опит, че "просто се пъха" е напълно достатъчно. Карам така вече 13-та година. Табелата няма как сама да се измъкне от рамката, пък и кой ще вземе да ти краде номера ?smoke написа: 01.08.2022, 00:03:29 регистрационната табела (номерът) просто се пъха в рамката и тя го държи, или той трябва да се подсигури някак срещу падане или кражба
Сега, ако номерът е специален от типа 6 шестици, 7 седмици и знам ли още какъв, тогава слагай му винтове.
Видях Майбах, 6 петици и номерата бяха "завинтени".
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Оказва се доста актуално напоследък. На баща ми му го гепаха, и в КАТ, по същото време, бяха още 3-4 човека пострадали от същото, в различни квартали в София.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Често - често се крадат номера на коли.За всякакви престъпления.
На старата кола съм го намирал сгънат от отпит за къртене.
Слагай 2 нита в двата края и гледай да не даваш причини на куките да не ги свалят
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Все си мисля, че с подложка табелата ще стои по-добре, това за предната. Отзад е ясно, че ще е с подложка. Аз като сменях старите подложки с нови от JORDITO, по 6 бр. самопробивни винтове на всяка, после слагаш номера и всичко заспа. Много здраво е захваната табелата, не дрънчи и със сигурност няма да падне. А за кражба на табелите - едва ли нитове и винтове ще те спасят.
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
А ако се стигне до това, катаджиите с голям кеф ще ги изкъртят и въобще няма да има милост и предпазливост към колата.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Благодаря за отговорите. Никой обаче не каза на предната броня как става монтажа - директно ли се навиват видии в пластмасата на бронята или се пробиват предварително малки дупки в бронята, в които се навиват видиите?
ABBC3_OFFTOPIC
Обмислях поръчване на "специален" номер, нищо особено не е, 4 различни цифри, но е същото число като номера на настоящата ми кола, която е много късметлийска, та затова! Това обаче се оказа доста сложно. Първо, за числото, което искам, от КАТ ми казаха, че трябвало да чакам от 3 до 4 седмици, защото те щели да стигнат до него чак тогава (понеже текущите числа, които сега печатат, са доста далеч от моето число). Второ, ако регистрацията се прави от Еуратек, говорих с човека там, той ми обясни, че той няма как да знае кога КАТ ще направи "специалния" номер и съответно той не знае кога (в коя група от коли за регистрация, който той заявява в КАТ) да включи моята. Демек първо трябвало да се изчака потвърждението от КАТ, че номерът е готов напечатан, и чак след това той да заяви в КАТ колата за регистрация. Така нещата биха отишли на месец и кусур. Иначе (ако няма специален номер) той събира 5-6-10 коли, подава за тях заявления в КАТ за регистрация, те там ги регистрират документално (без да са гледали колите), като им присвояват свободни номера, които са вече налични отпечатани там при тях, след което човек от КАТ идва един ден в Еуратек, за да свери на място подадените от Еуратек данни за колите и оставя на Еуратек вече изготвените талони и съответните регистрационни табели, за да ги монтират те върху колите. Поради тази причина май ще дам заден ход със "специалния" номер (за да не чакам цял месец да дойде реда му за отпечатване в КАТ) и ще поръчам на Еуратек те да я регистрират с какъвто номер дойде.
Затова, ако възложа на Еуратек те да я регистрират, ще говоря с тях и ако може, ще си взема от тях регистрационните табели на ръка и ще си ги монтирам аз сам с мои рамки. Ако пък не може така, ще ги оставя те да ги монтират (с техните "Еуратек" рамки) и след това аз ще ги сменя.
Затова, ако възложа на Еуратек те да я регистрират, ще говоря с тях и ако може, ще си взема от тях регистрационните табели на ръка и ще си ги монтирам аз сам с мои рамки. Ако пък не може така, ще ги оставя те да ги монтират (с техните "Еуратек" рамки) и след това аз ще ги сменя.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Отзад в какво завинтваш 6-те видии? На капака на багажника има 2 фабрични дупки. А за останалите 4 пробиваш нови дупки в ламарината на капака ли? Ако е така, то това ми се струва доста ... как да кажа ... ужасно!donci написа: 01.08.2022, 15:03:51 Аз като сменях старите подложки с нови от JORDITO, по 6 бр. самопробивни винтове на всяка, после слагаш номера и всичко заспа.
-
pepi
- Гараж: Octavia
Отиваш в някой магазин за автоаксесоари и си взимаш 2 чисто черни подложки без никакви цигански надписи. Монтираш задната за двата отвора на капака, дупчиш предната броня на 2 места, хващаш подложката и пъхаш номерата. Чисто ,просто и ясно, без нужда от поп, рок, чалга и други нитове и милион дупки. Не е нужно да търкаш с коресилин и черната лента.Симпли клевър. Така ги виждам аз нещата
Със здраве да си караш новата кола!
Със здраве да си караш новата кола!
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Както казах - самопробивни винтове. Не е нужно с дрелка да пробиваш дупки, направо с винтоверта. При положение, че има подложка и няма да се виждат, каква е драмата?smoke написа: 01.08.2022, 19:12:51 А за останалите 4 пробиваш нови дупки в ламарината на капака ли? Ако е така, то това ми се струва доста ... как да кажа ... ужасно!
Със същите винтове хващаш подложката без предварително пробиване. На Октавията съм така, на Фабията предният номер е без подложка, направо с тия винтове.smoke написа: 01.08.2022, 19:04:27 Никой обаче не каза на предната броня как става монтажа - директно ли се навиват видии в пластмасата на бронята или се пробиват предварително малки дупки в бронята, в които се навиват видиите?