Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте! Искам да вкарам известна доза оптимизъм по отношение на доставките, тъй като поръчахме Skoda Scala Monte Carlo 1.5TSI 7DSG на 14.01.2022г. със срок за доставка по договор 180дни(работни). И ето че преди 2 часа ми се обадиха от Еуратек, за да ми кажат, че днес колата е пристигнала при тях . 2 месеца по-рано. Идната седмица ще прикача и снимки на колата.
Успех!
Aksata написа: 15.07.2022, 14:56:21
Искам да вкарам известна доза оптимизъм по отношение на доставките
Радвам се за вас и благородно завиждам. Много добра конфигурация. Какъв цвят е колата?
За съжаление доставката на определени автомобили в сравнително по-кратки срокове едва ли вдъхва оптимизъм на колегите, които чакат повече от една година. От моята поръчка вече мина една година и евентуално септември колата трябва да бъде произведена. Евентуално. Мен лично все повече ме дразни всякаква логика в производството. Обявяват уж някакви проблемни екстри, но се оказва, че коли с тези екстри идват сравнително бързо, а други без тях се бавят. Или две коли с еднаква конфигурация идват с няколко месеца разлика. Направиха сроковете по една година и пак не ги спазват. За мен е важно, като са дали срок за доставка, да го спазят, а не срокът да изтече и пак да не ти казват, кога ще изпълнят поръчката.
Драгомир, не бива да се забравя, че влака се кара от Волфсбург. Първо са премиум брандовете, после основната марка на концерна и чешкия бизнес е малко на остатъчен принцип. Моето впечатление е, че при VW също има чакане, разбира се, но предвидените по договор срокове се спазват.
mukot, Да, прав си. Като добавим и факта, че в Германия Шкода плащат по 600 Евро на месец неустойка при просрочен договор, а в България по 150 - 200лв., ставаме последна дупка на кавала.
Здравейте, досега само четох и реших и аз да внеса малко позитивизъм в тази тема. На 10.Март.2022г поръчах О4 с дизелов двигател и допълнителни ексртри - колата беше предвидена за производство в 23 седмица и в началото на този месец ме уведомиха, че колата е произведена и ще бъде доставена до 2-3 седмици!
b1976 написа: 19.07.2022, 13:59:42
колата беше предвидена за производство в 23 седмица
Супер! Дано скоро обикаляш с нея, където ти е кеф! Един въпрос: колко време след поръчката те информираха, в коя седмица е предвидена за производство? Аз например, поръчах преди месец и малко, но все още нямам обаждане от дилъра.
Здравейте,
Аз също чакам Октавия Едишън,150к.с,2.0,автоматик. Подписахме договор за доставка на 01.03.22. Досега нямам никакво известие от Еуратек, но като чета, май ще ида да попитам.
Няма какво да питате. Късмет е, че е била произведена. Примерно аз моята съм я поръчал 02.11.2021г. И още нямам никакви дати и прочие и въобше няма кой да се наеме с прогнози.
И аз съм на опашката с чакащите от 15.06.2022 - Камик Монте Карло 1.0 ТСИ 7DSG + малко екстри.
Ще пиша веднага щом получа някаква информация/обаждане от Еуратек, но като гледам как са нещата май едно с едно няма еднакво ...
Иначе успех на всички чакащи и стискам палци да ги произведат възможно най-скоро.