Смяна на категорията 0т N1(товарен) на М1(лек)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
dando
- Гараж: Superb 3 1.8 TSI
Привет!
Въведената отстъпка за гориво от 25 ст./л също не важи за автомобили с категория N1.
В моя случай това все пак не оправдава смяната към M1 предвид средния годишен пробег, но за някого може разликата да е съществена.
Въведената отстъпка за гориво от 25 ст./л също не важи за автомобили с категория N1.
В моя случай това все пак не оправдава смяната към M1 предвид средния годишен пробег, но за някого може разликата да е съществена.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
-
bitdi
Аз да благодаря на всички обяснили къде, какво, как и защо. Дали за добро или за лошо но ме уплашихте, та реших да си мигрирам новозакупения Пасат от N1(3+1) към M1.
Познат ми каза че един път са се заяли с него на гръцката граница и са го пратили при тировете. Отделно гражданската с 30% нагоре, отделно не ми се трепери дали ще сме спрат с трима на задната седалка... Отделно сега и това с отстъпката за горивото. Пък и предвид всичко това, не мисля че ще е плюс някой ден като я продавам.
Задачата със средния колан се оказа доста сложна, защото колана се намира вътре в седалката и моргите не искат да си съсипват дадения салон за продажба. В крайна сметка се съгласиха да ми продадат облегалката която е 2/3 за скромната сума от 250 лв(Passat B8 Alltrack). Седалката сам си я подмених и айде на технотест. Издават един документ и после в Автомобилна администрация. Там се чака 10 календарни дни. После КАТ и така.
Познат ми каза че един път са се заяли с него на гръцката граница и са го пратили при тировете. Отделно гражданската с 30% нагоре, отделно не ми се трепери дали ще сме спрат с трима на задната седалка... Отделно сега и това с отстъпката за горивото. Пък и предвид всичко това, не мисля че ще е плюс някой ден като я продавам.
Задачата със средния колан се оказа доста сложна, защото колана се намира вътре в седалката и моргите не искат да си съсипват дадения салон за продажба. В крайна сметка се съгласиха да ми продадат облегалката която е 2/3 за скромната сума от 250 лв(Passat B8 Alltrack). Седалката сам си я подмених и айде на технотест. Издават един документ и после в Автомобилна администрация. Там се чака 10 календарни дни. После КАТ и така.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Колко струва технотеста? В автомобилна администрация и КАТ има ли допълнителни такси освен за смяна на талона?
-
bitdi
Моят беше 240лв. За Автомобилна администрация таксата е 100лв. В КАТ няма други такси, само смяна на талон.
-
bitdi
Нещо важно което забравих да спомена, е че се минава през каналите, не се ходи само за смяна на талон(което за София си е друга сграда). За София това е гишето след входа(бариерата). После се минава канала и после се ходи вдясно(откъдето стандартно се издават номерата) за да се вземе новия талон. Това е цялата процедура.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
@Цецо75, знам, знам! Знам, че и ти си с N1, затова очаквах да ми сложиш този минус :)
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
smoke, Много от Шкодите нови от шоуруума излизаха с N1 навремето
Къде тарикати ,къде прекарани ,но ФАКТ.
Dieselgate Team member
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
smoke, Бах го палеца, неволно беше. Де да знам, че така ще нарани душата ти. Махнах го, дишай спокойно.
Сегашната не е с N1, защото такова нещо вече няма. То аз и кола нямам, де
Предишната беше с N1 и се ползваше по предназачение и драми с НАП нямаше.
Сегашната не е с N1, защото такова нещо вече няма. То аз и кола нямам, де
Предишната беше с N1 и се ползваше по предназачение и драми с НАП нямаше.
Последно промяна от Цецо75 на 28.07.2022, 12:51:23, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
Parisatis
- Гараж: Škoda Octavia II 1.9 TDI BLS
Много филми гледаш... Всички го правеха, докато не изравниха данъка с М1. Не е имало проверки и т.н. Няма такова нещо като ангажимент да се ползва като N1. Автомобилът е собственост на фирма за определено време и никой не може да ти каже как да си ползваш своята собственост. Искаха да правят някакви ограничение през уикенда, но много фирми работят и тогава ...smoke написа: 28.07.2022, 12:33:09 А то после НАП ги изчакваше 2-3 години, след което им правеше проверка и като не можеха да докажат, че колата е ползвана по предназначение като N1, им събираше ДДС-то със задна дата с лихвите![]()
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Aз пък ти сложих минус - няма да чакам да ме забележиш и да коментираш.smoke написа: 28.07.2022, 12:41:52 @Цецо75, знам, знам! Знам, че и ти си с N1, затова очаквах да ми сложиш този минус![]()
Моята НАРОЧНО я поръчах с N1 - дори не е на фирма. На физическо лице е. НАП могат да дойдат и да ме хванат за ...... и да се разходят едно хубаво.
4 години плащах данък по 7-8лв - вместо по 800 (по спомен беше толкова).
Знаеш ли колко ми дреме за тия пикливи 25ст от горивото?
И за сведение, не се имам нито за тарикат, нито се чувствам прецакан. Когато държавата е дала начин ЛЕГАЛНО да се направи нещо (и то документирано) - аз не виждам причина да не го направя - в случая да си спестя едни над 3000 лв от данъци (4 х 800). Спирали са ме както сме били 5 човека в колата - никой никога не ми е правил проблем. Нито КАТ, нито на граници, нито на прегледи - никъде.
Имам си 5 колана в колата и ако не ти покажа талона по нищо не можеш да разбереш че е N1.
Хайде сега се посмей наволя, като те напушва толкова много. Аз не се имам нито за прецакан, нито за ощетен. Тия 25ст/литър - са си точно 2 бири.
-
bitdi
Дали човека е тарикат или не виждам откъде го знаеш. Не всички N1 са с RS-ки. Отделно не виждам мнението ти каква стойност има, нещо като празен злобен коментар е. Отделно аз колата така я купих преди по-малко от месец. Реално я смених не заради отстъпките за гориво или гражданската, скоро няма да се избият тия 700 лв които дадох.smoke написа: 28.07.2022, 12:33:09Важното е, че е тарикат, с N1bitdi написа: 14.07.2022, 12:53:17 Познат ми каза че един път са се заяли с него на гръцката граница и са го пратили при тировете.
Смях ме напушва като си спомня как преди години много хора се правеха на гоУеми тарикати като си регистрират колите като N1, включително и oктавии RS, че да излъжат държавата с ДДС-то ... А то после НАП ги изчакваше 2-3 години, след което им правеше проверка и като не можеха да докажат, че колата е ползвана по предназначение като N1, им събираше ДДС-то със задна дата с лихвите
И сега ме напушва смях, когато тарикатите се чувстват прецакани, че застраховката им била по-голяма, техническият им преглед бил по-скъп, не можели били да ползват онази велика отстъпка от 25 ст на литър. Гадно е тарикат да се чувства прецакан![]()
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Моята кола също е N1 и съм имал само плюсове от това. По време на Ковид ограниченията дори успявах да пътувам извън страната по работа без да ме слагат под карантина. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- gelsyn
- Гараж: Škoda Octavia III Combi 2.0 TDI 150 hp
- Обратна връзка:
Здравейте!
Искам да споделя още нещо относно N1. И аз се водя TRUCK, 4+1.
Имам ТЕЛК и исках да си подам документи за винетен стикер в социалните. Е.. не стана, защото МПС-то е товарно, а облекчението е за леки автомобили. Да се знае.
Поздрави!
Искам да споделя още нещо относно N1. И аз се водя TRUCK, 4+1.
Имам ТЕЛК и исках да си подам документи за винетен стикер в социалните. Е.. не стана, защото МПС-то е товарно, а облекчението е за леки автомобили. Да се знае.
Поздрави!