Сеат

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hvp800

Škoda Ludicrous

Сеат

Мнение от hvp800 »

Sawyer написа:
Ама пък Сеат форумът е тотално "Ми той умрял, ма!", така че... май щеше да е тъпо решение. Тук ми е мястото.:)
Аз пък не съм с Шкода, ама това не пречи да се чувствам добре тук [smilie=yahoo.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Сеат

Мнение от Sec8200 »

hvp800 написа:
Sawyer написа:
Ама пък Сеат форумът е тотално "Ми той умрял, ма!", така че... май щеше да е тъпо решение. Тук ми е мястото.:)
Аз пък не съм с Шкода, ама това не пречи да се чувствам добре тук [smilie=yahoo.gif]
тъкмо това щях да пиша и аз тук ..

Хората са отворени доста и няма нужда да си точно с тази марка, че да си част от форума като гледам.

Иначе Sawyer, ако беше взел Cupra 300кс, разликата в отношението само щеше да е в следното според мен : всичко хубаво до тук + щеше да правиш повече ластици и клипове като някой направи stage/tuning/etc на vRS-ка и иска да я 'замери' на живо ;)

[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от bega4kata »

Ама за ко трябва да се купува Купра,като за 5000 лв.Шкодата става Купра. [smilie=punish.gif]
Турбо 3250
Гарнитурки 100
Колер 750
Дюзи 1260
На актуалния Голф р вс.друго е същото.Глава,блок бутала,валове.Проверявал съм всичко. Даже на Суперб 280 дюзите са като на RS-ката 220!!!
При първите мотори 300к.с. само има разлики прри пружините на клапаните.И турбото им е с друг номер-не завършва на 722Н
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Сеат

Мнение от Sawyer »

fallenfbsd написа:Има ли директно сравнения по оборудване (не съм гледал ценови) и колко горе долу е по-евтин.
Предлагаха ми го напълнен догоре с всичко за 49 600, с ДДС. Бяха обявили някакви много сериозни намаления миналата година по това време. Малко по-евтин от RS-ката, но все пак по-мощен + идващи серийно за модела благинки като DCC, например.
fallenfbsd написа:Сглобката ок ли е?
Ей това е, просто изглежда някак си по-зле събран от Шкодата. Оставя ми впечатление за по-евтина кола, при чието сглобяване са правени компромиси. Не казвам, че Шкода е на ниво Ролс Ройс като сглобка, обаче за мен е поне едно ниво нагоре от Сеат. Показателно е какво се случва в интериора на Сеата. Едногодишният FR на мой приятел скърца като 20-годишна кола. Аз лично откачам вътре от хилядите паразитни шумове, той как я кара не знам.
bega4kata написа:Турбо 3250
Гарнитурки 100
Колер 750
Дюзи 1260
И ти си прав, Сами. :) Базисният хардуер е еднакъв. С лека инвестиция и с помощта на хора, които знаят какво правят, RS-ката може сравнително лесно да стане Cupra.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Сеат

Мнение от BlackPearl »

Сравни Купра СТ с Октавия Комби- трябва 230 да се вземe заради ДЦЦто и диффа и пак ги сложи тез 5000лева...... Тя е 53500, като и сложиш екстри, цвят и тн- 60ка. -8% = 55200лв.
Груби цифри. + тези 5к, тя минава 60ка.
Сеата ще го изкарат някъде 52-54 след отстъпката+ екстрите му. А и вземаш хубава база, без да трябва да надграждаш.
A и хората като си купят кола, я купуват да я карат и много много да не се занимават с нея. Не са много като нас....
Въпрос на предпочитания.
И двете коли си имат достойнства.
На Купрата ДЦЦто се усеща доста разликата. (проверено с тест-драйв от колега в София и изказани впечатления).
Пуснал е Супърба си за продажба и ще скача на Купра СТ, само да излезе официално ценовата листа.

Аз като си вземах (писал съм не един и два пъти) Шкодата, нямаше СТ, а за 5врата с екстри- като bucket seats, пълни пакети за видимост- (автоматично превключване на светлините и прочие) + всички останали глезотии без навигация.
След всички остъпки - 47800лева, при цена на колата 62-63000лв калкулирана .
Само че......нямаше багажник :) На мен вътре ми харесва интериора в 5F-a , не ме дразни.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

BlackPearl написа:След всички остъпки - 47800лева, при цена на колата 62-63000лв калкулирана
А аз си мислех, че на мен са ми направили турбооферта [smilie=sarcastic.gif]

Добре, де. Не ти ли се струва някак по-зле сглобена все пак? Аз не можах да се отърва от това усещане. [smilie=search.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Сеат

Мнение от BlackPearl »

Не съм я тествал, не мога да кажа.
Тогава искаха- 20% капаро и 6 месеца доставка. Което си беше 9600лв.
Такава им била политиката. От Варна ми се обадиха да кажат, че са готови да си ги поделим 50/50%, хората наистина искаха да я продадат .
Шефът им каза, това си е все пак- ходеща реклама...
Ама , при положение, че в Шкода ходя....не давам нищо и поръчвам, калкулирах си моята на 46 и нещо и си свиркам.
Само ме е яд за Колумбуса, ама....немаше за него.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

BlackPearl написа:Само ме е яд за Колумбуса, ама....немаше за него.
Д*ба тоя Колумбус! И мен ме е яд, ама... много пари - с него излизаше прекалено много над тавана, който си бях определил [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Сеат

Мнение от BlackPearl »

Писах в темата какво е решението в момента, ама......
viewtopic.php?f=47&t=602&start=10
Цифра си е....по добре да си купя нещо за семейството, апартамента.
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Сеат

Мнение от igeorgiev82 »

Sawyer написа: Едногодишният FR на мой приятел скърца като 20-годишна кола. Аз лично откачам вътре от хилядите паразитни шумове, той как я кара не знам.
4-та година караме служебни Ибизи(9бр.) базовици,с нито една екстра,и се карат като крадени,нито една не скърца нищо по таблото и не тропа.За тези години само масло и филтри и 2 амортисьора гаранционно.На приятеля ти,може да е сглобявана в петък след обяд 3бира ,но една кола не е показателно за качеството на цял концерн.

Все си мисля,че сте предубедени малко към качеството на Сеат :).
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Сеат

Мнение от Sec8200 »

Поразгледах малко и за себе си отговорих защо съществуват двете коли, Seat Cupra за мен е с акцент на спорта,докато Шкодата държи да е практична със спортни наклонности. Autogefuhl,AutoCar и още едни блогъри ми харесаха имаха директни сравнения с другите от групата.

От ревютата изглежда Шкодилака е по-практичен, ако човек иска семейна кола. ST беше по-тесен отзад.

Купрата напъваше Golf R на писта да го изпреварва. Суха писта. Едните го бяха изпънали Сеата с BMW 235M, също интересно се беше получило.

Ех...ние дето нямаме vRS се чудим дали не трябваше да дадем още малко, които имате гледате Cupra или тунинг, то няма спирка ;)
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от VALDO »

Напълно съгласен с igeorgiev82 !
И аз има преки впечатления от два Ибизи.Никъде нищо не скърца при душманско каране вече 4-та година!
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

Моят човек е изтеглил късата клечка. Като нищо е сглобявана в понеделник или петък. Те шпаньолците бачкат като хората само в интервала вторник-четвъртък - мързи ги да дишат горките [smilie=sarcastic.gif]

Шегата настрана, колата няма абсолютно никакви проблеми, просто някакви дреболии вътре в нея, които на мен лично донакъде биха ми развалили удоволствието. Нямам нужда скърцащи пластмаси да ми напомнят, че карам "бюджетно" VW, аз това си го знам. :)
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от VALDO »

Колегата dimon е специалист в тази област! Всичко прави безшумно! :)
Изображение
Аватар
Никола Иванов

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от Никола Иванов »

Атека ще има дебют в България на Пловдивския панаир. Видях, че ще са 2 екземпляра. Дано изкарат и цени. Да се ориентират хората.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”