Здравейте на всички нов съм във форума наскоро се запалих по марката от мои приятел
Искам да закупя автомобил втора ръка спрял съм се на. oktavia и на superb харесват ми като дизайн задължително държа да бъде дизелов мотор
Но не мога да избера
Чета във форума че 1.9 моторите са здрави и склоння към него
Но имам предложение за мотор 2000 кубика 140коня дизел
Лично аз какво искам от един автомобил да бъде здрав евтина поддръжка икономичен
Не ми трябва за енергично каране
Но ще се пътува на дълги разстояния
Та споделете вашето мнение и за двата мотора ще ми бъде много полезно и интересно
ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ДОГОВОРИ
нов във форума моля помагайте
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Себо
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
С писането ти е тегаво, видно е, но явно четеш много добре, щом си успял да изчетеш всичко изписано за има- няма два часа.
-
Себо
А или не съм задал въпроса правилно
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Правилно питаш, обаче заради липсата на препинателни знаци малко трудно ти се четат въпросите.
Сега конкретно за твоя въпрос:
Имал съм Суперб 1 с 1.9 мотор и вървеше много приятно на дълъг път, в града беше леко тромав, но не чак спрял. Сега карам 2.0/140 КР и разликата е от небето до земята от към динамика и разход на гориво в града. На извънградско са ми горе - долу еднакви.
Съвет от мен:
Напиши си бюджета и без какво не можеш, като екстри и ще те насочим към правилния модел и мотор.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Карал съм 1,9 105 к.с. двигател на Октавия 2 от 4 км до ~115 000 км. Само добри неща мога да кажа. Пъргав и икономичен. Говорил съм с механик от Еуратек и каза, че е виждал и на 400000 км.
Ако се ориентираш, обаче, не към Октавия, а към Супърб, мисля, че този ДВГ ще е "малък" и е по-добре да е 2000 cm³
Ако се ориентираш, обаче, не към Октавия, а към Супърб, мисля, че този ДВГ ще е "малък" и е по-добре да е 2000 cm³
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
И ако е на Октавия - по-добрия избор. На Супърба малко множко ще му дойдат килцата за тая моторизация.
Затова ти трябват и повече кончета, особено за по-безопасни изпреварвания.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ако е 2.0 гледай да не е 16 клапанов помпа дюза (BKD), че там има драми с главата. BMM e по-удачния избор.
А и щом споменаваш 1.9, значи говорим за коли на 20 години. Там понятието здрав вече става много относително, добре е да си наясно с рисковете.
А и щом споменаваш 1.9, значи говорим за коли на 20 години. Там понятието здрав вече става много относително, добре е да си наясно с рисковете.
Бееееее.....