Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

Драгомир написа: 22.06.2022, 21:51:29 С какво фолиото повишава безопасността? Според мен е точно обратното
Най-малкото като те нашият малките парченца стъкла не те нарязват а фолиото ги държи. През деня слънцето не те заслепява. Само съм съгласен че вечерно време не е толкова добре.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

А ако ти се наложи да чупиш стъклото отвътре, какво се случва? Ако фолиото повишаваше безопасността, щяха да го предлагат заводски срещу доплащане.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Май не сте чупили триплекс...
На фолио за безопастност да се разчита е парадокс!
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

Драгомир написа: 22.06.2022, 22:47:25 А ако ти се наложи да чупиш стъклото отвътре, какво се случва?
Чупиш го [smilie=pardon.gif] то е слънцезащитно не противоударно.
vankissa написа: 22.06.2022, 23:52:40 Май не сте чупили триплекс...
какво общо има триплекса с едининично стъкло фолирано отвътре?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

zloQQ написа: 22.06.2022, 20:47:28 Може и да бъркам, но мисля, че не е 70% затъмнение, а 70% пропускливост.
Така е, терминологията не ми е точна в случая.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

icohohi написа: 23.06.2022, 05:43:47 какво общо има триплекса с едининично стъкло фолирано отвътре?
Тъй като предното стъкло е обърнато към основното натоварване, по-практично е да се направи от триплекс или многослойна модификация. Това ще осигури максимална безопасност за водача и пътника отпред в случай на инцидент.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Това щях да кажа, не случайно триплексово се прави само предното стъкло. Не мисля, че цената е проблема, защото и на премиумите е така.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Триплекс или ламинирано стъкло при автомобили са наистина само предните стъкла. Има изключения при разни Бентлита и прочее марки, но са частни случаи.
Страничните стъкла са доста издръжливи на натоварване и при чупенето им се пръскат на малки парченца, които се водят "non-cutting" и не би трябвало да режат и да нанасят щети по оголените части на тялото и лицето на пътниците. Това е добре, но...винаги може и по-добре.
Ако има фолио, макар и само слънцезащитно, то успява да задържи парчетата при счупване на прозореца. Ако се продължи да се блъска с предмет по вече счупения прозорец, разбира се, че ще почне да се разпада на парчета, но идеята е при първият удар (катастрофа) - да не се "пръсне" стъклото в лицето ни. Освен това, повишава сигурността при проникване на предмет през стъклото. Ако няма фолио, много възможно е, през стъклото да влети камък, бухалка, желязо...всякакви олигофрени вече щъкат по улиците, та е добре, за всеки случай да има нещо допълнително. И пак става дума за първият нанесен удар по джама. След като се счупи, но все още всичко е на мястото си, прозореца лесно може да се дочупи и отстрани при нужда.

При липса на фолио, най-често, картинката е това:

Изображение

Ако има фолио, след първият удар, нещата изглеждат така:

Изображение
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

Наскоро сложих керамично отпред 75% и разликата в температурата на кората на вратата и на таблото е много голяма, така че освен сигурност както добре е описал @zloQQ, това също е голям +
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

А шумоизолиращите стъкла какви са?Че са двойно ясно ама има ли нещо между тях?
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Имат слой найлон, бмв е60 , ауди а6 4ф, и т.н. ги имат като опция , водят ги акустични стъкла, мисля и шкодите имат такива пакети в горния клас SUperb , лесно се познават при свалено стъкло ясно личи как са слепени две стъкла и между тях има найлон
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

При Тесла Модел Y и четирите стъкла са двойни.Не че е еФтина,ама не е премиум [smilie=pardon.gif]
Аватар
vfurlanski20

Škoda Фен

Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3

Мнение от vfurlanski20 »

Monky написа: 23.06.2022, 15:52:17 Наскоро сложих керамично отпред 75% и разликата в температурата на кората на вратата и на таблото е много голяма, така че освен сигурност както добре е описал @zloQQ, това също е голям +
Разкажи повече какво точно си сложил колега. И колко пари ти излезна? [smilie=pleasantry.gif]
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

vfurlanski20 написа: 23.06.2022, 17:01:56 Разкажи повече какво точно си сложил колега. И колко пари ти излезна?
Nero IR 75 (мисля, че е) - около 200лв за двете стъкла.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Вчера се завърнах от кратката екскурзия до Гърция, която си направих. Не го бях посещавал тамошния регион Дион-Олимп (по крайбрежието, иначе съм катерил самата планина до горе), в подножието на планината Олимп. Доста живописно, зелено и с дървета, за разлика от други региони, където преобладават камънак и храсти. Септември може би пак ще го посетя със семейството за годишната почивка. Хареса ми много - храна, хотели, плаж - всичко отново на ниво. Пътят до там беше идеален, основно по магистрали.

Накарах се. С един резервоар 100 октана налят в София успях да стигна до долу и да се върна след Кулата на Шела да сипя пак (даже имах резерва за още 150 км да мина), че в Гръцко 95-цата беше близо 5 лева.

Изображение

Странно ми стана на границата и двата пъти не ми искаха документи за колата никакви, като се замисля май и предни години само лични карти ги е интересувало. Колата - топ - комфортно, удобно и спокойно пътуване. Като е бяла не се нагрява толкова много вътре, като я оставя някъде на пек, което е голям плюс. След няколко хиляди километра имам доста добри впечатления и съм доволен от Continental SportContact 7 - и като поведение на колата и като шум - гумите са на високо ниво. Разходът беше приличен, в предвид по-тежкия крак по нашата магистрала.

София - Кулата:
Изображение

Паралия Пантелеймонос - Кулата:
Изображение

Изображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение Изображение

Още веднъж да благодаря на компанията от форума, че ме приеха за няколко дена да им досаждам. В другата тема, където се писа за изпраните евра - истина е. Явно е практика там да се случва това, да се влиза в морето със значителни суми и после да се сушат банкнотите на хавлията на плажа. Герберски схеми някакви....
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”