Здравейте колеги! Имам едно питане относно размерите на джантите, който стават за нашите Октавии 3 /2.0 TDI 150 магарета/, ако има значение. По-конкретно с какво ЕТ трябва да е една 16 цолова джанта, която е 6,5 J широка. Наблюдавам, че оригиналните са ЕТ 43, или се бъркам… харесал съм едни с 6,5 J и ЕТ 50, който са малко грознички, но за зимните гуми са перфектни, все пак са оригинални от Сеат Леон. В мимента карам с оригинална джанта от Ауди А6 2016г. 17 цолова, с 8 J и ЕТ 39 и гуми 225/45/17 и колата седи супер! Имам съсед със същата кола, но ВРС и с оригиналните 18-ки джанти колата седи с прибрани джанти в калниците, а моята стой като с фланци - дори леко настрани! Благодаря предварително на отзовалите се!
П.с. Все пак ако някой продава 16-ка джанта да драсне едно съобщение, може и да си променя мнението!
Питане за размери за джанти.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Aleksander_Bachev
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Оригиналните 16-ки при 6.5J мисля, че са с ЕТ 46. При 6J - ЕТ 48.Aleksander_Bachev написа: 31.05.2022, 00:49:32 По-конкретно с какво ЕТ трябва да е една 16 цолова джанта, която е 6,5 J широка. Наблюдавам, че оригиналните са ЕТ 43, или се бъркам
То за 18-ките оригиналните джанти ги дават с ЕТ 51, затова седят така.Aleksander_Bachev написа: 31.05.2022, 00:49:32 Имам съсед със същата кола, но ВРС и с оригиналните 18-ки джанти колата седи с прибрани джанти в калниците
Е как си ги харесал, като са грознички?Aleksander_Bachev написа: 31.05.2022, 00:49:32 харесал съм едни с 6,5 J и ЕТ 50, който са малко грознички
Аз бих търсил нещо с по-малък офсет. Даже може да помислиш да не сменяш размера, а да си останеш със 17-ки за зимен сет.
-
Aleksander_Bachev
Ще сменя размера джанти, защото тези гумаджиите станаха много безбожно скъпи! Харесал съм относително самите джанти с ЕТ 50, но най-много цената им ме грабва 220 лв, кето е смешно предвид това, че са в добро състояние.
Последно издигане Aleksander_Bachev от 10.06.2022, 14:27:07