Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

m_yanev написа: 16.05.2022, 13:50:56 Здравейте,
и аз направих поръчка за фейслифт Карок, средата на Март.
И тогава не можеше да се поръчва Blind Spot и Lane Keep Assist :(
Оправдаха се с липсата на чипове.
Единствено съм сложил металик цвят, всичко друго е стандартно ниво "Селекшън".
До момента нямам прогнозна седмица за производство, но предполагам че е твърде рано :)

Но вече видях в София един фейслифтов Карок, надявам се скоро да започнат доставките :)
Аз Карок почнах да гледам от средата или края на януари 2022 и тогава също нямаше Blind Spot (щях да взема ако имаше) и Lane Keep Assist - това пък за какво ти е по нашите пътища :)
Поръчах Селекшън с педал с автоматично отваряне на багажника и лампа за четене отзад средата на февруари казаха поне 8 месеца (180 работни дни).
Очаквам да пристигне най-рано ноември или декември.
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

georgisirakov написа: 17.05.2022, 23:33:20 Blind Spot и Lane Keep Assist
Blind spot-a си е чудесна екстра, другото не ми е фън да го ползвам, особено по нашите пътища.
Днес мернах и аз един карок от новия фейслиф в Пазарджик и един автовоз, но беше пълен с Toyota :)
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Топли топли парят не се барат! [smilie=sarcastic.gif] За Варна или Добрич (днес към 18:00 около Девня):
3бр Karoq FL, 1бр Superb комби, 3 бр Scala 1 1бр Kodiaq (лизингов )
ИзображениеИзображение
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

ABBC3_OFFTOPIC
Добре де, как в движение успя, да снимаш, че и да разбереш какви са точно колите (даже и едната била лизингова). Аз, ако бях, щях да видя, че изпреварвам автовоз, да позная, че са Шкода, може и да различа някой модел, ама чак всички...
Изображение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

"Деформация" от многото пътувания
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Simov написа: 19.05.2022, 22:54:39
ABBC3_OFFTOPIC
Добре де, как в движение успя, да снимаш, че и да разбереш какви са точно колите (даже и едната била лизингова). Аз, ако бях, щях да видя, че изпреварвам автовоз, да позная, че са Шкода, може и да различа някой модел, ама чак всички...
Има табели Кодиак-а.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Външно Кароците са по-красиви от Кодиякс и се различават лесно.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
fxexpo

Шкода Новак

Гараж: Audi A4 1.8T

Мнение от fxexpo »

... поне 8 месеца (180 работни дни) ...
За работни дни не се ли вземат и уикендите, когато става дума за непрекъснато производство / поточни линии? В смисъл, застраховката с уточнението "работни дни" да се чете "ако няма принудителен престой"?
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

fxexpo написа: 21.05.2022, 13:53:48 работни дни не се ли вземат и уикендите,
Според мен не, ти сключваш локален договор тук, а работните дни са ясно регламентирани от държавата. Та логично да си е 8-9 месеца
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

fxexpo написа: 21.05.2022, 13:53:48 За работни дни не се ли вземат и уикендите
За съжаление не. Работните дни може да се видят онлайн за всеки месец. Средно 20-22 според зависи от празниците. Г-д 8месеца и 25 дни в моя случай. При мен има и + 60 дни след които започва да тече неустойка, така че 11 месеца. Само тези 60 дни не са упоменати като работни, следователно аз ги тълкувам като 60 календарни.
elen40

Шкода Новак

Мнение от elen40 »

Да се похваля, пристигна Камика за 6 месеца точно: края на ноември беше поръчан и си го взех онзи ден. Мисля, че като цяло беше изработен за 5 месеца, и 1 месец беше докарване, регистрация и т.н. Изпълнение Бизнес, без допълнителни неща.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Писах вече в друга тема, но да пиша и тук - засилили са се с фейслифтовите Кароци и доколкото разбирам сроковете от поръчката до доставката са отлични предвид ситуацията. В шоурума в Дружба вече имат няколко за клиенти, един изложен за продажба и явно са готови да приемат поръчки тепърва. Сега ако поръчате, до Септември-Октомври трябва да е при вас в общия случай, освен ако няма пак някой форс мажор по производството и доставките на чарколяци. Липсата на blind spot е неприятна, но се преживява, останалите основни екстри явно могат да се поръчат, без фемили пакет с отделните бутони за задните седалки, което ме учудва, но също се преживява.
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

При мен дойде за сега положителна новина. Има планирана седмица на производство - 25, къде де края на юни месец.
Ако се спази тази работа, може и преди зимата да имам кола, но да видим, за сега не искам да съм голям оптимист.

Междувременно си харесах едни джанти:
https://eshop.skoda-auto.cz/en_CZ/alloy ... 71498M+FL8

Естествено веднага запитах тук представителството дали ги има и дали могат да ги поръчат. Оказа се, че могат да ми ги доставят, но цената идва с близо 500лв по-висока от тази в чешкия сайт. То вярно, че има доставка... ама на гръб да ги носят няма как да е такова оскъпяването.

Та някой ако знае схема за доставки от Чехия, да казва :) Лошото е, че няма до адрес, а само до тяхно си представителство там.
Blagovest

Шкода Новак

Мнение от Blagovest »

Моята поръчка е от началото на март и днес ми казаха, че за производство е планирана 34та седмица... което обаче можело и да се промени 100 пъти и нищо не означавало... [smilie=pardon.gif]
pikkAname

Шкода Новак

Мнение от pikkAname »

Blagovest написа: 01.06.2022, 13:57:49 което обаче можело и да се промени 100 пъти
Да, съвсем в нормите последно време е това. С какви екстри е поръчана колата? Това играе голяма роля за времето за производство и доставка
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”