Проблем Check Engine

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Venomm

Шкода Новак

Проблем Check Engine

Мнение от Venomm »

Здравейте,
днес ми се появи следния проблем - колата е Skoda Octavia 3 2.0 TSi 220hp 2014. Излезе ми check engine лампата на таблото, но да подчертая - колата и към момента си върви без абсолютно никакви показатели/признаци за проблем. Закачихме я и излизат 2 кода като грешка - P006800 и P227900. Клоним към спукан маркуч, защото в 1-2-3 скорост при рязко подаване на газ се чува като 'духане' от пред, точно като спукан маркуч, но уви.. не намерихме никъде такъв. Ако някой има някакви идеи.. са добре дошли, или поне човек в София, който им разбира повече и може да погледне (пс утре ще се прибирам с нея до София, дано нямам проблеми).
Аватар
froggy

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017

Проблем Check Engine

Мнение от froggy »

Venomm написа: 14.05.2022, 23:43:27check engine
Преди години на един VW 2000 г. бензин ми се появи този индикатор, каквото и да правихме, можеше да се загаси за макс. половин час и после пак светваше. Имай предвид, че тази лампа понякога просто си светва от грешка на компютъра, а на автомобила всичко му е наред. Все пак аз си минах ГТП с голфа и карах още 20 хил. км. така. Това беше около 2015, но знам сега, дали са затегнали нещата. Но твоята Шкода е с по-нов и по-сложен двигател, и би трябвало като се върже на компютър, всичко да си изпее.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Проблем Check Engine

Мнение от skodko »

Трябва си диагностика, може да дърпа паразитен въздух от някъде, може да е картерна вентилация, и още работи.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Venomm

Шкода Новак

Проблем Check Engine

Мнение от Venomm »

Здравейте. Темата е приключена. Оказа се незатегнат дросел и от там дърпаше въздух. Благодаря Ви!
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Проблем Check Engine

Мнение от SilverBullet »

Гледахте ли маркучите на на кулера?
Заключено

Обратно към “Octavia III”