Skoda Fabia vRS - Blackpearl Günter Powered
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SHQ
- Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp
Бахти якия сервиз такава разпечатка никога не съм получавал по нашия край.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
То хууу…. Ама що само едната биалетка?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Тя няма ОЕМ турбо маркуч който може да се смени?
Освен да е купил от някъде силиконови?

- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Ми явно тая е заминала, а от другата страна си е била наред, де да знам...
- donci
Майсторът каза, че някакъв къс маркуч бил нацепен яко, затова го сменил. А с какво го е сменил, утре ще видя, че сина замина на една вила с приятели.BlackPearl написа: 20.05.2022, 20:13:07 Тя няма ОЕМ турбо маркуч който може да се смени?
Освен да е купил от някъде силиконови?
- donci
Между другото вече започна да разглежда, да пита и да се интересува от това-онова. Преди на маздата не знаеше наистина откъде се отваря предния капак. Три пъти му горяха крушки на късите и все аз да ги сменя. Аз му наливах течността за чистачките, че не знаеше къде да я сипе. Но сега Фабията му пасна на мерака и си се грижи за нея.The Hooligan написа: 20.05.2022, 18:23:12 Да му покажеш на синковеца от къде се отваря предният капак
Не е лошо от време на време да поглежда.
- donci
Синковецът днес се прибра от Видин в София и се оплака от липса на мощност. До 2к обороти била като "мъртвец", после се отпушвала, но не както преди. Вчера я закачих на диагностика, нищо. Да ми препоръчате сервиз в София, където да я закара да я прегледат?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Автокомплекс РС или Дброс )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
donci, а къде е
До преди да бара, по спомен си вървеше колата?!?
До преди да бара, по спомен си вървеше колата?!?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Ей, чисто нова кола, ма....та и таковахте ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Ситуацията при теб е малко сложна. Такава кола трудно ще се подържа (говоря за двигателния отсек) от майстор, който не е запознат с тунинга. Сега примерно масло ще може всеки да смени, но ако тръгне нещо повече да рови ще стават такива неща. Нищо против твоя майстор, може и да е много добър, но просто не е запознат с колата и от там стават проблемчета. Дори е желателно ако има възможност майстора, който е правил тунинга да си я подържа, но в твоя случай той е бая далеч. Виж @peyopetrishki, какво те е посъветвал и отиди там.
- donci
Така….., малко развитие по темата.
На връщане от Събора се разделихме със синковеца на Златна Панега: аз за Видин, той за София. Звъни ми след известно време /честно казано със свито сърце вдигнах телефона/, намирал се на входа на София, до Джъмбо. Фабията не ще да върви нормално, от турбината се чувало яко виене, не надува, няма налягане… Както и да е, дотътрил се до Студентски град криво-ляво. На другия ден звъня на мой много добър приятел в София, запознах го с проблема и го питам дали има някой познат майстор за тая работа. Каза, че има и че това е моя човек – инженер със специалност ДВГ. Даде ми телефон, обадихме се и уговорихме ден, в който синът да закара колата – това бе 18.07. След преглед и изследвания диагнозата беше ясна – турбокомпресор. Варианти 2: нова турбина или рециклиране на старата, ако позволява ремонт, като за целта ще я прати във Варна, Техническия Университет, да я отворят и да си дадат мнението дали може да я оправят /имали модерна техника за баланс на около 120000 об/мин./. За щастие се оказа, че турбината подлежи на ремонт, щото другия вариант с нова щеше да излезе тройно по-скъпо. Повредата се оказа скъсана/счупена по средата ос. Изгорелите газове завъртали перката, тя оста и тая част се търкала в другата половина от оста и затова се чувало това виене /както се изказа майстора цвилене/. И така, разбрахме се и им казахме да я правят.
След няколко дни /беше събота 06.08/ майсторът се обади, че колата е готова. Попитах го дали я е пробвал. Тръгнал да прави една обиколка да я пробва, но направил две, защото много се изкефил. Колата вървяла брутално. Не бил карал такава кола преди. На 08.08 синът отишъл до сервиза, разплатил се и си прибрал Фабията. Прибирайки се, минал по околовръстното да я пробва. Останал очарован! Струвало му се, че върви повече от преди.
Вчера закарах сина в София, че се беше прибрал във Видин за малко, а колата му беше в София. Като пристигнахме запалихме Фабията и пак по околовръстното да пробвам и аз. Направи ми впечатление, че сега турбото е много тихо, много леко се чува, няма го това виене вече. Изчакахме да загрее колата хубаво и…….. ГАЗ!!! От Симеоново до отбивката за Пловдив и обратно. За това купе върви наистина брутално! И двамата останахме доволни!!!![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
На връщане от Събора се разделихме със синковеца на Златна Панега: аз за Видин, той за София. Звъни ми след известно време /честно казано със свито сърце вдигнах телефона/, намирал се на входа на София, до Джъмбо. Фабията не ще да върви нормално, от турбината се чувало яко виене, не надува, няма налягане… Както и да е, дотътрил се до Студентски град криво-ляво. На другия ден звъня на мой много добър приятел в София, запознах го с проблема и го питам дали има някой познат майстор за тая работа. Каза, че има и че това е моя човек – инженер със специалност ДВГ. Даде ми телефон, обадихме се и уговорихме ден, в който синът да закара колата – това бе 18.07. След преглед и изследвания диагнозата беше ясна – турбокомпресор. Варианти 2: нова турбина или рециклиране на старата, ако позволява ремонт, като за целта ще я прати във Варна, Техническия Университет, да я отворят и да си дадат мнението дали може да я оправят /имали модерна техника за баланс на около 120000 об/мин./. За щастие се оказа, че турбината подлежи на ремонт, щото другия вариант с нова щеше да излезе тройно по-скъпо. Повредата се оказа скъсана/счупена по средата ос. Изгорелите газове завъртали перката, тя оста и тая част се търкала в другата половина от оста и затова се чувало това виене /както се изказа майстора цвилене/. И така, разбрахме се и им казахме да я правят.
След няколко дни /беше събота 06.08/ майсторът се обади, че колата е готова. Попитах го дали я е пробвал. Тръгнал да прави една обиколка да я пробва, но направил две, защото много се изкефил. Колата вървяла брутално. Не бил карал такава кола преди. На 08.08 синът отишъл до сервиза, разплатил се и си прибрал Фабията. Прибирайки се, минал по околовръстното да я пробва. Останал очарован! Струвало му се, че върви повече от преди.
Вчера закарах сина в София, че се беше прибрал във Видин за малко, а колата му беше в София. Като пристигнахме запалихме Фабията и пак по околовръстното да пробвам и аз. Направи ми впечатление, че сега турбото е много тихо, много леко се чува, няма го това виене вече. Изчакахме да загрее колата хубаво и…….. ГАЗ!!! От Симеоново до отбивката за Пловдив и обратно. За това купе върви наистина брутално! И двамата останахме доволни!!!
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Сподели детайли, има ли сервиз, с какво друго се занимава.
Браво че сте свършили работа.
- donci
ул. „инж. Георги Белов“ 2, 1712 НПЗ Изток, София
Това е адресът на сервиза, в някакъв двор на ВиК, май...
Фирмата е САБ ЕООД. Човекът е Стойко Велинов. Какви други автомонтьорски услуги предлага - не съм запознат.
- donci