Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
vganchev

Шкода Новак

Време за доставка(от опит)

Мнение от vganchev »

Най-накрая някакво раздвижване! Последните 2-3 месеца сякаш нищо не се случваше. Аз все още си чакам поне да ме излъжат с някаква планирана седмица за моя Edition 1.5TSI от юни.
nikopopow

Шкода Новак

Гараж: OCTAVIA 1.5 m-hev

Мнение от nikopopow »

Звъни и питай аз досаждам регулярно 1-2пъти месечно
vganchev

Шкода Новак

Мнение от vganchev »

Ще ги проверя след празниците - и без това не съм звънял от няколко месеца. Бях се отказал да проверявам, но мярнах преди няколко дни в немския форум, че има няколко доставки, и сега новините по прогреса на твоята поръчка са обнадеждаващи.

Успех със завършването на твоята поръчка! Преди няколко седмици писаха, че уж е възстановено производството на панелите на вратите, така че ако само това ти липсва, би трябва да си готов съвсем скоро.
someone87

Шкода Новак

Мнение от someone87 »

При мен 3 седмици след последната дата за доставка ми казаха за пробелма с вратите, чках 2 седмици и анулирах, дано наиситна са го оправили и да е при теб скоро ;)
sickle

Шкода Новак

Мнение от sickle »

Вчера ми казаха, че по-скоро ще е готова Ноември, 2022. Става въпрос за 1.5 Едишън без допълнителни екстри, поръчана края на Октомври, 2021(планова дата март, 2022). Отделно забелязах, че няма никакви отстъпки за Октавия в най-новата ценова листа, което значи, че може и ЕТ да започнат да отказват вече направени поръчки, тъй като разликата е към 7 хил лв или пък са спрели да приемат нови.

Надявам се да дойде по-рано все пак.
someone87

Шкода Новак

Мнение от someone87 »

С риск да прозувча ръбато, но тая година кола недей очаква, стискай палци 2023 средата да дойде.
Последно като говорих с човек от продаваческия отдел на шкода ми бе казал, че минимума за доставка е 1 астрономическа година с гратисен период 3 месеца, това е информация от преди 2 месеца. За мен още не са стигнали до поръчките от май месец 2021 със срок за доставка септември 2021, та до октомврийските ще мине време.
Иначе еуротек няма да анулират нищо, просто ще ти анексирват договора до де ти не се откажеш.

Знам колко кисело ти е да го четеш това, но... той какво ти е казал и на практика какво се случва има турбо разминаване
StanIvanov

Шкода Новак

Мнение от StanIvanov »

Здравейте,

пиша този пост, за да внеса малко оптимизъм. Поръчахме нашата Skoda Octavia 1.5 mHEV DSG Edition с екстри (ще ги опиша по-долу) Ноември 2021г. Преди месец ми звъннаха, за да кажат, че до края на април ще бъде произведена. Бяхме доста скептични с приятелката ми, но колата вече е в София и ако не тази, то другата седмица ще си я вземем, само да минат формалностите по лизинг и т.н.

Времето ни за доставка беше 180 дни и трябваше да дойде края на юли месец.
Дано да имат и други съфорумници тук подобни добри новини. Факт е, че има забавяния, но има и случаи, в които идва дори и по-рано. Въпрос на късмет може би..не знам.

Екстрите са:
- Side Assist
- 220v изходи + допълнителни USB C портове
- Отопление на челно стъкло
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Току що засякох автовоз с 6 Кодиака. Някой ще черпи.
Аватар
Scub40

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020

Мнение от Scub40 »

Не ги засичайте да не се изпочупят преди да са им се порадвали хората ;)
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

StanIvanov написа: 10.05.2022, 14:30:40 колата вече е в София
Най-благородно ти завиждам. Отивай да пуснеш тото. Явно имаш голям късмет.
Дано регистрацията стане също бързо и да и се радваш.
Scub40 написа: 10.05.2022, 19:31:15 Не ги засичайте да не се изпочупят преди да са им се порадвали хора
lol
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

И аз да внеса оптимизъм. Различните модели и марка на групата имат засега големи различия в срока на доставката. Поръчах Голф 1,5 Стайл на 15.09.21 и до края на седмицата сигурно ще го взема. :) Въпреки, че в момента най-много от VW се бавят Голф и Туарег, а Т-рок, който до преди 2м. не можеше да се поръчва идва по-бързо. При марката Шкода е същото. Има постоянни промени. Взимат се решения на високо ниво, кое да се произведе приоритетно. ;)
someone87

Шкода Новак

Мнение от someone87 »

StanIvanov написа: 10.05.2022, 14:30:40 Здравейте,

пиша този пост, за да внеса малко оптимизъм. Поръчахме нашата Skoda Octavia 1.5 mHEV DSG Edition с екстри (ще ги опиша по-долу) Ноември 2021г. Преди месец ми звъннаха, за да кажат, че до края на април ще бъде произведена. Бяхме доста скептични с приятелката ми, но колата вече е в София и ако не тази, то другата седмица ще си я вземем, само да минат формалностите по лизинг и т.н.

Времето ни за доставка беше 180 дни и трябваше да дойде края на юли месец.
Дано да имат и други съфорумници тук подобни добри новини. Факт е, че има забавяния, но има и случаи, в които идва дори и по-рано. Въпрос на късмет може би..не знам.

Екстрите са:
- Side Assist
- 220v изходи + допълнителни USB C портове
- Отопление на челно стъкло
голям късмет си извадил, супер!
Аз бях поръчал edition 1.0 mhev dsg lava blue
sickle

Шкода Новак

Мнение от sickle »

@someone87,

Както виждаш е съвсем Божа работа кога ще ти дойде колата. Честито на @StanIvanov,

Иначе в Бришкодата съм попадал на хора, на които са им казали, че поръчката им няма да бъде изпълнена и толкоз. Е връщат им капарото(1%), а не 5-6=7 като тук.

Разбира се, това са само спекулации и твоите вътрешни данни би трябвало да са по-надеждни.

Поздрави,

Стоян
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

Инфо от едно момче, поръчало дизелова RS-ка преди около 3 месеца - обадили му се да кажат, че колата няма да може да бъде произведена, защото - "моторът бил такъв, тази екстра не можело да се поръча в момента, имали проблеми с някви глупости пак и няма да има RS версия..." и сега чака Едишън 150 коня дизел [smilie=fool.gif] [smilie=fool.gif] [smilie=fool.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”