Обезшумяване!!!

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Обезшумяване!!!

Мнение от VALDO »

Вие питате, Dimon отговаря!!!

[smilie=drinks.gif]
Изображение
Аватар
owner

Шкода Новак

Гараж: Fabia I, SDI, Comfort, Combi

Re: Обезшумяване!!!

Мнение от owner »

Жоре, може да си сменят гумите за начало.
Мързелът е подсъзнателна мъдрост!
Аватар
Росен21

Шкода Новак

Мнение от Росен21 »

Искам да си сменя предните колони във вратите със по качествени ( За сега съм се спрял на Hertz) . Новите колони ще са по-силни от старите и как мога да я обезшумя :)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Може да почнеш с по един такъв комплект във всяка врата: http://aval-bg.com/1723/Silent+Coat+Starter+Set . Но за целта ще трябва да свалиш стъклоподемника, което не е трудно, но е трудоемко и ще ти трябват нитове и нитачка.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Росен21 написа:Искам да си сменя предните колони във вратите със по качествени ( За сега съм се спрял на Hertz) . Новите колони ще са по-силни от старите и как мога да я обезшумя :)
Росене, пич, след като искаш силна и качествена музика не си за тоя раздел, майна!!!
по-скоро си за Озвучаване .
Обезшумяване , според мен е по-скоро раздел/тема в който се дискутира как да не се чуват паразитни шумове, отколкото да се слуша качествена музика. Но тъй като сме се събрали тук все едни убавци, не е проблем всеки да изкаже някакво мнение . Наистина щатните говорители са под всякаква критика , както и радиото и т.н. Бих желал да те попитам след като сложиш по-"силни говорители" на старата "музика"- кое искаш да обезшумиш? Тя "музиката" си остава със същата мощност и дефакто няма какво да правиш, освен да се кефиш, освен ако не мислиш, че с поставянето на супер мощни говорители да вдигнеш dB-ността на купето !!! :) Няма кЪк да стане - все едно да си сложа на колата гуми 19-ки и да чакам да тръгне по-добре !!! Нали мотора е все същия. Та така и с музиката.

п.п. След като всички екстри на шкодите са под критика- говорители, радио, прием, антена , седалки, кори на врати, пластмаси и др.п. започнах да си задавам въпосЪт - а дали двигателят и ходоват част не са и те нЯква недосмислица , да го е.а ???
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Я па не разбирам кво й има толкоз на заводската музичка. 90% от хората дето ги карат тея коли не са аудиофили и им е предостатъчна. Рапида примерно е пълен кашон в сравнение с О2.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Ами аз под обезшумяване също разбирам елиминирането на шумове,които се чуват в купето.Изключваме тракане по ходова част или всеки шум в резултат някаква обективна неизправност по колата.Например при моята РСка имаше неприятно скърцане,че и на моменти тракане от люка на панорамния покрив.Тракането идваше не от самия панорамен покрив,който е монтиран към купето,а от люка,който е част от панорамния покрив.В Шкода Варна ми намазаха гумените уплътнения със силикон и нещата почти се оправиха.Казвам почти,защото от време на време и сега се чува леко притракване.Преди 1 седмица момчето,което ми полира колата пак ми намаза със силикон уплътненията и за сега е поносимо.Младеновата Шкода бе много добре изпипана в това отношение.По ръба на люка му има някакъв мек плюшен плат,който изолира перфектно.Ако и на моята РСка може да се направи нещо такова въобще няма да се замисля,но идея си нямам кой може да ми свърши подобна работа-някакъв тапицер може би?
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Иване, както ти казах, това е като филц. Има такива в Бриколаж. Купуваш си такава лента и я лепваш на гуменото уплътнение. Всичко заспива. Освен него, можеш и да пробваш с лентата на теса (Като оригиналните) - мъхестата с която се "обличат" кабелните снопове.
С нея даже мисля, че ще стане още по-добре.
Аз с такава лента си обезшумих на Фабията- пластмасата под километража. От както я сложиш- всичко спинка!
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Не знам какво е филц нито теса,а и сам да лепна каквото и да било няма да стане.Рожденникът от онзи ден ще помага,както винаги ми е помагал до сега.Ама какво да се прави,то човек бързо свиква на хубавото.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
men_en

Шкода Новак

Обезшумяване!!!

Мнение от men_en »

Колеги карам МК1 VRS сложил съм си 10инчов двулентов уфер без рефлектор, CD Kenwood по-новичко, много добре звучи! Вярно оригиналните колони са ужас. Но да изолацията на вратите е задължителна, дунапрен на ламарината от вътре и също между кората и вратата, натягане леко вратите.Резултата беше впечатляващ!!! [smilie=music.gif] [smilie=music.gif] [smilie=music.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Обезшумяване!!!

Мнение от skodko »

Колега, сбъркал си материала, на ламарината отвърте се слага битум, за да спре вибрациите на ламарината.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Обезшумяване!!!

Мнение от VALDO »

Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Обезшумяване!!!

Мнение от skodko »

Точно!!
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Обезшумяване!!!

Мнение от TSI-LK »

Включвам се и аз по темата.
Като леко болен мозък в тази област, винаги имам аспирации към обезшумяване и изолиране на купето.
Все още трудно разбирам факта, че дори на съвременните нови автомобили този аспект е много слабо засегнат.
Ето как изглежда багажника на О3 ФЛ, т.е. почти никъде няма нищо
VRS_Damping (9).jpg
VRS_Damping (2).jpg
Снабдих се с дебел кашон виброизолационен материал, както и такъв от многослойна пореста гума и се започна...

Първо битумните плочи:
VRS_Damping (3).jpg
Даже ги направих на поне 2 слоя, а над битум-а задължително микропореста гума.
Самото багажно отделение позволява и малко по - дебел материал, затова и не го пестих :)

Получи се нещо такова:
VRS_Damping (7).jpg
Нямам финални снимки, но в края на упражнението навсякъде под задните седалки, арките на задните колела, тавата и самия багажник са облепени.

Резултатите от подобна операция винаги са много положителни, така е и в този случай.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Обезшумяване!!!

Мнение от Цецо75 »

Защо не правите засечка на децибелите - преди - след. Има апликации за телефона, на някакво фиксирано място в колата, по някакъв точен маршрут и скорост. Да се види какво се е постигнало, а и да може да се направи сравнение ако друг пробва с друг тип материал или по-друга схема да облепя.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”