Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Anatoly

Шкода Новак

Мнение от Anatoly »

Мерси много. Голямо чакане.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Audirulzz написа: 30.04.2022, 21:34:15 @Audirulzz, преслушва и замерва всичко що мърда [smilie=sarcastic.gif]

Ще логнем няма ядове,само да се организираме тоя път петъчно,че следващия ден ако е работен е тегаво [smilie=sarcastic.gif]
Тази седмица може и четвъртък, петък не е работен.
Може да пишем и в темата за Гернан. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Днес, до къде беше разходката?:)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

intense написа: 05.05.2022, 20:07:23 Днес, до къде беше разходката?:)
Кажи честно, видя ме по пътя някъде или съм толкова предвидим?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Докато разработвах колата, единия от дните ходих за първи път до Белоградчик и скалите и тогава съжалих, че не съм виждал региона преди. Не влязох в крепостта тогава, защото исках да взема семейството с мен и да отидем всички заедно. Вчера ги натоварих в колата и ги заведох и те да видят уникалната красота там. Сега се беше раззеленило и беше още по-впечатляващо. Добре покарах, колата все повече ми харесва като поведение на пътя, комфорт и удобство при такива пътувания.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

YYakovliev написа: 06.05.2022, 10:16:36 до Белоградчик и скалите
2014г ходих за първи път до там. Като слязох от Е79 (около Бела) и направо умрях от кеф по завоите до Белоградчик.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

YYakovliev написа: 06.05.2022, 09:58:33 видя ме по пътя някъде
Слизаше към Беледие хан. Аз катерих нагоре:)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

mariyan написа: 06.05.2022, 12:26:59 С известен срам признавам, че и аз не съм ходил. Може ли малко по-конкретни препоръки, кои са точно местата, които си струва да се видят, докъде се стига с кола и къде се ходи пешком. Благодаря!
Пътят в 95% от целостта му е стъкло. Единствения по-неприятен участък е няколко километра след Монтана към Белоградчик, няма дупки, но е малко нагънат асфалта и не се виждат неравностите. Като цяло е един от най-добрите пътища, по които съм минавал в страната - и като настилка и като гледки - уникално е. Минава се през прохода Петрохан (който сам по себе си е величествен с отвеси и природа). Ето точния маршрут - после по него се връщаш отново. На връщане внимаваш да не изпуснеш отбивката от околовръстното на Монтана за София, защото пътят продължава към Враца и после Хемус, а там е топ гадория като настилка.

https://www.google.com/maps/dir/%D0%A1% ... 232074!3e0

Изображение

Преди да стигнеш Белоградчик, на около километър вляво от пътя се отбиваш на една поляна с кът за отдих и беседка, където можете да починете и да хапнете:

https://www.google.com/maps/@43.6111554 ... 384!8i8192
Изображение

Изображение

В града като влезеш следваш Google Maps-а и ще те изкара до върха, където е крепостта. Спираш на паркинга отпред и после преди да влезете тръгвате по улицата покрай нея, вървите до края, където стигате до Астрономическа Обсерватория - Белоградчик. Тя се пада 200 метра напред, малко по-нависоко от крепостта. Точно отсреща на обсерваторията има една пътека, която води до едни стълби, които те качват до една скала и площадка отгоре. Гледките от там на цялата област са брутални. Внимавайте по металните стъпала нагоре, много са стръмни, с детето ме беше доста шубе нагоре.

https://www.google.com/maps/@43.623427, ... 312!8i6656

Изображение

Ето точни координати на площадката:
https://www.google.com/maps/place/%D0%9 ... 22.6756176

Изображение

След това отивате на касата да си вземете билети и влизате в крепостта, от там се качвате до горе по всички стълби. Там сте максимално близко до скалните образувания.

Изображение

Това беше моят маршрут, надявам се да съм бил полезен.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Добавих и координати за кътчето за отдих горе в поста.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Да добавя само:
Може преди Монтана още да отбиеш в ляво през Боровци. Път 815 е номерацията в Google. Караш по него до път 102. Стигнеш ли го - на ляво хващаш за Белоградчик, а на дясно ако тръгнеш, съвсем близо е Тихия кът (сръбската скара). Пътят като карах аз не беше изобщо натоварен и е абсолютна приказка!
Просто споменавам алтернатива от Монтана (всъщност преди нея) към Белоградчик.
Ето и от мен една снимка от района, но за тук си трябва или колело или пешак да се удари една разходка...не малка.

Изображение
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

zloQQ написа: 06.05.2022, 16:05:31Да добавя само:
Това е по-добрия маршрут. Хората от Белоградчик, които живеят в София го ползват. След като подминете отбивката за Чипровци /там също може да се отбиете до манастира, както и до Лопушанския/ и стигнете Долни лом по-добрият път е на дясно през Средогрив и Фалковец, а не направо през Чупрене. На Фалковец разбира се сте на ляво към Боровица и вече съвпадате с маршрута на Явор. :)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

zloQQ написа: 06.05.2022, 16:05:31 Може преди Монтана още да отбиеш в ляво през Боровци.
Първия път минах по това отклонение и не беше оптимална настилката. Особено в началото имаше дупки и се караше бавно (viewtopic.php?p=267846&#p267846), ако го сравнявам с Боровци-Монтана, който е чисто нов така като гледам, не е ОК. Друг минус (за мен) е изпускането на кръговото на Монтана и след това - пътят там е като магистрала - широко и гладко. Ама не съм тамошен, та просто споделям впечатления.
:)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

YYakovliev написа: 07.05.2022, 09:52:26 Първия път минах по това отклонение и не беше оптимална настилката.
Признавам си, не помня в детайли нещата. Аз и колата си я тормозя повече от Скаут, въпреки че е РС, хахаха. Като цяло, възможно е да е имало разни недобри участъци, но карайки от там, обръщах огромни внимание на природата и гледките, защото беше есенно време и палитрата от цветове беше страхотна :)
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Днес и аз направих маршрута на Рангел от вчера. Луковитска екопътека Искър-Панега, не е лош регионът, красиво е около реката. Минахме пеша по цялата пътека и се върнахме. Единствения минус бяха купищата орди от хора дето се бяха люснали там, беше като час пик на Витошка... Едвам намерих място да спра покрай паркинга. Следващия път ако ходя там ще е в работен ден. На места където имаше тесни стълби и мостове чакахме по 10 минути да се изнесе трафика в едната посока, да можем да продължим... 7/10 оценка за дестинацията като цяло (изключвам хората).

Изображение

После от там отидохме до Пещера "Проходна" (Божиите очи). Е там вече ми падна ченето. Страхотни скални масиви, невероятен мащаб и форми. Който не е ходил - задължително място да се посети. Изумен останах от красотата и величието й. Чувстваш се като мравка вътре. Ще ми остане спомен за цял живот, като Белоградчишките скали. Това не са наши богатства, това са богатства от световен калибър. 10/10.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Покарах пак добре (около 3 часа в двете посоки), Хемус е за затваряне до Правец с тия набръчквания и прагове от асфалт, които не се виждат и независимо с колко км/ч минеш, окачването удря на умряло...

Изображение

Навъртях 9000 км. за 3 месеца точно. Никоя кола не съм я карал толкова много. Цифра са си за мен, особено като седи пред вкъщи 90% от времето (когато работя през седмицата).

П.С. Много тежки суми се дават за 100 октана V-Power Racing с тези пътувания. Особено като не жаля газта.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

YYakovliev,

Следващия път, ако се разходиш пак покрай Белоградчик, може да видиш пещерата Магурата. Там има и хубаво хотелче и заведение за хапване. А има отпреди няколко години пусната за посетители пещера Венеца покрай село Орешец. Ще останете доволни.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”