Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Има си уреди за тая цел и не струват милиони.

https://bioevibul.com/products-373-shumomeri

С телефон става за относително сравнение, но трябва да се ползва един и същ телефон.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

pampo написа: 21.04.2022, 09:43:36 И аз по старата и тази тема се зарибих да чета за шкода проектите. Само едно не разбрах от старата тема, какъв наистина е бил проблемът на дизеларката и какво е било решението на проблема. Тя за жалост е заключена с нещо като отворен финал и не стана напълно ясно каква е била техническата развръзка там.
Отворен финал се получи, не защото криех нещо, а поради простата причина, че тогава и аз не знаех конретни неща, които да споделя. 160 страници споделях абсолютно всичко, последните 10 страници - няма логика да "крия".

Сега да обобщя, след повече от година, какво знам като факти (за предната кола). Основна причина за осветкване на дизела - Рево и нещо с дизеловата турбина. Софта и променените параметри, караха колата да влиза в авариен режим при изкачване основно на голям наклон (и не само). Честно казано не съм задълбавал и не ме интересува, @vankissa май знае повече подробности за несъответствието между двете.

Защо казвам основна причина Рево, защото има други автомобили, същите като моя преден, които се освяткват по същия начин... Хора ми споделят от първа ръка. Няма как да е от конкретна кола! Това е моето мнение.

Друго нещо - пишем си с човека, на който му продадох колата, върната сток и обслужена педантично. На въпрос мой "как е колата?", отговорът е "не съм барнал нищо, убивам я от каране, всичко е 6". Това след 1 година. (Не съм очаквал и друго). Точка.

И като заключение, да приключа мистичната тема - колата я продадох, не защото имаше проблеми със софта, а защото тези проблеми бяха една от многото причини да осъзная, че това просто не е моят автомобил... Черешката на тортата един вид. Което осъзнаване доведе до сегашната кола, която обожавам и е всичко това, която другата не беше.

Мога да пиша още, ама няма смисъл. Това е с две думи.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

С две думи: не ти се караше трактор. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Понеже ме споменаваш само ще добавя, че след логове се оказва, че турбината колебае налягане в конкретен оборотен диапазон, което е поносимо stock, но не и от заложените при Revo параметри.
Говорим за уж здрава турбина...
Та не е единичен случай...
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

shpeki написа: 21.04.2022, 21:25:03 С две думи: не ти се караше трактор. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Причина номер 1.
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

vankissa написа: 21.04.2022, 21:26:59 Понеже ме споменаваш само ще добавя, че след логове се оказва, че турбината колебае налягане в конкретен оборотен диапазон, което е поносимо stock, но не и от заложените при Revo параметри.
Говорим за уж здрава турбина...
Та не е единичен случай...
Много точно си го синтезирал!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Днес не издържах и към 11:30 запалих за скоростна отсечка по Тракия до отбивката за Костенец (115 км отиване и връщане). По пътя най-много припадат Q7-ци дизели.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Добре де...не ти ли е тъпо да вадиш нож на умряло куче?! [smilie=sarcastic.gif] [smilie=ireful1.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

redalex написа: 29.04.2022, 12:52:05 Добре де...не ти ли е тъпо да вадиш нож на умряло куче?!
Не. Даже изпитвам изключително задоволство.
[smilie=diablo.gif]

Мислят си, че вървят, даже някои не си гледат в огледалата за обратно виждане. Затова.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Собствениците конкретно на тези автомобили имат най-голяма нужда от приземяване.
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

На първо място са собствениците на 2.0тди. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Оооооо - и аз не изтървам случай.
Днес с един бърсак А4 Allroad на Малинов - нещо не уважи мигача ми за престрояване и не бих се разсърдил по принцип, но усетих една такава агресия изразена в мигновенно повдигането на предницата, видиш ли да не му вляза отпред без благословия, в умишленото приближаване към мен и лош поглед. Та на следващия сфетофар повдигането на предницата не помогна и ситуацията се обърна [smilie=hunter.gif].
Много лошо ме гледа, влачейки се зад мен още 2 сфетофара [smilie=sarcastic.gif]
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

YYakovliev написа: 29.04.2022, 12:49:57 По пътя най-много припадат Q7-ци дизели.
С такива се справям дори и аз с дизела. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Не сте карали по варненската част на Хемус скоро май май :D . Уж още не е станало горещо, но народа масово тотално е изтрещял и марката на автомобила му не е от значение. На празна магистрала се предприемат изпреварвания на преден автомобил докато човек ги изпреварва, въпреки че се вижда че от известно време се движат с еднаква скорост. Държа да отбележа, че не говорим за движение само в лява лента а изпреварване с мигач.
Камиони правят резки маневри за изпреварване докато коли ги разминават, без да подават мигачи.
А най им е готино напоследък на някой хора да карат в лява лента, без никаква причина и да не се отдръпват за други автомобили дори и при светлинни и звукови сигнали. Такъв филм скоро гледах и към Бургас.
Започвам да си мисля, че някой хора имат проблем със Шкода и като видят такава - започват с простотиите.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

vankissa написа: 29.04.2022, 13:46:02 ... не уважи мигача ми за престрояване ...
В София престрояването е приказка! Дори да не си нахален, хората са толерантни, случва се на всеки. Във Варна, ако пуснеш мигач ... нещата стават лични, обръща се на чест.. стил Майкъл Джордан от "Last dance". Много ги бие слънцето.
А в югозападна България, мигач не се пуска, поради простата причина, че градовете се малки, хората се познават и всеки знае другия на къде отива. [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”