Мнения за Skoda superb iv-liftback
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
vladimir8805
Здравейте , обмислям да си закупя хибридна кола .Какви са мненията ви за Skoda superb iv liftback,надеждна ли е хибридната им технология.Повечето немски хибриди са разочароващи....Благодаря предварително за съветите
.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
мен ме отказа лошото поведение при "Moose"
теста
теста
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
vladimir8805, Аз лично,не бих "инвестирал" в плъг ин хибрид.
Ни рак-ни риба.
Защо:
Производителите рязко спират да ги предлагат/произвеждат и залагат вече на изцяло електрически автомобили.По-скъп,Малък пробег на ток,съответно,малка батерия,която се зарежда бавно в контакта,нямаш никакви преференции,както са ел.автомобилите,повече агрегати за обслужване/чупене.При извънградско си мъкнеш батерията,без да я ползваш.
Бях чел и проучване някъде,че собствениците на плъг-ин хибриди след време спират да ги зареждат(от мързел)и си перкат с двигателя.
Ни рак-ни риба.
Защо:
Производителите рязко спират да ги предлагат/произвеждат и залагат вече на изцяло електрически автомобили.По-скъп,Малък пробег на ток,съответно,малка батерия,която се зарежда бавно в контакта,нямаш никакви преференции,както са ел.автомобилите,повече агрегати за обслужване/чупене.При извънградско си мъкнеш батерията,без да я ползваш.
Бях чел и проучване някъде,че собствениците на плъг-ин хибриди след време спират да ги зареждат(от мързел)и си перкат с двигателя.
-
vladimir8805
Да ,но ако се зарежда редовно,ДВГ не трябва ли да работи по-малко в града или изобщо да не раборти и така да се амортизира по-бавно(ще има по-малък пробег реално)?
- Iccarium
- Гараж: Superb 3 FL iV Combi 2021
@vladimir8805, зависи за какво ще я ползваш. Аз имам iV и съм доволен, но тя отговаря на мойте нужди. Последната година изкарах с 1 резервоар няколко хиляди километра, защото карах само в града на ток и някое друго излизане до вилата (<100км). Единственото по-дълго пътуване ми е до морето, където ми дава разход 6-6.5 л/100км.
За 10,000 км ми е дала 4.4 л/100км и 8.6 кВч/100км или 12.70 лв на 100 км.
Относно надеждността, не знам какви са ти притесненията. Моята не е давала никакви проблеми до момента и се надявам така да остане. Ако се притесняваш какво ще остане от батериите след 10 години, не го мисли. Всички хибриди, ел. коли и на водород са на едно и също дередже.
За 10,000 км ми е дала 4.4 л/100км и 8.6 кВч/100км или 12.70 лв на 100 км.
Относно надеждността, не знам какви са ти притесненията. Моята не е давала никакви проблеми до момента и се надявам така да остане. Ако се притесняваш какво ще остане от батериите след 10 години, не го мисли. Всички хибриди, ел. коли и на водород са на едно и също дередже.
Skoda Superb 3 Facelift iV Combi, 2021г, 1.4 TSI PHEV, 218 кс (115 kW бензин + 85 kW ел. двигател), 13 kWh батерия, 6DSG.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.