Лизинг към ЕТ

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
elen40

Шкода Новак

Лизинг към ЕТ

Мнение от elen40 »

Здравейте, заръчал съм си автомобил с лизинг към ЕТ като разбрах, че освен всичкото чакане, което всички с ново заръчани автомобили правим, одобрението за лизинг, се чака и допълнително 14 дни, от момента в който автомобила е доставен в България. Тоест, кредита е одобрен, автомобила е произведен и е доставен, първоначалната вноска също е преведена, както разбира се и капарото и започват да текат 14 дни, които били за купувача "да си помисли за последно, да не се откаже.."
Това някой има ли идея защо е, и има ли вариант да не се прави. Примерно с нещо като декларация "Сигурен съм, няма да се откажа, няма нужда да мисля 14 дни допълнително.. "
На мен просто ми се вижда абсурдно, предвид че в сегашните времена, човек е имал най-малкото 6 месеца време да се откаже; защо ще се откаже след като му пристигне автомобила и заплати сумата извън кредита?
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Лизинг към ЕТ

Мнение от SimichOil »

Защото по закон можеш да се откажеш. В случая - представи си че вземеш колата, караш я 2-3 дена и не ти хареса и закона ти дава право да я върнеш. Това обаче за лизинга не е много добре. И по този начин - те се застраховат - дават ти колата след като е минал този срок.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Лизинг към ЕТ

Мнение от intense »

Чувал съм, че подписват договор със задна дата:)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Лизинг към ЕТ

Мнение от Цецо75 »

На нас ни я дадоха на 5-тия ден от пристигането. Тоест ми се обадиха, че е при тях в склада, регистрирана, да отивам да си я взимам. Само, че в случая е лизинг на юридическо лице и това има значение, защото правото да я върнеш в 14 дневния срок е само за физически лица.
Бееееее.....
chupetlovski

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III FL 2.0TSI 190HP

Лизинг към ЕТ

Мнение от chupetlovski »

При мен автомобила дойде на 30-31.08 и на 02.09 го взех. Всички документи по одобрение на лизинг бяха подготвени и одобрени преди това. Като за физическо лице май искаха само доход за 6/12 месеца. Въобще не съм обръщал внимание на сроковете, но тогава и доставката на самите автомобили се случваха за седмици.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Лизинг към ЕТ

Мнение от baijoro »

Аз мисля, че това изчакване е за да се съберат няколко автомобила и да дойде някой от КАТ да ги регистрира на място в ЕТ.
Аватар
jorkom

Шкода Новак

Гараж: Kamiq 2021 Edition 1.5TSi
Citigo 2019 1.0 MPI GreenTech

Лизинг към ЕТ

Мнение от jorkom »

Точно заради КАТ е. Минах по този път: колата ми я показаха за одобрение в Пловдив на 24.06 (на 6км по километраж). После я транспортират с платформа до София, изчакват да се съберат десетина коли за регистрация, запазват час в КАТ и ги придвижват с автовоз (платформи), след регистрацията пак с платформа обратно до Пловдив (тук си я исках за получаване). Извикаха ме да си я взема на 02.07 (с гориво в резервоара за 10км. [smilie=fool.gif] ).
Срокът при лизинговите е 2 седмици заради тези врътки.
Ако плащаш в брой и искаш да си я регистрираш сам - пътят е друг.
elen40

Шкода Новак

Лизинг към ЕТ

Мнение от elen40 »

На мен по-скоро ми обясниха, че чакането за КАТ ще е отделно. След като минат тези 14 дни.
Тоест измежду хората писали, че са си я взели малко след като е пристигнала, са били всички с лизинг на юридическо лице. А, при лизинг на физическо лице няма как да не се чака...?
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Лизинг към ЕТ

Мнение от DoH_KuXoT »

jorkom написа: 19.04.2022, 12:46:52 Точно заради КАТ е. Минах по този път: колата ми я показаха за одобрение в Пловдив на 24.06 (на 6км по километраж). После я транспортират с платформа до София, изчакват да се съберат десетина коли за регистрация, запазват час в КАТ и ги придвижват с автовоз (платформи), след регистрацията пак с платформа обратно до Пловдив (тук си я исках за получаване). Извикаха ме да си я взема на 02.07 (с гориво в резервоара за 10км. [smilie=fool.gif] ).
Срокът при лизинговите е 2 седмици заради тези врътки.
Ако плащаш в брой и искаш да си я регистрираш сам - пътят е друг.
защо не я регистрират в КАТ Пловдив ?
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Лизинг към ЕТ

Мнение от peyopetrishki »

Зависи от къде е лизинга )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
jorkom

Шкода Новак

Гараж: Kamiq 2021 Edition 1.5TSi
Citigo 2019 1.0 MPI GreenTech

Лизинг към ЕТ

Мнение от jorkom »

Аз също съм физическо лице (лично ползване). Лизинга е към Еуратек - те са със седалище София. Затова е регистрирана в КАТ София и е със софийски номера.
Тези 14 дни им е стандартният срок за регистрация (при мен се справиха по-бързо, въпреки че я транспортираха от Пловдив до София и обратно)
Има един голям плюс на софийската регистрация - данъкът е много по-малък от пловдивския. Например за тази година ми взеха 116лв и някакви стотинки (150 кончета). За Пловдив е доста по-солен.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Лизинг към ЕТ

Мнение от tahumbata »

Аз като го взимах Карока по моя поръчка, пристигна на 06.04.2019-та и на 11.04.2019 е бил вече регистриран(съдейки от документите, които получих), но ми се обадиха да го взимам чак на 16.04.2019. Всичкото това се дължи както казаха на това, че трябва да съберат няколко автомобила, за да дойдат от КАТ на място. След това оправят бумащината няколко дена и чак тогава ти звънят да идваш. Всичко беше не шест, ами седем направо. По процеса с поръчката и до момента с доставката и взимането от шоурума никакви забележки!

Сега може и нещо да са променили - не знам. Само за лизинга бих посъветвал да е за 5 години, защото аз се прецаках с двете години уж 0% лихва, като в крайна сметка за кандидатсване, прехвърляне и разни допълнителни документи платих 1800лв. въпреки безлихвения лизинг. Докато при 5 години се обезценява повече, а и Каското и ГО-то са по-евтини отколкото на физическо лице, така че е на сметка.
Alexdencheva

Шкода Новак

Лизинг към ЕТ

Мнение от Alexdencheva »

Здравейте, обмисляме покупка на Шкода Камик. Много обаче се чудя дали да е с лизинг през ЕТ или с потребителски кредит. Като смятах финансираната сума от ЕТ и същата сума за потребителски разликата е 3 лв. В месечната вноска, затова се чудя къде е + на лизинга, не е ли по-добре кредит и да си по-гъвкав? Ще съм благодарна, ако споделите мнение, досега не сме купували нова кола и имам доста неясноти.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Лизинг към ЕТ

Мнение от peyopetrishki »

Ама примерни погасителни планове има ли или ги смята на око?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Alexdencheva

Шкода Новак

Лизинг към ЕТ

Мнение от Alexdencheva »

Помолих от обслужващия офис на банката да ми пратят погасителен план за същата сума на финансиране. Давят ми някаква преференциална лихва от 4.5% и доста добро ГПР. Затова се замислих кое е по-добре, къде са плюсовете и минусите на едното и другото.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”