AdBlue
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
AdBlue
Принципно гаранцията много рядко покрива преоблеми по горивна система високо налягане и DEF система, поради това че в основната си част са причинени от лошо гориво, замърсено или некачествено АД блу. Аз пък препоръчвам на клиентите които си купуват нова машина при възможност да се сипва бутилирано АД блу за избягване на двата проблема - замърсяване и качество.
И слагайте по възможност хубаво гориво. Не е възможно да прецени обикновенния потребител хубаво ли е или не горивото но това означава избягване на съмнително бензиностанции със съмнителни цени и ако заредите някъде и нещо ви направи неприятно впечатление да не се връщате там. Слагайте по възможност оригинални горивни филтри или такива с доказано качество. Лошото на алтернативните филтри е че никой не знае колко микрона са. Ако оригиналния е 5микрона а алтенативния е 15микрона то това със сигирност ще скъси живота на дюзите. А работа без горивен филтър дори за да си вкарате колата в гаража при определени обстоятелства може да ги убие.
И слагайте по възможност хубаво гориво. Не е възможно да прецени обикновенния потребител хубаво ли е или не горивото но това означава избягване на съмнително бензиностанции със съмнителни цени и ако заредите някъде и нещо ви направи неприятно впечатление да не се връщате там. Слагайте по възможност оригинални горивни филтри или такива с доказано качество. Лошото на алтернативните филтри е че никой не знае колко микрона са. Ако оригиналния е 5микрона а алтенативния е 15микрона то това със сигирност ще скъси живота на дюзите. А работа без горивен филтър дори за да си вкарате колата в гаража при определени обстоятелства може да ги убие.
-
Bistra
AdBlue
Здравейте. Може би вече е дискутира о в тази или друга тема, но бихте ли ми казали къде в София, по конкретно района Манастирски ливади, Овча купел има бензиностанции с адблу на колонка? Последният път заредих на Shell срещу джъмбо плаза на Ботевградско. Благодаря.
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
AdBlue
Shell на околовръстното до Домко има от колонка.Bistra написа: 14.04.2022, 21:53:30 Здравейте. Може би вече е дискутира о в тази или друга тема, но бихте ли ми казали къде в София, по конкретно района Манастирски ливади, Овча купел има бензиностанции с адблу на колонка? Последният път заредих на Shell срещу джъмбо плаза на Ботевградско. Благодаря.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
AdBlue
Нагледно става ето това , тръгва по системата и става финансов паприкаш.zzankov написа: 14.02.2022, 22:18:25 Трябва да е на тъмно. Иначе идват кристалите, които ебават майката на системата.
Защо и как се получава вътре в резервоара не знам, но както обичам да казвам - всичката икономия на дизела накрая отива за ремонти на скъпоструващи еко шитни агрегати, същото ще стане и с тая мания за електричките.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
-
Inspired1
AdBlue
Здравейте, имам следния проблем:
Колата е 2015 супърб 3 2.0TDI 190 кс DSG
Преди 2 дни на дисплея ми излезна съобшение за грешка в системата за Адблу и пробег от още 1000 км., след което колата няма да може да пали. Долях 6 литра течност (резервоарът беше напълнен), но колата не отчита налятото количество. Реших да покарам около 50-100км за калибриране на нивото, но то така и не отчете коректно.
Днес свалих резервоара на Адблуто и го промих с топла вода. Кристали не излезнаха от тръбите, но първите пъти водата беше пенлива. Промих го до изтичнане на чиста вода. Проверих помпата, която работи (течността си намалява от резервоара), дюзата също впръсква.
Въпросът ми е дали въпросния сензор за мерене на нивото на течност може да се свали от резервоара или се продава комплект. Опитах да отворя резервоара, но само помпата се свали с 3 болта. Парт. номера на резервоарът е 3Q0131877C, а на помпата е F01C250148. В следващите дни ще прочета колата с диагностика и ще пиша за развитие по въпроса. Ако някой има предложения съм отворен за проба, тъй като най-вероятно ще трябва да купя нов резервоар заради неработещ сензор.
Предварително благодаря!
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Колата е 2015 супърб 3 2.0TDI 190 кс DSG
Преди 2 дни на дисплея ми излезна съобшение за грешка в системата за Адблу и пробег от още 1000 км., след което колата няма да може да пали. Долях 6 литра течност (резервоарът беше напълнен), но колата не отчита налятото количество. Реших да покарам около 50-100км за калибриране на нивото, но то така и не отчете коректно.
Днес свалих резервоара на Адблуто и го промих с топла вода. Кристали не излезнаха от тръбите, но първите пъти водата беше пенлива. Промих го до изтичнане на чиста вода. Проверих помпата, която работи (течността си намалява от резервоара), дюзата също впръсква.
Въпросът ми е дали въпросния сензор за мерене на нивото на течност може да се свали от резервоара или се продава комплект. Опитах да отворя резервоара, но само помпата се свали с 3 болта. Парт. номера на резервоарът е 3Q0131877C, а на помпата е F01C250148. В следващите дни ще прочета колата с диагностика и ще пиша за развитие по въпроса. Ако някой има предложения съм отворен за проба, тъй като най-вероятно ще трябва да купя нов резервоар заради неработещ сензор.
Предварително благодаря!
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
-
peshodh
- Гараж: Skoda Superb 3 2.0TDI 190(+) 7DSG 4x4
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
AdBlue
Датчика не е с резервоара за съжаление.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Inspired1
AdBlue
Утре ще я закарам в Еуратек да видим какво ще покаже. Възможно е и проблемът да е в мен, тъй като не я изчаках на контакт при пълнене, както е трябвало.
За премахването съм леко скептично настроен, ще опитам първо да го оправя.
А каква е причината резервоарът да е над 1000лв след като в него няма датчик? Гледах че помпата има отделен парт. номер?
За премахването съм леко скептично настроен, ще опитам първо да го оправя.
А каква е причината резервоарът да е над 1000лв след като в него няма датчик? Гледах че помпата има отделен парт. номер?
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
AdBlue
Какво в контакт при пълнене, аз като наливам адблу само гледам да е в препоръчаните от борда количества. Примерно ако казва между 3 и 7л сипвам 5л , слагам само ОЕ течност , никога не е била на контакт. Чел съм че от препълване акустичния датчик се сбърквал , защото няма По скане вътре в резервоара и решава , че е празен .
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
AdBlue
Интересно ми е как ги проверихте без диагностикаInspired1 написа: 10.09.2023, 15:40:58 Проверих помпата, която работи (течността си намалява от резервоара), дюзата също впръсква.
Иначе АдБлу системата често се шашка, понякога се оправя и само с калибрация, но с Одис...тества си цялата система и тогава се ресетва успешно, с условието, че всичко е здраво, като компоненти.