Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
5rar написа: 09.04.2022, 15:04:57
Стандартните 17-ки за модела са 225/45 или 205/50
dimibo написа: 09.04.2022, 14:44:17
Аз все си мислех, че 16-ки 205/55 са стандартни за Октавия, но щом казваш че са 17-ки стандартните, добре така да бъде.
Джантите са за Октавия 4. Размерите, които споменавате са за Октавия 3
Вторите (Rotare) са доста неугледни. На пръв поглед изглеждат, че са със симетричен дизайн, после нещо задира в окото ти и като се вгледаш, виждаш, че спиците всъщност са различни. Крива работа. Аз не бих взел този модел.
Първите (Lyra) са по-красиви, но пък са само 6.5J - не стават за гуми с широчина 225. Иначе широчина 205 е ОК, аз карам моята О2 с 205, но ако търсиш по-голям performance, вероятно в един момент ще поискаш по-широки гуми.
Ако изборът е измежду тези два модела, аз бих взел първите.
В петък се обаждах да проверя какво се случва с колата. С една дума - нищо. Показва 35-та седмица на производство, което е началото на септември. Последните няколко пъти, когато питам, все се върти около септември.
Все се надявах да я произведат до края на юни, но явно няма да стане.
На моменти леко започвам да се изнервям. Постоянно срещам О4-ки по улиците и имам чувството, че само моята я бавят толкова много.
Положителното, доколкото разбрах, е че задните странични въздушни възглавници влизат в серийното оборудване от моделна година 23 и няма да плащам за тях допълнително.
Разбрах също, че при Superb освен матричните фарове в момента проблемна е и вентилацията на седалките в L&K.