Skoda Fabia vRS - Blackpearl Günter Powered

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 1999г. до 2007г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

stanley написа: 31.03.2022, 13:25:57 Ако не си усетил, колата вече е ежедневка и ще й се налага и със сняг и с дъжд с други работи да се запознае.
До колкото Аз усещам нещата, колата е купена да се кара, а не да седи под бурката.
Напълно си прав, Синковецът си я кара доволно, студент е София. Оня ден си дойде, в събота се връща, така че ще върти километри.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

donci написа: 31.03.2022, 13:31:21 Напълно си прав, Синковецът си я кара доволно, студент е София. Оня ден си дойде, в събота се връща, така че ще върти километри.
Браво, поздравления.
Аз малко не го разбирам това дето някой повече ги мият, отколкото ги карат.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

stanley написа: 31.03.2022, 13:25:57 ко не си усетил, колата вече е ежедневка
Колко точно да е ежедневка (зимата) с тоя лип и това окачване? Това на педя сняг и всичко приключва. А там на север си вали.

Отделно, че лугата ще и вземе акъла на ламарините за отрицателно време. Те хората си знаят де, платили са си я в крайна сметка ...
Бееееее.....
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Цецо75 написа: 31.03.2022, 13:39:24 Колко точно да е ежедневка
Времето ще покаже.
Цецо75 написа: 31.03.2022, 13:39:24 Те хората си знаят де
Точно
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Мнение от deniz8912 »

Цецо75 написа: 31.03.2022, 12:41:36 Тя тая кола кога е ровила в сняг и луга... Не и е това идеята.
Зимата, ако се движи какво ще й стане? [smilie=pardon.gif]

Стига робуване на някви ламарини. Колкото изкара толкова.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

stanley написа: 31.03.2022, 13:25:57 ще й се налага и със сняг и с дъжд с други работи да се запознае.
Цецо75 написа: 31.03.2022, 13:39:24 Това на педя сняг и всичко приключва. А там на север си вали.
Гледам да не пиша, ама като виждам колко много разбирате нещата, ще взема да драсна!
Като изключим неразбиращите(като мнение и виждане), дето за тях са луди хората, които гледат колите си като "писани яйца", а не прости ламарини, но ще се повторя, че същите тези като купуват кола....търсят точно такава, да е била писано яйце ако може, а не просто ламарина.......

Чак пък да се запознае: Колата е продадена на 8г./9г. и 160 000 хил. км, 158 да бъдем точни в които от първите 4-5 години се караше ЕЖЕДНЕВНО и се оставяше пред блока или на открит паркинг. Минала е през урагани, бита е и от градушки (още и стоят белезите дори на задните 2 колонки, защото тогава нямаше ПДР, а не исках да я боядисвам, не знам Моркова дали ги изпъна с ПДР после)
След като си взех после гараж и "работна кола", не се виждаше причина(предвид, че вече влязох в джаза), тази да си я изкарвам в много лоши метеорологични условия.
@Цецо75, аз с тази кола зимата съм ходил навсякъде, на ски, извън БГ и тн.. Никога (със зимни) Vredestein винаги карах не съм закъсвал никъде. Лип съм удрял, ама ...ще се съобразявам, като имам липче.
Окачването? Какво му има? Пружини Вайтек (леко по-твърди от Айбах) и Кони ФСД амортисьори- перфектни. Колата си стои много добре на пътя като поведение.

П.С: Toй и @Morkova като я купува беше "палачор" и боцаше Фелите как и където му падне и викаше: Аз като теб няма така да ставам, да знаеш...... И след това като се почна: Ама гараж, ама ще я завивам, ама ще си я полирам, ама салона да не изцапам, това да не направя, онова......
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

BlackPearl написа: 31.03.2022, 17:01:38 Колата е продадена на 8г./9г. и 160 000 хил. км, 158 да бъдем точни
То като гледам за 16 годинки са навъртяни 230к км. или средно по около 14-15к на година. Със сигурност ще се кара, затова сме я взели.
Е, той синковецът е мераклия /за сега/ и ще си пази, ще си се грижи за нея.
BlackPearl написа: 31.03.2022, 17:01:38 Цецо75 написа: ↑31.03.2022, 13:39:24
Това на педя сняг и всичко приключва. А там на север си вали.
Нещо се обърнаха нещата, тук тази зима преваля за малко сняг, но снежна покривка не натрупа. Миналата година същото нещо, с малки изключения.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Колкото хора, толкова и мнения [smilie=pardon.gif]
Според мен има разлика между "добре гледана кола" и кола гледана от педант/фанатик на определена марка. Обикновенно автомобилите притежавани от педанти винаги са били над бюджета ми на вторичния пазар и съм се задоволявал с "добре гледани коли".

Писах, че "ще се запознае", защото някой преди мен писа, че колата не била за каране през зимата и едва ли не трябва да се кара само при определени метеорологични условия и специални поводи - все едно е някакъв музеен експонат. Не ми е била идеята нито да обиждам колата, нито хората които са я притежавали, още по-малко да подценявам състоянието й или вложеното време, страст и средства.

И да, не разбирам хората които имат по 14 кърпи за подсушаване на колата след мивка. Дай боже някой ден и аз да достигна до това ниво на отношение и педантизъм към колата, която притежавам. За мен колите никога не са били просто купчина ламарина, който ме познава знае това много добре.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

BlackPearl написа: 31.03.2022, 17:01:38 Окачването? Какво му има? Пружини Вайтек (леко по-твърди от Айбах) и Кони ФСД амортисьори- перфектни. Колата си стои много добре на пътя като поведение.
Имах леки притеснения, че с това леко купе - 1275кг. по спецификация, и с тия коне под капака, ще "залита" по пътя с висока скорост. Вкарах я при моя приятел в сервиза, вдигна я на подемника за проверка и каза, че всичко е ток по окачването. Стои като залепена за асфалта, особено с новите гуми. Колата е гледана с мерак. Направо кърти. Благодарности на Искрен и Милен за грижите по колата.
Много познати ми казват, че съм дал повечко пари за колата, предвид годинките и т.н. Приятелят ми - от него взех Октавията, друг колега от форума взе друга Октавия от него, ми каза, че това са най-добре инвестираните пари в кола, цитат "тази кола си заслужава всеки лев, даден за нея". Синковецът е влюбен в нея, и малко му завиждам. [smilie=sarcastic.gif]
Вече има нови зимни гуми, нови летни гуми, масло, филтри и ремъци от Цецо, остава нафта и газзззз. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Мнение от deniz8912 »

@BlackPearl, ламарини беше образно казано. Аз също си пазя колата и гледам да я поддържам в максимално топ по моите възможности. Имах предвид, че колата е да се кара. Ама то валяло дъжд, ама валяло сняг. Колата е да се качиш в нея дали по работа дали кеф и да караш. Щетите се оправят липове, врати и прочие. Аз пък много се дразня на хора купят си хубава кола и после ходят на работа с ръждясалата бангия, ‘щото да си пазели колата. Ако работата ти е да мъкнеш някакви чудесии насам натам съгласен съм хубавата да се пази за разходка. Да дръннеш едни 15-20-30к за събота и неделя и на лято да отидеш да се изфукаш на морето. Еми то тогава карай си само работната, защо са ти две.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

Бай Ненчо написа: 31.03.2022, 12:08:03 Зимните джанти са ужасни
Колата я взех на 11.02 само с летни гуми. Синковецът, който е студент в УНСС беше онлайн, но преминаха на присъствено и трябваше спешно да се намерят джанти за зимните гуми, щото през Петрохан с летните нямаше как да мине при тези снеговалежи. И тези изпаднаха набързо, нямаше голям избор във Видин. Със сигурност за другата зима ще сме с нови джанти.
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

donci, браво
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

Изображение

Нека да я има и в собствената тема.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Мнение от donci »

Оня ден /в Неделя/ синковецът тръгна за София. Звъни, на Петрохан бил, почуствал, че колата губи мощност, чувало се свистене от под капака, турбината почнала да вие по-силно. В чуденка какво да прави - да продължи ли леко, да вика пътна помощ. Минали едни момчета, спрели до тях, гледали и видяли, че някои от скобите на маркучите за въздуха били разхлабени. Затегнали ги и колата се пооправила. В понеделник се прибра във Видин, бях уговорил час със сервиза на мой приятел да я погледнат за какво иде реч, да я закачат за една диагностика. Така и така ще влиза в бокса, решихме да й направим и обслужване /масло, филтри, пистов ремък - благозарности на ЦецоNOL за което/. Казах на приятеля ми да прегледат всичко по колата - окачване, спирачки, абе пълен преглед. Е, ето какво излезе: [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Сега всичко е ток! Колата върви на пушка! Синковецът е доволен! [smilie=music.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Да му покажеш на синковеца от къде се отваря предният капак [smilie=sarcastic.gif]
Не е лошо от време на време да поглежда.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia I”