pdimanov написа: 30.03.2022, 19:22:25
Държите ли на това да са оригиналните препоръчани от Шкода или слагате други? Ако са други, то по какви критерии ги избирате?
Привет!
ОЕМ филтри - НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА!
Масово се изнесоха производствата в страни от така нареченият Трети Свят - Индия например, Ботсвана и прочее.
Филтър за BMW M340i въздушен алтернатива няма - идва ОЕМ - Mahle Румънско за 120лв .
Поръчвам филтър въздушен за Q7 2017г - алтернатива на Mahle - идва Германски, същият ден пристигат ОЕМ за SQ7 за стотици левове - румънски.
Последните ОРИГИНАЛНИ ФИЛТРИ ЗА ШКОДА около 10-12 броя - всичко дойде Hengst - за мен са

в съотношение цена-> качество.
Миналата седмица изисках оферта за смяна на масло за Ауди А8 2020г с оригинални консумативи - 1600лв

.
При мен с Ravenol и пак оригинални филтри е 520лв.
Скоро теглихме на електронна везна четири марки
Hengst
Mahle
Clean
И някакъв дето не му запомних името за 4.50 клиент.
Ми този тежеше най-много = най-много материал.
Всичките визуално бяха 1:1 за 2.0 ТДИ Шкода Октавия.
Горивни.
Масово и тепърва много филтри ще се произвеждат в БГ.
Качеството е отлично - започнаха mahle и то с производство за коли от по 150 000+ лева нови.
Сега вече и hengst произвеждат тук.
За най-скъпите Поршета окабеляването е БГ.
Единствено на MANN филтрите все още идват само Германия и Испания .
Относно смените
МАСЛЕН - с маслото
ВЪЗДУШЕН - с качеството на нашият въздух , най-добре да се проверява на всеки 5-8к км
Има хора, които поръчват филтър за запрашена среда, който идва с допълнителен слой вата, карат 8000км , махат ватата и карат още 8000км

За това говоря

КУПЕ - индикира си - запотяване стъкла, миризма и прочее.
Има антибактериални филтри, съчетани с въглен направо къртят.

ГОРИВЕН - карат по 30 000км без грижи , над 90% от моите клиенти сменят през смяна с маслото да са спокойни.
Масово ми искат от Ей тоя - бил син и много ги кефел
Относно маслата - има линк по-горе.
Писано е много.
Какво масло мислиш да слагаш?