Височина Карок с монтирана кутия за багаж?

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Здравейте колеги,

Трябва ми да разбера колко става тоталната височина на Карока, когато е с монтирани греди и кутия за багаж от оригиналните аксесоари:

https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/origi ... /5L6071175

https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/pricn ... /57A071151

Питах в ЕТ за размери - не могат да кажат. Мостри нямат. Наличности също нямат - всичко с поръчка. Гледам кутията я дават 35см, но не виждам размери за височината на гредите след монтаж колко навдигат. Проблемът ми е, че гаражът е 201см и ако стане по-високо, няма да стане работата.

Някой знае ли колко общо навдигат греди и кутия над рейките? Гледах и алтернативни греди и кутии, но явно се оказва, че под 35см височина трудно се намира нещо около 400 литра...
IvayloE

Шкода Новак

Гараж: ...

Мнение от IvayloE »

Здравейте,
Оглеждам се за напречни греди и ми попадна това:
https://avtobagajnik.bg/naprechni-gredi ... tyear=2022
Гредите ще използвам повече в града, за превозване на някои по-дълги или широки неща, като това не е ежедневно. Засега не мисля да слагам автобокс, но за по нататък може и да ми се наложи. Въпросът ми е, какви проблеми мога да очаквам, като се има впредвид, че тези греди са 3 пъти по-евтини от другите варианти на пазара. Досега не съм ползвал такива неща, с изключение на автомобила на приятел, който беше с греди, купувани от лидл. Ясно ми е, че Thule е най-доброто, но не ми се дават 400-500 лева за нещо, което ще ползвам 2-3 пъти в годината евентуално. Автомобила е Karoq 2022
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

IvayloE написа: 22.09.2022, 17:30:13 какви проблеми мога да очаквам
Никакви [smilie=pardon.gif] Вероятно ще свирят/свистят, но от към проблеми с товароносимост не би трябвало да имаш грижи, яко ги закрепиш правилно. Моите са подобни. За 2-3 пъти в годината са си екстра.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”