Bluetooth свързаност в Skoda Yeti
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- rstrat
- Гараж: Skoda Yeti 2.0 TDI 140 Hp
Здравейте, колеги. Имах определени желания като си купувах колата. Нямаше как и това с блутуута да се изпълни, в крайна сметка имаше по-приоритетни неща от джамбурето.
Но ме интересува какъв е вариантът да имам Bluetooth за медията в колата? Имам радио Swing, Skoda Yeti. Очевидният вариант с Xiaomi Roidmi в запалката го знам.
Въпросът е може ли нещо по-хубаво да се измисли примерно в Aux-a, или по-скоро някакъв приемник, който да се свърже към радиото? Или ако си намеря навигация с всичко от друго Йети ще стане ли? Благодаря предварително за идеите.
Но ме интересува какъв е вариантът да имам Bluetooth за медията в колата? Имам радио Swing, Skoda Yeti. Очевидният вариант с Xiaomi Roidmi в запалката го знам.
Въпросът е може ли нещо по-хубаво да се измисли примерно в Aux-a, или по-скоро някакъв приемник, който да се свърже към радиото? Или ако си намеря навигация с всичко от друго Йети ще стане ли? Благодаря предварително за идеите.
Skoda Yeti 2.0 TDI 140 Hp
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Що па трябва да е от друго Йети? Има тук един магьосник, @JORDITO, който прави всякакви музики, музички и много други хубави неща по шкодите. Питай го,какво може да направи за твоят "проблем" 
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
rstrat, имам оригинална медия за Йети с Миб2. Отключена с активиран Андроид ауто и Apple car play. Bluetooth и тн.
Ще ти трябва само микрофона и евентуално USB port поддържащ Андроид ауто и Apple car play.
Ще ти трябва само микрофона и евентуално USB port поддържащ Андроид ауто и Apple car play.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- rstrat
Мерси, @Taratajki, писах му на колегата на лично. А освен да слагам навигация, има ли друго, което се прави? Примерно някакви такива, или? https://m.olx.bg/d/ad/bluetooth-usb-ami ... 8j6x5.html
-
elen40
Здравей, аз ползвам Bluetooth приемник на аукс-а си. Моето е по-скоро платка която съм вградил; ако ти се занимава и имаш къде да го скриеш ми драсни, ще ти кажа какво точно ползвам и съм доволен. Иначе ако няма да се вгражда, ами ще стои на аукса, най-добре нещо такова: https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... mainSearchrstrat написа: 22.03.2022, 22:47:53 Въпросът е може ли нещо по-хубаво да се измисли примерно в Aux-a, или по-скоро някакъв приемник, който да се свърже към радиото?
Вкарваш го в зарядно за запалката и АУКС кабелчето в аукса.
По принцип има лек шанс да има смущения от тока. Не на всяка кола го има, но за всеки случай си поръчай и едно такова, което ще реши този проблем, ако го има. Цената му е доста ниска, и предвид чакането от алито, по-добре да ги заръчаш заедно.
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... mainSearch
- rstrat
Колега, нещо не зацепвам. Едното нещичко е с USB от едната страна, жак от другата. Другото е от едната страна жак, от другата мъжко. Може ли като на dummy да обясниш. Уж съм технически грамотен, ами нещо не разбрах, кое влиза в запалката? И тва USB просто така си виси ли? За информация няма проблем да не е запоено, а само така в аукса. Мерси предварително.elen40 написа: 23.03.2022, 19:25:45 Здравей, аз ползвам Bluetooth приемник на аукс-а си. Моето е по-скоро платка която съм вградил; ако ти се занимава и имаш къде да го скриеш ми драсни, ще ти кажа какво точно ползвам и съм доволен. Иначе ако няма да се вгражда, ами ще стои на аукса, най-добре нещо такова: https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... mainSearch
Вкарваш го в зарядно за запалката и АУКС кабелчето в аукса.
По принцип има лек шанс да има смущения от тока. Не на всяка кола го има, но за всеки случай си поръчай и едно такова, което ще реши този проблем, ако го има. Цената му е доста ниска, и предвид чакането от алито, по-добре да ги заръчаш заедно.
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... mainSearch
- rstrat
А такова нещо? https://m.olx.bg/d/ad/bluetooth-priemni ... ewActive=1
-
elen40
Реално това с усб-то е Bluetooth приемника, нещо подобно като този линк, който ти си дал, само че устройството от линка е с букса за радиото отзад (което пак е някакъв вид аукс), а до колкото разбрах ти си имаш аукс изкаран.rstrat написа: 23.03.2022, 20:16:24 Колега, нещо не зацепвам. Едното нещичко е с USB от едната страна, жак от другата. Другото е от едната страна жак, от другата мъжко. Може ли като на dummy да обясниш.
Това примерно е идентично с това което ти изпратих - https://www.olx.bg/d/ad/fm-transmiter-a ... 761eced27e
Усб-то е за захранване на устройството, а в женското си слагаш аукс кабела и към твоя аукс. Закачаш се с телефона и слушаш музика.
Устройството от втория линк не е задължително - то е ако евентуално имаш шум - при някои коли го има, при някои не. Просто го пратих, защото е евтино и ако ще чакаш и другото от алито месец, най-добре да ги заръчаш и 2те.