@JORDITO, гледам, че видеорегистраторът май не записва вече, което ме навежда на мисълта, че hardware kit-а за защита на акумулатора работи и в този аспект.
Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Днес мисля да изкарам мечката на първата й обедна скоростна разходка, че седи завита под сняг, от 3 дена не е мърдала и ми се къса сърцето всеки път като мина покрай нея. Повече от 2-3 дена не издържам да не карам.
@JORDITO, гледам, че видеорегистраторът май не записва вече, което ме навежда на мисълта, че hardware kit-а за защита на акумулатора работи и в този аспект.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Направих си обедния тигел. Много благо за каране, нямаше никой на магистралата. Тествах компресора преди да тръгна, идеално работи.

Късата отсечка беше до Стара Загора и обратно. Мислех само до Пловдив да ида, но както казах - беше яко да се кара, без почти никакъв трафик. Като се натиска е ящна.

За финал естествено една А8-ца ми метна точно преди влизане в София регуларното паве и този път (за разлика от за към Чепеларе) успя яко да пукне прозореца. Директно отбих в Горубляне при Красимир (https://spukanostaklo.com/). Имаше точно 30 минути свободен прозорец и го залепи. Получи се доста добре, разминах се със застрахователи и смяна на стъкла.

Финалният резултат:

Толкоз за днес. Начесах си крастата да карам.

Късата отсечка беше до Стара Загора и обратно. Мислех само до Пловдив да ида, но както казах - беше яко да се кара, без почти никакъв трафик. Като се натиска е ящна.

За финал естествено една А8-ца ми метна точно преди влизане в София регуларното паве и този път (за разлика от за към Чепеларе) успя яко да пукне прозореца. Директно отбих в Горубляне при Красимир (https://spukanostaklo.com/). Имаше точно 30 минути свободен прозорец и го залепи. Получи се доста добре, разминах се със застрахователи и смяна на стъкла.

Финалният резултат:

Толкоз за днес. Начесах си крастата да карам.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ако беше сложил фолиото щеше ли да представлява проблем за оправянето?
- YYakovliev
Не, ако го сменяха щеше да е фира. Не съм убеден да слагам ли фолио, това е една от причините дето ме спира.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Аз мисля , че фолиото щеше да спаси стъклото в конкретната ситуация. Но щеше да се увреди самото фолио най-вероятно. Иначе аз бих го завел като щета , която ти важи 3 години , след това бих си го направил, както и ти си направил при човек , който лепи пукнатини. Ако в бъдеще се случи нещо по-сериозно , налагащо смяната отивам директно с вече заведената щета преди време и си го сменям в Еуратек.
- YYakovliev
Ама фолиото би било отвътре, какво ще спасява. Това е фолио затъмняващо, не като XPEL Ultimate-а, дето е за защита на предницата.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Затъмняващо фолио, отвътре, на атетермично стъкло? За чий?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- DoH_KuXoT
Аз за външно фолио говоря, каквото налепи по муцуната на мечката. Вътрешно фолио не би свършило никаква работа.
- YYakovliev
Не мисля, че външно защитно фолио на стъкла е нещо разпространено и че се предлага. Преди месеци търсех в нета, видях някакви оскъдни клипове в тубата на някакви американски марки, тоест може би тепърва навлиза. Може и да греша, не съм гледал подробно и от тогава.
- YYakovliev
Ми май няма особен смисъл, особено ако заводските стъкла защитават 100% от UV (което не знам дали е така, не съм гледал спецификации). Другото е че най-слабата степен на XPEL-а затъмняващото (което се предлага тук) е 70%, което намаля нагряването в купето с около 20-25%. Не съм убеден, че си заслужава.peyopetrishki написа: 10.03.2022, 09:16:19 Затъмняващо фолио, отвътре, на атетермично стъкло? За чий?
Ето тук има технически спецификации:
https://www.xpel.com/web-assets/downloa ... eet-v2.pdf
- One-Three
- Гараж: неШкода
- YYakovliev
Чисто логистично, без знания по темата, си мисля следното обаче - дори и да има такъв тип фолио, не съм изобщо убеден, че ще пази в 100% от ситуациите при високи скорости. Тоест, ако в даден момент се пукне стъклото и това пукване е малко и може да се залепи, фолиото ще пречи това да се случи. Тоест си усложняваш живота. Защото аз ако мога да отлагам смяна на стъкло, ще го правя до последно. Лепенето, както се видя от вчерашното пътуване, отнема 20 минути и резултатите са задоволителни.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Фолиото би предпазило от тези гадните малки точици, които се виждат на слънце. Ако знаех за този вариант щях да си сложа като беше нова колата.
- DoH_KuXoT
друго се вижда на снимките, фолиото преди да се лепи отвътре се налага външно, оформя се с макетен нож, след това се награява с пистолет за горещ въздух , за да хване извивките на стъкло, после се маха предпазния филм и се лепи отвътре .
напълно прав си, при удар с големи предмети и камъчета няма да помогнеYYakovliev написа: 10.03.2022, 09:49:19 такъв тип фолио, не съм изобщо убеден, че ще пази в 100% от ситуациите при високи скорости.
тука обаче ще помогне, защото дори да се пукне стъклото , под фолиото ще е чисто , а малки прашинки и влага в шуплата са причина ремонта да не се получи добре, затова в този случай се отлепва фолиото и се лепи по направения от теб начин и просто си назад едно фолиоYYakovliev написа: 10.03.2022, 09:49:19 ако в даден момент се пукне стъклото и това пукване е малко и може да се залепи, фолиото ще пречи това да се случи.
напълно подкрепям, затова писах по-горе - завеждаш щета , лепиш си го както си направил и си свиркаш 3 години , ако се счупи сериозно сменяш, ако не си караш без разлепвания и залепвания, винаги се наранява рамката на стъклото при смяната му, дори да не си личи в един момент почва корозията отдолу да си работи , разните му кори, щипки почват да поскърцват, да не говорим, че има случаи в които не го лепят добре и след време влиза вода в купето от някъде и филма е безкраен...YYakovliev написа: 10.03.2022, 09:49:19 Защото аз ако мога да отлагам смяна на стъкло, ще го правя до последно.
- YYakovliev
Красимир, докато лепеше вчера, каза че за да се избегне това, си държиш едно тиксо в жабката и като се пукне, спираш, лепиш и продължаваш. Така се запазва чисто и при лепенето си личи най-малко.DoH_KuXoT написа: 10.03.2022, 10:35:16 а малки прашинки и влага в шуплата са причина ремонта да не се получи добре