Проблем бутон скоростен лост автоматик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
bobiwan
- Гараж: Superb Edition 100 2.8
Здравейте имам следния проблем с колата. Автоматик е и копчето на скоростния лост започне да играе сякаш някаква пластмаска вътре се е счупила или ще се счупи и понякога е изключително трудно да се натисне копчето, за да се премести скоростния лост. В Еуратек ми казаха, че вече нямат и не се правят нито ремонтни комплекти, нито самия лост. Посъветваха ме да търся лост втора ръка. Това ли ми е единствената алтернатива(аз не намирам афтърмаркет) и ако да - то има ли разлика между лостовете на различните нива на оборудване(четох нещо такова в бришкода имало разлика между автомат при ниските нива на оборудване и елеганс/едишън 100) ? Благодаря ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
dsa1bg
Здравей колега,
И аз имам този проблем, но при мен даже копчето на автоматика падна. Шкода Супърб 2005 година 1.8 Т, бензин автоматик.
Ако си намерил решение на проблема, моля да ми пишеш.
Благодаря предварително.
И аз имам този проблем, но при мен даже копчето на автоматика падна. Шкода Супърб 2005 година 1.8 Т, бензин автоматик.
Ако си намерил решение на проблема, моля да ми пишеш.
Благодаря предварително.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
При мен преди години също копчето беше счупено, но работеше. Вътре има 2 тънки пластмасови водача, които се чупят.
На първо време може да разглобите лоста и да видите какво е положението вътре. По спомен се избутваше нагоре основата и после се вадеха двете части на бутона настрани.
Единия вариант е лост втора употреба, другият е лост от Пасат 5.5 мисля, че можеше да се заменят.
На първо време може да разглобите лоста и да видите какво е положението вътре. По спомен се избутваше нагоре основата и после се вадеха двете части на бутона настрани.
Единия вариант е лост втора употреба, другият е лост от Пасат 5.5 мисля, че можеше да се заменят.
-
bobiwan
Да, но втора ръка доста трудно се намират(аз не намерих, когато търсех) и нямам представа колко време ще изкарат, а това е доста важен елемент, иначе не можеш да си караш колата. Реално доста тъпо изпълнение от ВАГ, тези тънки пластмаски вътре според мен беше редно да са по-стабилни.
https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 28147.html Може да се закупи от тук. В Еуратек общо взето е същата цената и се слага. Мойта е Edition 100(същото важи и за Elegance/Laurin and Klement) и затова самият лост, само заради орнаментите струва около 500 лева, но иначе си е съвсем същия(правя това уточнение, ако някой има или ще има подобен проблем в бъдеще).
https://www.skoda-parts.com/spare-part/ ... 28147.html Може да се закупи от тук. В Еуратек общо взето е същата цената и се слага. Мойта е Edition 100(същото важи и за Elegance/Laurin and Klement) и затова самият лост, само заради орнаментите струва около 500 лева, но иначе си е съвсем същия(правя това уточнение, ако някой има или ще има подобен проблем в бъдеще).
-
bobiwan
И още нещо, за да не чупят често пластмасовите водачи, трябва да се натиска копчето "правилно" - в края(краят към арматурното табло).