Имам намерение да си поръчвам автомобил от ЕураТек. Преди да отида да питам на място (понеже в моя град няма представителство) с цел проучване изчетох доста теми тук и извън форума, свързани с поръчки, доставки, дефекти, проблеми и т.н., но не открих отговори на някои въпроси, които ме интересуват. Понеже видях, че има хора, които са си купували лизингови коли реших да отворя тема по някои въпроси, а може и да е полезно на някой друг.
Изпратих си запитване с ориентировъчна цена, на което ми върнаха информация с параметри по цитираната от мен стойност за лизинг (с опция за придобиване на автомобила на края), за определени месеци, период на доставка, както и таксите, съпътстващи колата, за да седна и да си тръгна с нея. Понеже не се съобразих, че ме интересуват още някои неща (ще ми бъде пръв лизинг), изпратих второ запитване по няколко въпроса обаче така и нямам отговор вече 2-ри месец. Та ме интересуват някои неща по лизинг, който на този етап обмислям да е към ЕТ, с техните условия – КАСКО и ГО в Алианц и т.н.
Въпросите (поне засега) са:
- При поръчката плаща ли се нещо (цялата първоначална вноска или капаро, таксите за регистрация, КАСКО, ГО и т.н.)?
- Кога започва да тече лизинга (т.е. кога се плаща първата вноска) – при поръчката или когато дойде време да получавам колата?
- Вноските по лизинга по какъв начин се изплащат – с банков превод или те връзват с Алинац, за да си ги удържат компанията?
Този въпрос е към Вас, не съм питал дилъра
- Някой има ли представа защо изданията Edition и Business са с винаги с отстъпка и също защо SportLine няма цена в конфигуратора?
Към момента това ме интересува като информация, ще бъда благодарен ако някой сподели нещо по въпросите, ще ми е много полезно.