Здравейте колеги, имам следния проблем с моята Октавия 3 2015г 2.0TDi 150к.с ръчка. Лятото след отиване и връщане от морето ми светна лампата за антифриз. Бяхме на 50км от София, нямах антифриз и сипах вода. След това доста време нямах проблем и така докато не стана леко хладно и реших да пусна парното, но парно няма. Отидох в сервиз видя се, че антифриза е станал на тиня, сменихме го и сменихме радиаторчето на парното. Топлото си дойде и така 1 месец, след което отново на дълъг път изби въпросното радиаторче. Отново във сервиза и сега вече се провери колата дали няма друг проблем. След тестване на системата течове няма, проба за надуване(за газове) също отрицателна и смяна на въпростоно радиаторче по гаранция. Обаче какво следва след 1 месец видях, че антифриза отново е тръгнал да си мени цвета, при отваряне на казанчето на изстинала кола 24 часа най малко от минимум на течността, като отворих се напълни цялото до горе. Карах така 1 седмица и всеки път се пълнеше (бълбукаше).
Закарах колата в ЕТ надежда, след преглед ми обясниха, че водната помпа не работи както трябва, подавали газ на място и вместо да се увеличи дебита на антифриза той си въртял всеки път равномерно, а не трябвало така с покачване на оборотите. Понеже колата е на 105 000 питането ми е и плюс това ще правя обслужване на помпа и ангренаж, дали е от това или системата се надува от някъде другаде( гарнитура, глава).
Ще съм радостен ако някой е запознат с нещата да обясни, благодаря предварително за вниманието.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)