Е, не е все едно дали ще си получи цялата сума накуп, или ще я чака за няколко години.Мичев написа: 07.02.2022, 20:43:53 Това с отстъпката при купуване без лизинг за мен няма логика. Все му е тая на дилъра от къде ще вземе парите - от А или от Б. Разбира се може и да не съм прав.
Отстпъки при нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Не ми се вярва това дето е под код "PDC: Алармена система с обемни датчици, дистанционно управление, два сгъваеми ключа,blindbard написа: 07.02.2022, 20:37:13 дилърът ми каза, че "фабричната" аларма се монтира от външен сервиз в България
KESSY + SAFE system" да се монтира във външен сервиз.
@Мичев, аз като купувах цената беше една и съща - дали ще я взема от склада веднага или ще я поръчам.
@donci, продавача си взема цялата сума накуп, не я чака. "Чака" я лизингодателя, ама на него това му е бизнеса.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Фабричната аларма си е точно каквото пише - фабрична аларма. Поне на колите, които аз съм имал. Колко е смислена в основната си функция е тема на друг разговор.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - По едно време Фирма "J & J Co" монтираха така наречените фабрични аларми на "Volkswagen" и "Audi". За "Skoda" не знам..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Това ми звучи като пълна глупост...blindbard написа: 07.02.2022, 20:37:13 Като вземах моята, дилърът ми каза, че "фабричната" аларма се монтира от външен сервиз в България.
-
IvayloE
- Гараж: ...
Аз също се чудих доста за алармата. В крайна сметка я поръчах по съвет на дилъра. По точно ми каза ако наистина искам аларма, по добре да я сложат в завода, отколкото в някой сервиз в бг, където не се знае къде и как ще я вържат и оттам да имам проблем с гаранцията.
Имам някакъв спомен, че коментирахме и по големия резервоар. Не мигове препоръча, мисля спомена нещо от сорта на 5-6 литра увеличение на обема, което е нищо. В днешно време бензиностанциии да искаш.
А колкото до отстъпките - аз поръчах Karoq VISION + някоя друга екстра отгоре и в офертата имам намаление 500 лева. Отделно 3-спицовия волан с подгряване, който в листата е 171 лева, дилъра каза че е сгрешена и цената му е 656 лева, но аз го получавам за 171. Най вероятно или ме е хлъзнал или е някакъв техен трик, но за мен няма значение. Та като цяло отстъпката в офертата идва около 1000 лева. Повече в момента не очаквай.
Имам някакъв спомен, че коментирахме и по големия резервоар. Не мигове препоръча, мисля спомена нещо от сорта на 5-6 литра увеличение на обема, което е нищо. В днешно време бензиностанциии да искаш.
А колкото до отстъпките - аз поръчах Karoq VISION + някоя друга екстра отгоре и в офертата имам намаление 500 лева. Отделно 3-спицовия волан с подгряване, който в листата е 171 лева, дилъра каза че е сгрешена и цената му е 656 лева, но аз го получавам за 171. Най вероятно или ме е хлъзнал или е някакъв техен трик, но за мен няма значение. Та като цяло отстъпката в офертата идва около 1000 лева. Повече в момента не очаквай.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Дайте си сметка, че при официално очаквана инфлация от порядъка на 5 до 10% годишно през следващите 2 години, комбинирано с очакване за изработване и доставка на колата чак след 6-8 или повече месеци, автоматично сдобивате няколко процента "отстъпка", тъй като чак тогава ще платите договорената днес цена. Дотогава не е ясно с колко още ще се качат цените на компонентите и агрегатите, които производителят ще трябва да вложи в колата. Затова няма как някой да даде някакви значителни отстъпки, защото после няма да му излезе сметката.
Иначе, най-грешният подход е да натискате интензивно дилъра за отстъпка. Това ще остави горчив привкус както у него, така и у Вас. Накрая и двамата ще останете с недобри чувства, а се очаква през следващите години да сте партньори, разчитащи един на друг. И колко ще спестите в крайна сметка - 1-2%. Вместо това, ако дилърът вижда, че сте сериозни, коректни и точни, той сам ще ви даде някаква отстъпка. На мен дилърът ми даде малка отстъпка без изобщо да съм си отварял устата за такава и без да съм очаквал такава. И аз съм доволен, и той е доволен.
Иначе, най-грешният подход е да натискате интензивно дилъра за отстъпка. Това ще остави горчив привкус както у него, така и у Вас. Накрая и двамата ще останете с недобри чувства, а се очаква през следващите години да сте партньори, разчитащи един на друг. И колко ще спестите в крайна сметка - 1-2%. Вместо това, ако дилърът вижда, че сте сериозни, коректни и точни, той сам ще ви даде някаква отстъпка. На мен дилърът ми даде малка отстъпка без изобщо да съм си отварял устата за такава и без да съм очаквал такава. И аз съм доволен, и той е доволен.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Поне при физически лица с дилъра се приключват взаимоотношенията след покупката на автомобила. След това има комуникация само със сервиза. И така до евентуално следващата покупка след 5 години, когато не се знае нито дали клиента ще може да си позволи нов автолобил, нито дали ще е същата марка, нито дали дилъра ще работи все още там...
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Що се отнася до възможност за по-голям резервоар, аз с две ръце гласувам "за". 5-6 литра повече със сигурност няма да изискват намаляване на багажника, а са стотина километра повече пробег. След като съм свикнал с пробег от 800-900 км с едно зареждане (дори 1000 км, когато колата ми беше по-нова и харчеше по-малко), сегашните умалени резервоари, особено пък на бензинови коли, изискващи зареждане на 350-400 километра при по-интензивно каране, ми се струват мъчение, което ще изисква двойно по-често да спирам по бензиностанции. За съжаление при О4 няма опция за поръчка на по-голям резервоар. Ако за Вашия модел има такава опция, Ви препоръчвам да се възползвате.
-
georgisirakov
Точно това ми е мисълта, ако не коства място защо да нямам повече в резерв, но мястото ще ми е водещо също както за резервната гума дали патерица или нормална, ако спестявам само място около гумата без да намалям багажника, голяма работа там държа само инструменти за сваляне на гума и не се ползва за друго.
И за аларма ще е само заради застрахователи, но то може и без, надали някой вярва, че алармата ще спре крадци ако найстина са решили да я крадат.
И за аларма ще е само заради застрахователи, но то може и без, надали някой вярва, че алармата ще спре крадци ако найстина са решили да я крадат.
- Migel
- Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI Edition
При наличие на имобилайзер не се изисква аларма за КАСКО.
Последно промяна от Migel на 08.02.2022, 06:38:36, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Пълноразмерна резервна гума или патерица - не е чак такава драма. Лошото е когато почнат като на другите марки - спрейче и толкоз.
Бееееее.....
-
Ради
- Гараж: В очакване
От 2007 година съм клиент на Еуратек, винаги колата когато се е поръчвала с фабрична аларма идваше "заводска".tuningmania написа: 07.02.2022, 21:37:51 До "ВСИЧКИ" - По едно време Фирма "J & J Co" монтираха така наречените фабрични аларми на "Volkswagen" и "Audi". За "Skoda" не знам..
Преди години, наистина имаше фирма, която слагаше "нефабрични" аларми на новозакупените автомобили и колата излизаше от магазина с аларма, но тогава поне това аз знам и съм виждал на приятели, не бяха "вързани" към ключа на автомобила, а си бяха с отделно дистанционно. Дори услугата беше посочена в ценовите листи на еуратек.
-
Ради
- Гараж: В очакване
Дилъра си получава цялата сума, да му мисли лизингодателя, тя колата е негова собственост, не на Еуратек примерноdonci написа: 07.02.2022, 20:47:54Е, не е все едно дали ще си получи цялата сума накуп, или ще я чака за няколко години.Мичев написа: 07.02.2022, 20:43:53 Това с отстъпката при купуване без лизинг за мен няма логика. Все му е тая на дилъра от къде ще вземе парите - от А или от Б. Разбира се може и да не съм прав.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
В случая на лизинг през ЕТ те са свързани лица ... поне на име. Но не е ясно как вървят паричните потоци де, факт, че и при нас казаха, че отстъпка за плащане на куп... тц.
Бееееее.....