Отстпъки при нов автомобил

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

Здравейте,

За пътви път гледам нов автомобил за покупка и останах неприятно изненадан, че говорейки с дилъра за оферта ми изкара цената от брошурата добави цената на екстрите и ми даде цена, която се вижда и в сайта. Говоря за Selection, което вече си има отстъпка в брошурата.

Никаква отстъпка ли няма спрямо цената в сайта или нещо мен не са ме харесали за клиент за да ми направят?

Колата, която тествах и гледам като оферта е:
SKODA KAROQ FL 1.5 бензин, TSI / 110 kW / 150 к.с., ACT, 7DSG, EU6
SELECTION - 51 570 лв +
- Виртуален педал - 1172 лв
- Цвят - 840 лв
Общо 53 582 лв

Все още мисля за кой цвят да избера и няколко дребни неща като екстри какво са:
- Две лампи за четене отпред и две лампи за четене отзад - 0 лв ? защо някой ще иска без осветление отзад като е безплатно (отпред е стандартно)
- Резервна гума със стоманена джанта - 0 лв ? явно е попринцип с патерица и спестява място, но къде под-кората или повдига кората и смалява багажника
- Повишаване на обема на резервоара - 25 лв това го има в ценовата листа, но не и в конфигуратора, да не е някаква уловка махаме някоя кора за да има повече място за резервоар? Иначе малко повече гориво защо не да имаш в резерв.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

В ЕТ едва ли ще ти дадат някаква отстъпка в момента.
Те и без да дават отстъпки са си запълнили квотите и нямат "свободни" коли за продажба.

В други представителства дават това онова, ама там и цените са други...
georgisirakov

Шкода Новак

И за аларма се чудех, дилъра ми намекна, че не ми трябва пък и аз си мисля, че няма смисъл освен за пред застрахователи за автокаско, но не навсякъде искат.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

При този дефицит на нови автомобили трудно може да очакват някакви преференциални цени .
От всеки дефект-ефект
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

Дори и навремето от промоционалните модели почти не даваха нищо. При настоящата ситуация пък съвсем.
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

Цената на автомобила по ценова листа без отстъпка е 56670 лв., а след отстъпка е 51570 лв. Отделно след някой и друг разговор с дилъра може да ти свали още някой и друг лев.
Изображение
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Споделям, че дори в началото на 2020 при първият пик на Ковид 19 трудно даваха отстъпки. За ниво Стайл с голям пазарлък успях да изкарам 1% над стандартните 5 за модела, но пък беше за цялата конфигурация, а не само за нивото.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Съмнявам се към момента да може да се договори допълнителна отстъпка, освен официално обявената. Коли се търсят, а производството не може да задоволи търсенето. Може би ако автомобила се плаща еднократно на 100 % може да се уговори още около 1, 1.5 % и то от цената на допълнителното оборудване, а не от общата цена на ниво+"екстри", но пак казвам - не съм сигурен.
georgisirakov написа: 07.02.2022, 17:13:27 да не е някаква уловка махаме някоя кора за да има повече място за резервоар

По скоро ще бъде спестена някоя ниша за принадлежности в багажника или долната му част ще бъде малко по-висока. Проверете с колко се увеличава обема на резервоара /мисля си, че няма да е с повече от 8-10 %/ и преценете кое за Вас е по-важно - да загубите пространство или да увеличите резервоара.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

От мойте наблюдения с най-голяма отстъпка се взимат конфигурираните от ЕТ модели, например VISION. Като се сложи чертата, там се взимат най-много екстри за най-малко пари.

Проблема там е, че почти не може да се доконфигурира. Предполагам, че ЕТ си договарят по-добра цена за типово конфигурирани бройки.
Бееееее.....
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Цецо75 написа: 07.02.2022, 18:43:37 Проблема там е, че почти не може да се доконфигурира. Предполагам, че ЕТ си договарят по-добра цена за типово конфигурирани бройки.
Точно на VISION си сложих DCC, шибидах, седалки кожа-текстил и някаква кора под двигателя.
Никакъв проблем няма да си доконфигурираш VISION-a или както са им там сега имената.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

@Манев, става въпрос за предварително конфигурирани и поръчани автомобили от ЕТ (автомобили на склад). Там изобщо не мисля, че човек има възможност да промени каквото и да е.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

@Мичев, то на тези на склад какво да им конфигурираш.
Идеята беше, че с пакетите Vision, Selection, Business, Edition и т.н. получаваш повече за по-малко пари отколкото да вземеш някое ниво - Ambition, Style или каквото и да е и почнеш да добавяш екстрите от пакетите една по една.
georgisirakov

Шкода Новак

Аз мисля на веднъж ще я плащам без лизинг и му казах на дилъра, но не помогна.
10% се плащат сега при поръчка и останалите като дойде колата, каза 180 работни дни около 8 месеца.

Някакво мнение за аларма?

Ако ще режат от багажника за резервоар няма да го взимам, същото се отнася и за нормална гума вместо патерица, освен ако взимат място от около самата гума под кората и не се смалява багажника.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

georgisirakov написа: 07.02.2022, 20:22:10 Някакво мнение за аларма?
Като вземах моята, дилърът ми каза, че "фабричната" аларма се монтира от външен сервиз в България. Посъветва ме да я пропусна, защото не може да даде гаранция за:
1. Качествен монтаж - по отношение окабеляване под корите и др.
2. Качествен продукт - алармената система не винаги е от един и същи производител и с едно и също качество.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Манев написа: 07.02.2022, 19:23:16 @Мичев, то на тези на склад какво да им конфигурираш.
Идеята беше, че с пакетите Vision, Selection, Business, Edition и т.н. получаваш повече за по-малко пари отколкото да вземеш някое ниво - Ambition, Style или каквото и да е и почнеш да добавяш екстрите от пакетите една по една.
Ами може и аз да съм се подвел, но тия нива допълнителните от ЕТ си имат доволно много ектри за конфигуриране (както сам си споменал вече). Съвсем единични неща съм засичал да не могат да се поръчат. От друга страна аз като купувах своя автомобил, получих половин отстъпка каквато се даваше за складовите автомобили, та от там сметнах, че става въпрос за тях. Хем не могат да се конфигурират, хем имат(ха) по-голяма отстъпка.
Това с отстъпката при купуване без лизинг за мен няма логика. Все му е тая на дилъра от къде ще вземе парите - от А или от Б. Разбира се може и да не съм прав.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”