D Bros Automotivе-Може би първият недоволен.

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

[smilie=yahoo.gif] Аха хахахахахахаха ,ще замълча тактично ........... [smilie=beach.gif] Дет се вика life is good .
От всеки дефект-ефект
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

И тая тема биде обосрана.... Моля админ да закачи като важно съобщението, че писането на мнения по форуми не се зачита за трудов стаж!
п.п. по темата - не съм ползвал услугите на сервиза, но ми прави впечатление поляризиранито на мненията
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

joro_kem,
Само по тая тема ли ти прави впечатление поляризирането на мненията [smilie=sarcastic.gif]

Може ли да намериш такава дето да не страда от тоя "дефект"?

Народопсихология, такива сме си [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

joro_kem написа: 29.01.2022, 21:26:10 И тая тема биде обосрана
И кое те кара да мислиш така?
Темата съм я пуснал точно,за недоволните клиенти [smilie=pardon.gif]
Не с цел да омаскарявам някой лично,а за това,как си върши работата,за което аз съм отишал и след като си плащам,очаквам да се свърши перфектно,както "много хора"казват че е.Няма да си пием уискито нито с Цецо,нито с механиците му [smilie=pardon.gif]
Ивайло Димов написа: 29.01.2022, 21:06:25 Най-сигурната комуникация е с големия талон под мишница и в сервиза
Викаш,да си взема 1 ден отпуска и да обикалям сервизите,за да знам къде да си вкарам колата да я обслужат браво
peyopetrishki написа: 29.01.2022, 20:55:31 ако получавам повече имейли отколкото има възможност да отговоря чисто и подредено да закривам тоя канал за комуникация?
Не мислиш ли,че е логично.
Да отида и да се върна до сервиза ми отнема 1 час.Според теб,трябва ли да си загубя този час и ако не ми хареса цената на услугата-Загубено време!Или е по удобно да пусна мейл за 3 мин?
По телефона,ще ми каже цени,мислиш,че ще запомни кво е казал ли?
Много подробно съм описал къв беше моя случай със сервиза,прикачил съм снимки на "свършената работа" и на "официалния документ"
От тук нататък,както е модерно сега:
Всеки сам си преценя [smilie=sarcastic.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

igeorgiev82 написа: 29.01.2022, 22:59:15 Според теб,трябва ли да си загубя този час и ако не ми хареса цената на услугата-Загубено време!Или е по удобно да пусна мейл за 3 мин?
Много ясно, че е по-удобно за теб, кой твърди обратното? Не разбирам защо ме цитираш и каква е връзката с въпроса ти?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Цитирам те,щото изписа една камара глупости ,само и само да защитаваш Цецо [smilie=pardon.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Няма да пиша повече, дишай. Цапайте със шпека на воля. И без това е все тая :)

@BlackPearl, трий всичко мое. И аз ме знам що пиша тука, все пак не съм от недоволните :)
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

Добре де защо за теб недоволните от някой сервиз/човек и тн са цапане? Всеки има право на мнение и си го казва. Не можеш да накараш всички да харесват дброс или цецо.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Тука има един недоволен и един разочарован. Всичко друго е спам. Така и не стана ясно ти от какво точно си недоволен, защо не споделиш и да станете трима?
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

За да си недоволен трябва да си ползвал някаква услуга и тя да не е била свършена качествено и да имаш база за някакви забележки.
Но да си недоволен без да си ползвал каквато и да е услуга е някак си ..... айде.
А от комуникацоята или липсата на такава може да си само разочарован.
Günter Stg 1
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

dimibo написа: 30.01.2022, 00:38:30 от комуникацоята или липсата на такава може да си само разочарован.
Значи хем си разочарован,но пък доволен [smilie=sarcastic.gif]
Или доволно разочарован [smilie=music.gif]

Колко е богат българския език.... [smilie=beach.gif]
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

igeorgiev82 написа: 29.01.2022, 22:59:15
joro_kem написа: 29.01.2022, 21:26:10 И тая тема биде обосрана
И кое те кара да мислиш така?
последните пет-шест мнения преди моето - нямат много общо с темата, по-скоро са за ежедневните излияния [smilie=hunter.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

igeorgiev82 написа: 30.01.2022, 00:42:26 Колко е богат българския език....
М дааааа

1.На КолЮ Майка му
2.Майка му на КолЮ
3.Колювата Майка
4.На КолЮ на Майка му
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

peyopetrishki написа: 30.01.2022, 00:34:43 Тука има един недоволен и един разочарован. Всичко друго е спам. Така и не стана ясно ти от какво точно си недоволен, защо не споделиш и да станете трима?
Аз съм им бил клиент преди време. Потърсих в Ауди форума в темата в кои сервизи да не ходим но ми го няма мнението. Няма да мога да го пресъздам наново.
Ходих с електрически проблем с Ауди А6 4.2 (2006) който не можаха два дена да намерят от какво е но ми взеха 130 лева(по спомени) за несвършена работа.
Закарах я в Scar след като я взех, веднага намериха електрическия проблем но се оказа, че имаше счупен обтегач и сменях вериги. Нямам представа за 2 дена как не са хванали поне това или дали те са го предизвикали, нямам представа но не разбират много от електроника. Поне тогава си викаха външни хора. Сега нямам представа как е.
Преди това ходих с на жената колата Ауди А6 3.2 (2005) по която имаше механични ремонти - смяна на носачи, лентовия кабел за ъгъла на волана в колоната и се справиха без проблеми. Да не кажеш, че само отрицателни мнения пиша.

Докато търсех моето мнение попаднах на други:

С този работихме в една и съща фирма по онова време и знам от първа ръка проблемите му с рейката с Ауди ТТ 2.0т. След като го постна това във фейса и повечко форуми му върнаха парите:
Ако някой има проблеми откъм електроника, които не са тривиални, да не ходи в D-bros. Сигурно съм единствения недоволен от тях, но ето и моята история.

2 пъти съм ходил, и двата бях доволен, така че след ходене напред-назад по по-евтините сервизи, реших да прежаля някакви пари и поне да ме диагностицират като хората относно проблемна рейка. Досега бях сменил акумулатор, окабеляване и електромотора, и като е студено все прекъсваше. За труда по тия намеси бях дал сумарно 250 лева, което включваше 2 пъти сваляне на рейката, и ми писна, така че бях решил да отида някъде, където наистина разбират. Разбрахме се, казаха да закарам колата Понеделник сутрин. 9:30 съм на мястото, оставих я и казах да погледнат какъв е проблема, кабели ли, модули ли, каквото е там. Към 16 часа следобяд се обаждам и питам дали са го открили, те ми отговарят, че тепърва я качват на подемника и явно ще пренощува там. На следващия ден пак се обаждам по същото време, питам какво става, те казват - готова е, 300 лева и ела да си я вземеш. Цената меко казано ме учуди, но щом проблемът е не просто диагностициран, а оправен, окей! Отивам, взимам я, обясниха ми, че са викнали външни хора, били презаписали софтуера на един модул, повече нямало да прави така, кихнах парите и си тръгнах. На следващия ден - същата работа, на студено не иска да работи. Четвъртък сутринта пак отидох до тях, казаха ми че въпреки, че нямаме предварителна уговорка щели да погледнат отново (колко благородно от тяхна страна), като не дават гаранция, че ще открият проблема... Следобеда отидох да си я взема, казаха че са на 99% сигурни, че цялата рейка трябва да се смени, но не 100%, трябвало проба/грешка метода...
Обясних им в последствие по електронен път, че аз платих за оправяне на проблем, а той не е оправен и че 300 лева за диагностиката им е абсурдна цена. Те от своя страна ми обясниха ми, че са загубили време и са си заслужили всяка стотинка от тия пари. Казаха ми, че е въпрос на гледна точка. Моята е, че си закарах колата за 3 дни, дадох 50 лева за таксита и си я взех в абсолютно същото състояние, в което я оставих. Тяхната е, че са положили труд, от който в крайна сметка резултат няма, но все пак са опитали. Че са викнали външен човек (без да ми се обадят по телефона и да ми кажат, че намесата му ще струва повече от обикновена диагностика), че са я гледали, че не съм им казал, че имам някаква финансова граница... Казаха ми, че са готови да ми върнат половината пари, с условието че трябва да се поставя на тяхно място и да разбера какво е да работиш 12-16 часа на ден, да се занимаваш с проблемите на хората, абе все едно да взема бонбон от дете. Все едно на мен заплатата ми я подаряват... Казах им, че ако го правят без гузна съвест и без лоши чувства, а не просто да си пазят името, няма смисъл, не съм умрял за тия пари, просто съм недоволен и исках да го знаят. Те ми казаха нещо от сорта на "вашето мнение е много важно за нас, благодарим че се обадихте" и повече не чух от тях.

Понеже знам за още един подобен случай на колега от форума, на който не му повярвах, че не разбират от електроника, реших да споделя тук и не само. За пръв път бях в сервиз, където взимат пари не за свършена работа, а за това, че са работили. Все едно аз съм им работодател, а не плащам за краен резултат. Това, че са викнали някой външен човек би трябвало да ви говори достатъчно само по себе си. Както им казах и на тях - можеше направо да я закарат в Порше за диагностика и да ми поискат 600 лева после.

Консултирах се с адвокат и за тия пари няма да се занимавам. Но не ми дадоха протокол за свършената работа, нито касова бележка, и следващата седмица ще се свържа с НАП и КЗП.
Накратко - съветвам всеки с проблем по тоците да не ходи при тях. Дали ще ви решат проблема или не - пари ще ви вземат. И ако не сте се разбрали предварително за каква сума става въпрос, вероятно ще останете с горчив вкус.
Тези не ги познавам лично и не мога да кажа дали е така или не:
Потвърждавам написаното от колегата “Vanu” ! При същия сервиз Д-Брос бях за проблем със стартер , след 4 дни ми се обадиха, че е готова и че дължа 330лв ! Чисто нов стартер е някъде толкова , рециклирали са стария ! Никва информация къв е проблема и кво се случва !За този ремонт ми издадоха няква касова бележка , но за други ремонте не ми представиха нищо , никакъв протокол за извършен ремонт и да пише черно на бяло кво плащам ! Аз лично повече там няма да ходя ,доста ми е дебело! Смених масло , с мои флтри , които им занесох !От тях бяха единствено 3,5л масло , взеха ми 115 лв незнайно за какво след като нямам никакъв протокол и не пише колко е маслото , колко е труда ! Същото масло си го купих от магазин без отстъпка на цена 60лв 5л !
аз също не съм доволен от D-Bros - явно колата ти трябва да е поне 30-40К и за минимум ремонт на двигател за 4+ цифрена сума, за да им влезе нормално в графика за ремонти, независимо от уговорките.

Бях за цялостна диагностика + няколко проблема, от които единия го оправиха половинчато, а рециклираният ми спирачен диск изкара 1 седмица, независимо, че казах, че нямам никвакви проблеми да сложа нов. В следващия сервиз ми казаха, че е тотал щета и било немислимо да се рециклира. Та повече от седмица бяхме без кола, като на 4-тия ден още ме питаха по телефона какво е трябвало да правят по колата, нищо че 100 пъти им обясних - съответно доста от нещата не ги и бяха почнали на 4тия ден на колата при тях и очевидно не им се занимаваше.

ПС - и отзад гърнето още ми трака, ама за тях такъв шум нямаше... не си е зслужавло труда да го пристегнат, докато е била вдигната на стенда
За Д-брос аз специално съм доволен. С две изключения. Последния път при смяна на масло при тях, не бяха сменили дифтунгата на картера (О-пръстена, кой както го знае). Съответно няколко месеца по-късно, след като платът на кората се напоил доволно, започва да ми капе масло под колата. Двигателят е целия олят, въпреки, че липсващото масло не беше повече от 0,5-0,7 литра. Местен специалист (нямащ нищо общо със сервиза) ме информира, че тече гарнитура на глава. Следват няколко дни притеснения, че ще се дават пари за отваряне на двигател, и посещение при човек, който разбира какво върши. Съответно работата се оказва 20 стотинки консуматив и десет минути труд.

Другата ми забележка е, че бях питал за смяна на вентилатор на парно. Уведомиха ме, че свалянето е много сложно, ще отнеме два часа, два часа и половина, а качването е още по-трудно и съответно още по-дълго. Пак посетих споменатия човек, който знае какво върши, и който сам свали стария и качи новия вентилатор за малко повече от половин час общо.

Но всеки прави грешки, може и така да се е случило. Не призовавам никого да ходи, или да не ходи. Ходил съм и по други сервизи, където веднъж си вършат работата качествено и бързо, друг път прецакват елементарни неща. Всеки сам да си прави сметката.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Значи ставате шестима недоволни (макар, че ти си със смесени чувства) [smilie=sarcastic.gif] Това от 2010 насам ли е? Още трима-четирима ако намериш и ще стигнете бройката на доволните дневно [smilie=sarcastic.gif]

Благодаря за интернет проучването, може да е полезно на някой [smilie=pleasantry.gif]

ПС: ааа писал си 2006-та, прощавай
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”