Новата ми Шоколадка 1.4TSI, 150к.с VISION
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Крайно време беше 
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Пак ще разваляте хубавата кола...
Ама като видите дългокрака кака се плюнчите, а колите ви по корем да се влачат...![beee [smilie=beee.gif]](./images/smilies/beee.gif)
Ама като видите дългокрака кака се плюнчите, а колите ви по корем да се влачат...
Бееееее.....
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Огън! Ако се комбинират с едни билщайн б6 ци ще е топ.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
А аз нея подготвям за писта. Идеята е да оправим поне малко това клатене. Амортисьорите още сякаш биват на 76хил.км са все още можеби към 100хил.км ще ги сменя като билщайна б6 е едната опция, a другата са KYB Ultra SR.
На старата Eibach Pro Kit ми беше в комбинация с KYB Excel-G + най-голямата стабилизираща ОЕМ щанга и возеше и стоеше на пътя много добре.
Можеби следващата стъпка ще е стабилизиращата щанга да ограничим малко накланянето в завойте. Сега като я вдигаме ще видя каква е моята, че за модела се предлагат ОЕМ от 22 до 24 мм. Ако съм с 22 ще търся 24 предполагам от RS или вече кастъм там започват от 25 до 28 мм..
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не е толкова до свалянето а до возията, свалянето даже ще го компенсирам другата зима със нови по-високи гуми.Цецо75 написа: 27.01.2022, 20:54:22 Пак ще разваляте хубавата кола...
Ама като видите дългокрака кака се плюнчите, а колите ви по корем да се влачат...
Ще измеря какво се получава защото със сегашните пружини стой доста висока когато е празна, но като седнат вътре 4 човека и пада много.
Предполагам с новите пружини празна ще слезе с 30мм. но в натоварено състояние няма да е толкова, а между 1-2см.
Заводските са много меки и вози като лодка, особенни когато има вятър нещата са страшни като вдигна 140 на магистралата и имам усещането, че съм на коръб. Предполагам при тебе на комфортен режим е същото усещане.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Архимандрит Дионисий, При мен на комфорт не може да се кара във БГ, даже по "магистралата". На хората вътре почва да им става лошо...
Ама при мен центъра на тежестта е много високо.
Но знам за какво говориш да. Проблема с Шкодите като цяло според мен обаче започва от тясната стъпка. Навремето на италианския кенеф минах на джанти ET35 (което е много под заводското) и люшкането намаля драматично въпреки, че гумите бяха едва 16ки.
Но знам за какво говориш да. Проблема с Шкодите като цяло според мен обаче започва от тясната стъпка. Навремето на италианския кенеф минах на джанти ET35 (което е много под заводското) и люшкането намаля драматично въпреки, че гумите бяха едва 16ки.
Бееееее.....
- zorozlatanov
- Гараж: Tesla Model 3 -Dual Motor
Renault ZOE 52kWh-Red
RAM Bike XC Twoo - Обратна връзка:
Явно слагат пружити каквито имат, защото моята е като дърво, на завоите почти не се накланя и вози много твърдо. Сравнявах я пряко с друга Октавия комби, но 1,5 TSI и друга дизелка 150, но не комби. Ами те се лашкат много повече по завоите и след легнал полицай се клатят, а моята не мърда-чак ме дразни.Гледах цветните маркери на пружините дали имат някакво значение за твърдостта, но мисля, че са само производствени означения.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Дане би да е с пакет лоши пътища или Спортен пакет. Не съм карал такива.zorozlatanov написа: 28.01.2022, 13:16:18 Явно слагат пружити каквито имат, защото моята е като дърво, на завоите почти не се накланя и вози много твърдо. Сравнявах я пряко с друга Октавия комби, но 1,5 TSI и друга дизелка 150, но не комби. Ами те се лашкат много повече по завоите и след легнал полицай се клатят, а моята не мърда-чак ме дразни.Гледах цветните маркери на пружините дали имат някакво значение за твърдостта, но мисля, че са само производствени означения.
- zorozlatanov
- Гараж: Tesla Model 3 -Dual Motor
Renault ZOE 52kWh-Red
RAM Bike XC Twoo - Обратна връзка:
Като се видим, ще ти дам да пробваш. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
То точно това е идеята на б6 цатя. Вози по-добре от заводския амортисьор и е по стабилна.Архимандрит Дионисий написа: 28.01.2022, 08:46:21А аз нея подготвям за писта. Идеята е да оправим поне малко това клатене. Амортисьорите още сякаш биват на 76хил.км са все още можеби към 100хил.км ще ги сменя като билщайна б6 е едната опция, a другата са KYB Ultra SR.
На старата Eibach Pro Kit ми беше в комбинация с KYB Excel-G + най-голямата стабилизираща ОЕМ щанга и возеше и стоеше на пътя много добре.
Можеби следващата стъпка ще е стабилизиращата щанга да ограничим малко накланянето в завойте. Сега като я вдигаме ще видя каква е моята, че за модела се предлагат ОЕМ от 22 до 24 мм. Ако съм с 22 ще търся 24 предполагам от RS или вече кастъм там започват от 25 до 28 мм..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Като за празника днес зарадвах любовницата.
Масло, филтри + добавка да и е арно на турбинката.

После се погрижихме да и е комфортно и махнахме балните обувки с ток и сложихме спортни мокасини.

След няколко километра в град съм много доволен. Все едно карам нова кола. Пътното поведение е много по-добро и директно, а комфорта не се е загубил. Доста добре поема малките неравности, а в завоите стой като заварена.
Доволен съм. Ще видим през уикенда как се държи и извън града.

Масло, филтри + добавка да и е арно на турбинката.

После се погрижихме да и е комфортно и махнахме балните обувки с ток и сложихме спортни мокасини.

След няколко километра в град съм много доволен. Все едно карам нова кола. Пътното поведение е много по-добро и директно, а комфорта не се е загубил. Доста добре поема малките неравности, а в завоите стой като заварена.
Доволен съм. Ще видим през уикенда как се държи и извън града.

- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Този уикенд тествах новите пружини и извън града. Разликата е огромна колата е много по-спокойна и стабилна при висока скорост. Корабния ефект вече го няма. Изчезна и досадното накланяне в завойте ( при смяната проверих и размера на стабилизиращата щанга 24мм. общо взето най-голямата за модела такава ми излиза и на RS моделите, четох някъде че от Голф R е по-голяма ще проверя тези дни ) , но на този етап не мисля да я сменям.
Комфорта не е нарошен по-никакъв начин, даже малките неравности и фуги се поемат доста по-добре от окачването.
Очаквам като сложа летните 17" още една идея да се подобри накланянето, защото със 16" съмите гумите имат по-голям ход в балона.
Следващите отзиви след месец с летните гуми.
Колата се снижи отпред със 2.5 см., а от зад с 3 см. когато е празна. С 2 и 4 души вътре снижаването се изравнява.
Много съм доволен от резултата.![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Комфорта не е нарошен по-никакъв начин, даже малките неравности и фуги се поемат доста по-добре от окачването.
Очаквам като сложа летните 17" още една идея да се подобри накланянето, защото със 16" съмите гумите имат по-голям ход в балона.
Следващите отзиви след месец с летните гуми.
Колата се снижи отпред със 2.5 см., а от зад с 3 см. когато е празна. С 2 и 4 души вътре снижаването се изравнява.
Много съм доволен от резултата.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Е това са пружините
Аз на моята бях сложил такива още на 2-3 месец след като я взех. Сега ще забележиш и колко по-добре тръгва и спира колата.
При рязко тръгване го няма това вдигане на предницата в небесата - стои си залепена на пътя и сцеплението на гумите с пътя е по-добро. Браво дедо Попе![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
При рязко тръгване го няма това вдигане на предницата в небесата - стои си залепена на пътя и сцеплението на гумите с пътя е по-добро. Браво дедо Попе
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Е аз на старата бях пак с такива пружини, но там смених и амортисьорите защото бяха свършили. И тука имах леки притеснения защото все пак са вече на 70хил.км. Но се оказа, че все още си вършат работата добре. Всичко което си обяснил е така. Голяма разлика се усеща при спирането заради това накланяне и 4те гуми имат добър контакт с пътя.SimichOil написа: 28.02.2022, 15:53:30 Е това са пружините Аз на моята бях сложил такива още на 2-3 месец след като я взех. Сега ще забележиш и колко по-добре тръгва и спира колата.
При рязко тръгване го няма това вдигане на предницата в небесата - стои си залепена на пътя и сцеплението на гумите с пътя е по-добро. Браво дедо Попе
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Това са наистина най хубавите пружини. Хем запазват комфорта,хем ОСЕЗАЕМО подобряват пътното поведение. А и става по красива колата 
GUNTER SERVICE