Тя държи около 20 минути максимално.
Свързване на видеорегистратор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Erebus, не искат да го оставят да работи при изключен двигател, а се чудят къде (в кой извод) да го включат, така че видеорегистраторът да не продължи да работи, когато спрат двигателя и така да изтощят акумулатора след няколко дни.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Поправете ме ако греша, но този хардуерен кит на Viofo е направен точно да не изтощава акумулатора и след достигане на определено напрежение да изключи камерата.
https://www.autocam.bg/magazin/aksesoar ... gistrator/
Аз лично бих искал да снима непрекъснато докато е паркирана навън колата (ако наистина е така както е описано горе и има защита за акумулатора). То си има някакви олекотени режими на снимане видеорегистаторът, когато е на "parking mode".
"Hardware kit захранване VIOFO за видеорегистратор се свързва към електрическата инсталация на автомобила и осигурява постоянно захранване на камерата. По този начин тя може да снима дори и при изключен двигател. Постоянното захранване на камерата крие риск от изтощаване на акумулатора на колата. За да се избегне прекомерното изтощаване и евентуално трудно стартиране на мотора, инженерите са предвидили възможност за настройване на „критична“ стойност на напрежението. Когато акумулаторът се изтощи и достигне тази стойност, захранването към камерата ще се прекъсне. Настройката на напрежението за изключване е лесна – чрез специален превключвател всеки път можете да изберете подходящата стойност според ситуацията."
https://www.autocam.bg/magazin/aksesoar ... gistrator/
Аз лично бих искал да снима непрекъснато докато е паркирана навън колата (ако наистина е така както е описано горе и има защита за акумулатора). То си има някакви олекотени режими на снимане видеорегистаторът, когато е на "parking mode".
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Дано твойто да е от други инженери дялкано.
Бееееее.....
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Разбрахме вече, Цецо, че твоето се е развалило. Други хора в нета са доволни. Ще поживеем и ще видим.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
@Erebus, имат, но батерията стига за 30тина мин. Отделно не е препоръчително да я ползваш лятото, защот седи на прозореца, черно е и е едно от първитв неща, които се нагряват в колата от слънцето.
Сигурно има такива, които са по, интелигентни и не хабят много ток, та да можеш да ги оставиш нонстоп на ток, но моя поне не е от тях. Като го вземах пишеше, че има g-сензор, и наистина има, но той при мен поне се активира или при рязко спиране или като смажа гаста. Не мога да разчитам на него за паркинг примерно ако някой ме жулне.
@Никола Иванов, утре ще му ударя една снимка и патентоване принципа
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сигурно има такива, които са по, интелигентни и не хабят много ток, та да можеш да ги оставиш нонстоп на ток, но моя поне не е от тях. Като го вземах пишеше, че има g-сензор, и наистина има, но той при мен поне се активира или при рязко спиране или като смажа гаста. Не мога да разчитам на него за паркинг примерно ако някой ме жулне.
@Никола Иванов, утре ще му ударя една снимка и патентоване принципа
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
YYakovliev, мятай едно читаво видеонаблюдение. Особено ако не си във високия блок - би трябвало да може да покриеш паркоместата около Вас с 4 камери 
Ако прецениш, че е опция - мога да съдействам с добри цени на техника...
Ако прецениш, че е опция - мога да съдействам с добри цени на техника...
-
shpeki
Явка кое Виофо купи? Моето е А129 дуал и засича движение или тайм лапс:
A129 GPS Module
VIOFO A129 предлага паркинг режим чрез засичане на движение или чрез Time-lapse видео.
Направи по-добро, нямам против. Така е някаква практика в България да се дават оценки на инженерите които са проектирали вскякава техника. Всеки тук разбира повече.Цецо75 написа: 22.01.2022, 18:40:17... А мойто VIOFO като се скапа и го отворих... Е да ти кажа, да им пикам на инженерите
Дано твойто да е от други инженери дялкано.
Няма, уж щяха да внесат септември от аутокам но няма. В амазон има, оттам ще поръчам, че ми трябва за втората кола.Никола Иванов написа: 22.01.2022, 11:27:19 Благодаря за съветите! Обаче в Autocam са изчерпани китовете за захранване. И втори GPS
модул исках да поръчам (за другата кола), но и от тях няма. Някой знае ли дали се предлагат другаде в България? Или ще чакам AliExpress...
A129 GPS Module
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Толкова се движи консумацията при видео 1080p/30fps/60fps. При 1440p/30fps или малко повече резолюция , отива на около 5 или до 7.5 w като максимална стойност конскумацията в най-лошия случай. Според зависи железатаsmoke написа: 22.01.2022, 13:35:13 ориентировъчна консумирана мощност на видеористраторите от около 3-4-5 W,
А и зимата с акумулаторите и консумацията на тнар периферия трябвя да се внимава за да няма изненади при опити за палене.
На теория това са искали да направят, как обаче е реализирано на практика ще трябва да се тества на живо.YYakovliev написа: 22.01.2022, 18:32:19 Поправете ме ако греша, но този хардуерен кит на Viofo е направен точно да не изтощава акумулатора и след достигане на определено напрежение да изключи камерата.
За да мерите приблизително на всякакви юсб консуматори консумацията има една юсб хава:
https://www.jarcomputers.com/Keweisi-3i ... WSV20.html
Този и подобните от алиекспреса вършат тази работа. Понякога юсб конекторите им правят парчета с недобър контакт.
Виж дали не грее все пак когато работи под товар този кит. Защото понякога мерките за охлаждането им не са обмислени по най-добрия начин и евтиното надделява в офертата
- YYakovliev
VIOFO A119 V3 - има и то:shpeki написа: 22.01.2022, 23:43:24 Явка кое Виофо купи? Моето е А129 дуал и засича движение или тайм лапс:

- YYakovliev
Ти ли взе последната бройка A119 V3?Никола Иванов написа: 22.01.2022, 11:27:19 И втори GPS модул исках да поръчам (за другата кола), но и от тях няма.
В моя комплект има GPS приемник за модела, който може би няма да ползвам - или ти говориш за друг GPS модул?
Еми @JORDITO ще го върже с оригиналния кит и ще го тествам в близките месеци. Ако видя че прави проблеми с акумулатора ще го махна. Винаги имам резервния вариант за буксата горе на плафона (която ако се изключва при гасене, има опция да се сложи по средата на веригата една power bank-а и тогава пак ще си работи, ама това вече са много сложни упражнения...).ИзтрЪпнал написа: 23.01.2022, 08:51:44 На теория това са искали да направят, как обаче е реализирано на практика ще трябва да се тества на живо.
-
shpeki
Не знаеш как е реализирано от Виофо но препоръчваш боклуците от алиекспрес. Противоречиш си.ИзтрЪпнал написа: 23.01.2022, 08:51:44
На теория това са искали да направят, как обаче е реализирано на практика ще трябва да се тества на живо.
За да мерите приблизително на всякакви юсб консуматори консумацията има една юсб хава:
https://www.jarcomputers.com/Keweisi-3i ... WSV20.html
Този и подобните от алиекспреса вършат тази работа. Понякога юсб конекторите им правят парчета с недобър контакт.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Ти също си противоречиш като според теб всичко е боклук от алиекспрес. Може и да е така за теб но за който чете детайлите не е съвсем и има читави измежду плявата
Аз не се доверявам на прозоводителя за всичко написано в рекламата на продукта му и за това дабъл чеквам с читав китаец който също е проверен наяве
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Може и аз да съм бил.YYakovliev написа: 23.01.2022, 11:22:08 Никола Иванов написа: ↑И втори GPS модул исках да поръчам (за другата кола), но и от тях няма.
Ти ли взе последната бройка A119 V3?
В моя комплект има GPS приемник за модела, който може би няма да ползвам - или ти говориш за друг GPS модул?
Да, за този модул става въпрос. Но не разбирам защо си го поръчал, ако не мислиш да го ползваш? Чрез него се сверява автоматично часовника, визуализира се скоростта на движение и логва маршрути (не съм наясно точно в какъв формат).

- YYakovliev
@Никола Иванов, ама я ми кажи кой модел си си купил видеорегистратор ти.
Купих го, защото нямаше налични A119 V3 без GPS модул (идва в комплекта). Та ако твоя е А119 V3 ми е странно, че е дошъл без такъв модул.
Купих го, защото нямаше налични A119 V3 без GPS модул (идва в комплекта). Та ако твоя е А119 V3 ми е странно, че е дошъл без такъв модул.