Дилема Qashqai J11 или Octavia 3

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

Извинявам се сбъркал съм ,мислех че е наследен проблем от предишните версии.
От всеки дефект-ефект
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Архимандрит Дионисий написа: 21.01.2022, 15:31:16 ...Проблема със скърцащите тампони на стабилизиращата щанга беше при първите поколения на моделите и да не скърцаха само оригиналните заради талка наслоен на тях.
Скърцането при новите модели е от тампоните на носачите и всички за 40-50хил.км започват да скърцат. В ЕТ ги пръскат и гресират и изкарват пак толкова.
Да разбирам, че щом се чува от едната страна ще започне и от другата ? Да ходя да ги оправят.
Има ли и има ли нужда от някакви софтуерни ъпдейти по двигател/кутия ?
Не разбрах - лекото залюляване придаващо леко усещане за нестабилност и веднага след това усет за контрол (и аз не се разбрах...) имате ли го или има някой изпуснал амортисьор? [smilie=search.gif]
Аватар
Nikolayri

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2021, 1.5 TSI, MT

Мнение от Nikolayri »

Миналата година тествах Кашкай в Русе. Усещането е като че се возиш, а не като че караш. Всичко е доста лесно и неусетно. Но пък за някой който ще си гледа телефона докато кара, ще е добре. Не ми харесаха облегалките на задните седалки. Доста са "изправени", предполагам на дълъг път се усеща.
Доста се колебах, но под влияние на комшията който има О3 от нова, се реших на Октавия и аз. Вече 7 хил. километра - доволен съм. Все повече свиквам и успявам често да докарам разход 7,5 градско в Пловдив. Съвсем леко се усеща когато минава на 2 цилиндъра. Карането на много ниски обороти дава по-голям разход. В града 3-та или 4-та стигат и оборотите към 2000. На магистрала 140 постоянна скорост гори около 6 на сто.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Здравейте, забелязвам че фаровете се забиват яко надолу, когато се натоварим с децата и багаж. Когато колата е празна светят чидесно и осветяват достатъчно извънградско и по магистралата. Натоварим ли се обаче се забиват сериозно на долу. Може ли да ве регулира долното положение да е по-високо за да се запази осветеността в нормална положение без да се заслепяват насрещните автомобили?
Колата е О3 FL.

Също така вчера след дълъг път превключването от D на R беше като през полудъединител 😧 Като загрее и прави малко номера кутията.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”