Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Е то тва е смешното ,производителя Х дава еврокатегория съобразена с изискванията ,а тук с допотопна техника ти я определят .До миналата година пунктовете работеха с обикновен газ анализатор ,сега може и да са ги натиснали да си купят модерна техника за измерване
baijoro написа: 21.01.2022, 15:47:31
Чак сега разбрах, че формулата е " Евро минус две"
Минавах на преглед с дизел Евро 4 и дадоха категория 2.
Ако дизелът е преди 2007г., независимо че има Евро 4 или Евро 5, попада във Втора Екогрупа.
А Евро 4 от 2008 и 2009 е в Трета Екогрупа.
Това се оказа, че не е съвсем вярно. Дизел с екокатегория евро 5 (някой се е престарал или платил) от 2001 година има стикер 4-та. Всеки ден я гледам пред офиса. Неудобно ми е да снимам стикера, че ще стане неловко ако ме види собственика.
Всъщност има едни таблици. Свалят 1-2 стъпки от евро категорията, но има значение пробега на автомобила, годината и още няколко компоненти. Много зависи и къде ще отидеш ... има го субективният фактор.
На мен ми дадоха 3-та категория, а съм евро 4. Направиха се на интересни. Трябва да ни благодариш, ако не бяхме попълнили ....не знам какво казаха, защото в този момент кръвта нахлу в главата ми.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Ивайло Димов,
Познавам човека и съм виждал талона му. Пише евро 5. Колата е 2001 година. Не вярвах и той ми го показа, за да ми докаже. Иначе съм съгласен, че е заобиколен закона. И то мноооого отдалече.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Според наредбата тези от 2008 отиват в трета категория, НО има значение километража ... Тези под 2007 включително са 2-ра ако не се лъжа. Зависи дали има дпф, катализатор и т.н. При мен нищо не е махано.
tuningmania написа: 21.01.2022, 20:17:43
Кой километраж има значение
Гледах миналата седмица интервю с шефа на сервиз за ГТП. Той го спомена , че има значение на какъв пробег е колата. Не знам дали е вярно. За този превъртяния километраж
Най-смешното е ,че като вкараш в КАТ кола нов внос за регистрация там ме ги вълнува и не гледат километража ,а ако преди това джамбазина е свалил 100 -150 хилки ,може да се окажеш с 20 годишна кола с пробег 150 000 .
Това с пробега на колата в кой закон го пише или щото са го казалЕ по тАлавизорО?
Същото питах и във друг форум , че и там много експертЕ , и познайте дали ми отговориха