Hyundai

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Hyundai

Мнение от sonnyer »

Здравейте,

Тъщата и тъста, ненадейно решиха, че след като са оженили щерката, значи е време за кола, но този път от магазина. До тук добре.
Живеят в малък град, карат често на къси разстояния и от време на време пътуват извънградско, като понякога се налага да возят и дете с багажите му и детското столче.
До сега колите им са били Skoda Fabia I 1.9 TDi 101ps и сега Citroen Berlingo 1.6 HDI 90ps. Изведнъж се обаждат и казват, че са в представителство на HYUNDAI и мислят да поръчват базова версия на Hyundai I20 с двигател 1.2 MPI 85к.с. 5МТ, което много ме озадачи. Според мен колата е малка, слаба, за градското им каране е перфектна, но за извън града ще им е малка. [smilie=pardon.gif]

Може ли някой да сподели мнения за автомобила и двигателя, както и още по-важното - може ли някой да предложи добра алтернатива в този или по-висок клас, като максималния бюджет за покупка е 30 000лв ТАВАН. Задължително да е 4 цилиндъра (убеждание на тъста) и да е около 100 кончета. Възможност за изплащане е препоръчителна.

Аз се опитвам да ги обедя да изчакат и да дебнем Октавия 3 или Фабия 3 на малко километри, но не им харесват 3-цилиндровите двигатели, а основно такива излизат. :)

Благодаря !
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Hyundai

Мнение от Rangel »

Знаеш, имаме i20 Active 1.4 100hp. бензин. За в града е супер, извън него харчи повече отколкото в него. Нашата е 6 скорости, ръчна кутия.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Hyundai

Мнение от Sec8200 »

sonnyer, не им се меси, че после ще си виновен.

Хюндай са здрави коли, според мен по-безпроблемни спрямо Шкода. Така че, ако им е харесала, да я тестват и да си я вземат.

1.4 и 1.6 MPI двигателите им са здрави, карат по 200к само с обслужване. i10, i20 се сглобяваха преди в Турция, i30 в Чехия.

Колко е базова i30? Има смисъл, ако е около 35к да се напънат.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Hyundai

Мнение от sonnyer »

Да, аз не казвам, че Skoda са най ... единствено от гледна точка на практичност, че в Skodata ще има място за багаж. Най-лошото е, че в техния край нямало такава, че да я тестват, но въпреки това ще я поръчват [smilie=punish.gif] [smilie=search.gif]

i20 e 25 900лв.
i30 е 34 700лв.

Някой запознат ли е как са с отстъпките в HYUNDAI ?
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Hyundai

Мнение от Sec8200 »

sonnyer, ах без тест не е добре, коя да е марка...
i30 ще е по-добре, ако успеят да свалят на 30-32к.

НО има едно голямо НО :)
Шкода с 1.0 три цилидъра ще е по-пъргава от 1.4 / 1.6 атмосферен. Така, че няма пълно щастие.

Ако е за малко повече качество и надеждност, с корейката няма да сбъркат. Но не го качвай на Шкода после [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Hyundai

Мнение от redalex »

Карал съм такова нещо (с две врати) и честно казано беше супер:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6837422921

има и 2 Фиеста СТ ... в случай, че на тъстът му се иска да си припомни младите годинки [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Hyundai

Мнение от sonnyer »

Сългасен съм. Аз съм карал Focus с Ecoboost, но тъста е против 3 цилиндровите. Не мога да кажа защо, не че аз много им се радвам де. [smilie=search.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Hyundai

Мнение от redalex »

Старата школа не прощава - вариантите са 2. [smilie=sarcastic.gif]
Кажи му, че тази е специален модел с 4 цилиндъра. ;)
Или да си купи москвич, "защото по-здраво от москвича няма" [smilie=hunter.gif]
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Hyundai

Мнение от makaveli »

sonnyer, Този екземпляр хич не е зле вътре пък и е фабрично НОВ, Ниво Classic [smilie=pleasantry.gif]

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 1494098968

Но пък в ценовата листа за i20 1.2 MPI 85к.с. 5МТ Ниво Exslusive e 30 890 лв., но какво включва не погледнах! [smilie=pleasantry.gif]
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Hyundai

Мнение от ИзтрЪпнал »

1.2mpi е без турбо и директно впръскване. Имаме в семейството с подобен двигател, скорости, обем и купе. Става за придвижване навсякъде, само да не се бърза. Че и да се бърза, по-бързо самият автомобил не може да даде [smilie=sarcastic.gif] . Като обем е добре за 2ма или 3ма общо без малки деца и внимателно запълване на багажното пространство.

Хюндай не са барнали цените впрочем за цялата 2021. От февруари ще са отворени за приемане на нови поръчки за нови i20, чистят каквото е останало в момента по складовете. За базов на 26к лв ме съмнява да направят отстъпка , но не питах като бях при тях, защото в момента ми се вижда като топ оферта за парите си. Конкретно по въпроса за i20 - за по 1.80м човеци, простраството на 2рия ред седалки е много за класа си, но за сметка леко на багажния обем. Возията е нормална. Ако се търси автомобил за небързащи хора , които са до 3ма с много багаж или 4ма с малко багаж , цена-качество-обем е топ офертата за нов.

Все пак за същите пари може и ново непоцинковано сандеро с отстъпка но и с 3цилиндъра с "богато" оборудване като за дачия ;) .

За 30-40к лв има и други оферти но това са едни добри пари отгоре над 26те. Съответно ще са по-пъргави за каране и с повече или по-малко полезен обем.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Hyundai

Мнение от Манев »

Преди Октавията карах в града един i20 от първото поколение фейслифта, с 1,2 4-цилиндров двигател (и аз съм предубеден) с 5-степенна ръчна кутия.
Прекрасна кола за града (не ми пречи да ръчкам скорости). На 2000 оборота ме караше да превключвам, на Цариградско на 5-та си се движеше с 80.
Разхода беше към 6.5 в София.
Докато врътна под моста на Горубляне и е загряла. Направо ми вземаше акъла като на човек свикнал с дизелите.
Място и отпред, и отзад, даже и багажника беше приличен. Малко пластмасово стоеше интериора, но не е болка.
Сега новите i20 ги удължиха малко, така че ще има повечко място откъм багажника.

Извън града до около 100-110 км/ч няма грижи.
От там нагоре става шумна, че отиваш на високи обороти, пък и колата беше под 1000кг. и ако пътя е неравен почваш да подскачаш.
Не че не може с 3-ма човека за баласт да вдигне 140, ама ...

Моята беше правена в Турция и никакви грижи не съм имал с нея.

P.S. Като взех Октавията, сърце не ми даде да я продам и замина дарение на тъста :)
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Hyundai

Мнение от Ивайло Димов »

Киа Сеед имат 1.4 mpi 100 к.с ,има по сайтовете коли между 10-50000 км с остатъчна гаранция .Минуса е малкия просвет ,нисички са и трябва да се внимава из дупките
От всеки дефект-ефект
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Hyundai

Мнение от sonnyer »

Благодаря на всички ! Междувременно, по обяд успях да пробвам i20-ка със съответната конфигурация. Честно казано, за града наистина бива. Очаквах да е по-зле, като сравнението ми е с последния C3 1.0, 85к.с. с турбо. Ами .. асматика май една иде по-добре за градско. Вече в по-високите скорости, умреличка е. Пространството отпред е добро. Аз съм 1,80 и се чувствах напълно ОК. Нямаше как да видя отзад какво става, защото бързах. Поисках офертаи сега ще го мислим. :)
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Hyundai

Мнение от digitalundgrd »

@sonnyer,

Изгледай клипа :

Направи същия експеримент с тъста. Качи го на тест драйв на 3 цилиндрова турбо оса - дали фабия, дали октавия или фордче екобууст. Но наистина нека мисли, че се качва да тества 4 цилиндрова. Да видим кво ше каже след това [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Hyundai

Мнение от sonnyer »

@digitalundgrd, не е проблема във вървежа. На него му е ясно, че едното върви повече. По-скоро гледа нещата в перспектива и счита, че с 1,2 MPI (сравнително прост мотор) ще може да разчита на дългосрочна експлоатация на автомобила. Общо взето наистина е от хората, които не бързат за никъде и основната му скорост е 110-130км/ч, но със сигурност понякога настъпва и има нужда да изпреварва. С Fabia I 1.9 TDI 101ps, която имаше до скоро нещата се случваха като натиснеш педала, а с i20 няма такъв момент, в който да се случи нещо. [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”