Тъщата и тъста, ненадейно решиха, че след като са оженили щерката, значи е време за кола, но този път от магазина. До тук добре.
Живеят в малък град, карат често на къси разстояния и от време на време пътуват извънградско, като понякога се налага да возят и дете с багажите му и детското столче.
До сега колите им са били Skoda Fabia I 1.9 TDi 101ps и сега Citroen Berlingo 1.6 HDI 90ps. Изведнъж се обаждат и казват, че са в представителство на HYUNDAI и мислят да поръчват базова версия на Hyundai I20 с двигател 1.2 MPI 85к.с. 5МТ, което много ме озадачи. Според мен колата е малка, слаба, за градското им каране е перфектна, но за извън града ще им е малка.
Може ли някой да сподели мнения за автомобила и двигателя, както и още по-важното - може ли някой да предложи добра алтернатива в този или по-висок клас, като максималния бюджет за покупка е 30 000лв ТАВАН. Задължително да е 4 цилиндъра (убеждание на тъста) и да е около 100 кончета. Възможност за изплащане е препоръчителна.
Аз се опитвам да ги обедя да изчакат и да дебнем Октавия 3 или Фабия 3 на малко километри, но не им харесват 3-цилиндровите двигатели, а основно такива излизат.
Благодаря !
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)