Съвет за избор на Шкода Супърб 2

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Значи! Написал си три неща.
Сваляш картер! Защо? Можеш да го промиеш и да видиш какво е положението без да е долу. Има как.
Сваляш турбо! Да си погледнеш превантивно как е положението? Ти си първия човек, дето ще направи проверка на око, вместо на стенд, подходящ за целта.
Сваляш глава! Кой човек ще свали глава ако нямам някаква нужда/индикация за такава процедура?
Work smart, not hard!
Казваш и че тея неща са елементарни, но на собствената си кола не си сменил маслото на скоростите и спирачната течност? Не знам...
И не, не съм експерт! Не разбирам абсурдите, които пишеш и обясняваш [smilie=sarcastic.gif]
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

Повечето майстори могат да направят оглед на турбината и ако преценят след консултация с клиента да я пратят на стенд за проверка .Картер се мие ефективно само със сваляне ,а гарнитурата на главата и гумичките могат да се сменят превантивно .Познавам двама с онзи прословут шестограм сменят го през 3-4 смени на масло ,ей така нсплашили са се и си връзват гащите .Лично за мен е по -добре да се дадат още 100-150 лева за преглед и дребни детайли от колкото големи суми в последствие .Купуват се стари коли все пак ,с незнайна поддръжка и км.Същата работа е и с отводнителните канали ,3 коли съм взимал и като махнеш корите на подкалниците винаги излиза по една лопатка с листа ,прхоляк и мизерии.Изгнива прага ,влиза вода ,зимата замръзва и ръждата тръгне ли няма спирка .Масово дренажните отвори на вратите са запушени ,тва са някви дребни неогледани неща ,забатачени с годините и проблемите в бъдеще ескалират .Колко коли си виждал по улиците с буквално липсващи части от долната част на калника и прага ,вероятно много .Липсата на елементарна подръжка води до това,да не говорим за наводнени коли заради изгнило уплътнение на жилото на капака,за прецакани ЕКУ .Малко по малко и се събират негативи за джоба .Когато взимаш кола с ясна история и видима поддръжка в сервиз ,може да си спестиш доста разходи .Но с новия внос е добре в началото да се огледа всичко ,не да се чака да те остави на пътя .Инак си е руска рулетка ,може да изкара но може и на излизане от КАТ да изтрака нещо .Познавам двама собственици на Автокъщи ,добри познати са ми ,ама съм им казвал в очите ,че колите им са кръщавани.
От всеки дефект-ефект
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Т'ва, което си написал е ОК! Ама се отнася, според мен разбира се, за някакви гнилочи и скрапове. Ако ти правиш всичко т'ва на колите, които взимаш...аз не. Не виждам логика да взема някаква гробница и да я разколача и зачистя основно, вместо да взема читава кола, минала ми през ръцете за тест драйв, закачена за подробна диагностика и огледана също подробно, включително отдолу.
Заключено

Обратно към “Superb II”