То нали за това самия регистратор има батерия? Да издържи 1-2 минути, за да видиш кой те е ударил.JORDITO написа: 11.01.2022, 09:13:14 П.П. Може ли някой да ме светне как с тая букса се ползва паркинг мод функцията?
Свързване на видеорегистратор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
-
shpeki
Може да са направили някаква иновация последните години и пак да са го добавили.redalex написа: 11.01.2022, 10:27:25На моята октавия (сегашната на Рангел) токът в запалката беше постоянен и не се гасеше изобщо.shpeki написа: 11.01.2022, 10:18:52 На ваг групата се гаси всичко поне от 30 години като заключиш или ако забравиш да заключиш след 10-15 мин.
Едно време връзвахме радарите с ток от плафона горе до огледалото, сега вече за регистратора - не знам.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
shpeki, на Шкодата запалката винаги е била постоянно захранена, поне от първата ми - О1 до сега винаги е било така. Имал съм дърти Аудита преди това и те бяха така.
Сега се сещам, че сме висели по къмпинги и сме светили по цяла нощ от запалките, радиото спира след 30 мин и трябва да го пускаш, ама ток в запалката си има.
Сега се сещам, че сме висели по къмпинги и сме светили по цяла нощ от запалките, радиото спира след 30 мин и трябва да го пускаш, ама ток в запалката си има.
Бееееее.....
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
stefan L, нц. Само на VW и Сеат е така. На Шкода липсва краче за преместване на бушона. 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Понеже и аз си взех viofo, мисля да монтирам преобразувателя 12v-5v в плафона и да го захраня от там. Опитвам се и да прекарам кабел от плафона, от страни покрай А5 камерата и да излезе между стъклото и тавана. Дали ще се получи? @JORDITO?
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Аз си прекарах кабела до бушонното табло и си вързах регистратора в отделно бушонче на празна дупка в таблото. Леко преработих оригиналното зарядно и го скрих и него там. Не се вижда нищо, има си отделен предпазител и се гаси от ключа, 20 мин работа с преработката на оригиналното зарядно беше.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Никола Иванов, става, но по - лесно ще ти бъде да вземеш кит за захранване за бушоните и после по колонката по фугата и горе под тавана кабела го прекарваш до исканото място.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Благодаря за съветите! Обаче в Autocam са изчерпани китовете за захранване. И втори GPS
модул исках да поръчам (за другата кола), но и от тях няма. Някой знае ли дали се предлагат другаде в България? Или ще чакам AliExpress...
@uboy, на клема 15 ли си го свързал? Ако кажеш и на кой номер предпазител си го монтирал, ще го унифицираме..![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
модул исках да поръчам (за другата кола), но и от тях няма. Някой знае ли дали се предлагат другаде в България? Или ще чакам AliExpress...
@uboy, на клема 15 ли си го свързал? Ако кажеш и на кой номер предпазител си го монтирал, ще го унифицираме..
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Точно както @uboy го е направил, го правих и аз. Само дето оригиналното зарядно го раколачих до платка и е горе при ламБите, а не долу в таблото с бушоните. Бушон/гнездо търсиш с "+" на контакт. При мен, на О2, има гнездо, подготвено за теглич и там имам захранване при контакт. Из тях него, защото не ми трябва да записва докато колата е паркирана. Успех!
-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
Не пада ли акумулатора при постоянно включено?
Защото на приятел за 20на дни му падна акумулатора до там, че да не може да запали!
Не запомних каква камера е взел.
Защото на приятел за 20на дни му падна акумулатора до там, че да не може да запали!
Не запомних каква камера е взел.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
При ориентировъчна консумирана мощност на видеористраторите от около 3-4-5 W, това прави около 100 Wh (ватчаса) консумация за 24 часа. Това съответно прави 100Wh / 12V = ~8 Ah (амперчаса) на денонощие при 12-волтов акумулатор.stocher написа: 22.01.2022, 13:19:37 Не пада ли акумулатора при постоянно включено?
Т.е. видеорегистраторът би изчерпил напълно акумулатора на колата не за 20 дни, а само за 7-9 дни при стандартен акумулатор с капацитет 54-72Ah. Като вземете предвид, че акумулаторите се износват и нямат целия си официален капацитет, то срокът става още по-къс.
-
bambinka
@smoke, Няма ли функция видеорегистратора да стои в икономичен режим, докато не засече движение? Така би спестил доста енергия, например през нощта.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
bambinka, дори в най-икономичния си режим (standby) видеоригистраторите консумират 1.1 - 1.3W. Сложи в уравнението и това, че за акумулаторите е противопоказно да се разреждат до под 40-50% от капацитета си (иначе много по-бързо се износват) и това, че акумулаторът не е зареден на макс, и пак ще стигнеш до сметката, че токът ще ти стигне за десетина дни, ако искаш да не съсипваш акумулатора и искаш да можеш да запалиш след това.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
А защо искате да го оставяте да работи при изключен двигател?
Ако е за евентуален удар докато е паркирана, мисля че повечето видеорегистратори си имат батерия, точно за тази цел.
Ако е за евентуален удар докато е паркирана, мисля че повечето видеорегистратори си имат батерия, точно за тази цел.