Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- audiman
- Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби
Поръчка на нова Октавия.
Аз не исках спортния пакет точно заради по-ниското окачване с 15мм. Поне при нас пътищата не са добре и ако трябва да е със спортно окачване и 18" джанти ще трябва да карам доста по-бавно и внимателно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Поръчка на нова Октавия.
То въпроса е какво включва защитата. Защото ако са само подсилени кори и стандартно окачване ще е ОК с 18ки. Ама ако е с одървено окачване (което предполагам) и 18ки, вече ще стане чудничко...
Това трябва да провериш...
Това трябва да провериш...
Бееееее.....
-
nikopopow
- Гараж: OCTAVIA 1.5 m-hev
Поръчка на нова Октавия.
Добре е карал съм такъва със 18ки,от там се реших да поръчаам с това окачване.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Поръчка на нова Октавия.
Имаш предвид че при защитата за лоши пътища се слагат\преди са слагани и по-твърди амортисьори ли ?Цецо75 написа: 03.01.2022, 20:53:26 ако е с одървено окачване (което предполагам) и 18ки, вече ще стане чудничко
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Поръчка на нова Октавия.
ИзтрЪпнал, При предишни генерации да. Но не знам дали важи и за всички модели.
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Поръчка на нова Октавия.
Колега, честно не ти схващам логиката.audiman написа: 03.01.2022, 19:07:21 Защитата е основно за зимата - тогава съм с по-високи гуми. Отделно ще се цападвигателя от долу по-малко. Иначе ми се иска да са 18" за лятото.
Нито зимата си с по-високи гуми, нито ще ти се цапа двигателя по-малко.
Защита лоши пътища е по-високо окачване с по-твърди пружини. Това да се комбинира с 18" джанти не го разбирам.
Ти си решаваш. Успех с конфигурацията и поръчката.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
Ради
- Гараж: В очакване
Поръчка на нова Октавия.
Защита за лоши пътища, вече не е ли само защитни кори под шасито - двигател, част от изпускателната система и малко по-назад. Снимка може да се види на всеки конфигуратор. Преди години наистина имаше опцията и за по-високо окачване, но мисля че сега е само защитни кори.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Поръчка на нова Октавия.
Защитата за лоши пътища включва по-високи и по-твърди пружини. И аз го обмислях докато не разбрах, че ще е по-висока колата.
-
Ради
- Гараж: В очакване
Поръчка на нова Октавия.
Може нещо да се е променило. Преди дори в конфигуратора бяха два варианта и то описани, само кори и втори вариант кори + по-високо.Erebus написа: 04.01.2022, 11:09:13 Защитата за лоши пътища включва по-високи и по-твърди пружини. И аз го обмислях докато не разбрах, че ще е по-висока колата.
Сега в конфигуратора е само един вариант, на който е показан само корите под автомобила и въобще не се споменава за по-високи и по-твърди пружини.
Всички коли, който досега съм купувал са били със защита за лоши пътища, но само с корите.
Явно и тук има промени, извинявам се ако някой съм подвел.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Поръчка на нова Октавия.
Моята информация е от юли миналата година. Възможно е да има промени след това.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Поръчка на нова Октавия.
На чешкия конфигуратор си пише за 15мм повдигане (не се уточнява нищо за пружините). Защо го няма в българския - Божа работаРади написа: 04.01.2022, 11:34:30 Сега в конфигуратора е само един вариант, на който е показан само корите под автомобила и въобще не се споменава за по-високи и по-твърди пружини.

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Поръчка на нова Октавия.
Това е едно от нещата, за което никога не съм успявал да получа смислен отговор в офис на ЕТ. И това е от времето на първата ми O1 преди 15 години.
Бееееее.....
- audiman
Поръчка на нова Октавия.
Говорих с ЕТ и миказаха, че "май" е повдигната с 15мм. Отделно като избера защитата и после dynamic пакета ми казва, че има конфликт между тях, тоест явно наистина защитата повдига автомобила. На снимките също има разлика във височината с и без пакета. Защита я исках само заради корите, на сегашната ми Octavia 1 като махна кората от долу чак капака се цапа.
- audiman
Поръчка на нова Октавия.
Днес подписах договора за доставка и преведох капарото. В момента срока за доставка е 160 работни дни + допълнителни още 60.
Поръчаната кола е: О4 1.5 TSI 6M Edition комби, цвят Графитено сив металик, джанти PULSAR AERO, черни, 7,0J x 17" с допълнително оборудване:
- 2 бр. USB отпред, 2 бр. USB отзад и 1 бр. USB на огледалото за обратно виждане;
- Затъмнени задно и задни странични стъкла, и предни странични акустични стъкла;
- Челно топлоизолационно стъкло с подгряване;
- Хромирани капачки на педалите;
- Изкуствена кожа на гърба на предните седалки;
- Малък кожен пакет с 3 спицов спортен мулти волан за радио и телефон;
Би трябвало да изглежда така:

Поръчаната кола е: О4 1.5 TSI 6M Edition комби, цвят Графитено сив металик, джанти PULSAR AERO, черни, 7,0J x 17" с допълнително оборудване:
- 2 бр. USB отпред, 2 бр. USB отзад и 1 бр. USB на огледалото за обратно виждане;
- Затъмнени задно и задни странични стъкла, и предни странични акустични стъкла;
- Челно топлоизолационно стъкло с подгряване;
- Хромирани капачки на педалите;
- Изкуствена кожа на гърба на предните седалки;
- Малък кожен пакет с 3 спицов спортен мулти волан за радио и телефон;
Би трябвало да изглежда така:

- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Поръчка на нова Октавия.
Честито за поръчката, търпение му е майката. Дано те изненадат със срока, приятно.