Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Здравейте колеги и за много години.
Решил съм да си сменям октавията с нова.
Поради не достатъчно финанси, мисля да я взема на 24 месечен лизинг с 50% първоначална вноска. Съответно ще има и някои компромиси като.
За сега съм се спрял на следната конфигурация (която не е съвсем окончателна):
О4 1.5 TSI 6M Edition комби, цвят Енерджи син, джанти ROTARE AERO 7J x 17 с допълнително оборудване:
- Пръскачки на фаровете и датчик за нивото на течността;
- Букса 230V с 2 бр. USB отпред, 2 бр. USB отзад и 1 бр. USB на огледалото за обратно виждане
- Акустични предни и затъмнени задно и задни страничнии стъкла;
- Защита за лоши пътища;
- Подготовка за монтаж на теглич;
- Изкуствена кожа на гърба на предните седалки;
- Малък кожен пакет с 2 спицов мулти волан с подгряване за радио и телефон;

Имам чуденка за цвета и джантите. Цвета за сега мисля да е базовия син, а джантите 17" (ROTARE AERO 7J x 17) ще ги оставя за зимни и на пролет мисля да си поръчам 18". Също не съм сигурен дали няма да се спъне колата и да и се дигне разхода с по-големите гуми 225/45/18. Карах тестова октавия седан със същото задвижване и джанти 17" и ми допадна.

Би трябвало да изглежда така:
Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Sawyer »

audiman написа: 02.01.2022, 11:33:04 Също не съм сигурен дали няма да се спъне колата и да и се дигне разхода с по-големите гуми
Не. Има теории по въпроса, но не мисля, че на нашите коли се усеща някаква разлика при вдигането на размера на джантите. Не забелязвам колата ми да се спъва, когато мина от зимните 18-ки на летните 19-ки

Бих купил по-големите джанти като екстра към автомобила и бих оставил по-малките за допълнителна покупка - обикновено така цялото упражнение струва по-малко пари ;)
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Taratajki »

Много добре обмисли цвета. Това синьо е.... 🤢 яко енерджи [smilie=sarcastic.gif]
5rar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от 5rar »

Според мен, ако я качиш на 18-ки ще вложиш със сигурност комфорта.
Не знам защо са ти пръскала за фарове + изкуствена кожа и то на гърба, но знам че ако я поръчаш с DSG ще ти хареса.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

За много години .Цвета е супер ,а колкото до джантите аутодата я дават да излиза на 19 даже https://www.auto-data.net/bg/skoda-octa ... 50hp-38004

Прав е колегата над мен ,махни тези пръскалки за фарове и тази изкуствена кожа .Пръскалките са напълно ненужни ,а тази еко кожа лятото ще ти спарва гърба .
От всеки дефект-ефект
Emo87

Шкода Новак

Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Emo87 »

Финансово колко ти излиза тази конфигурация?
P.S. Аз също съм се спрял на комби 1.5 tsi (150hp), но не съм решил какви доп. екстри да си добавям и кои си заслужават най-важното.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Pijomir »

5rar написа: 02.01.2022, 16:15:38 Според мен, ако я качиш на 18-ки ще вложиш със сигурност комфорта.
Не знам защо са ти пръскала за фарове + изкуствена кожа и то на гърба, но знам че ако я поръчаш с DSG ще ти хареса.
Изкуствената кожа на гърба е задължителна, ако ще караш малко дете отзад. Прави ми гърба на гъз, но после само минавам с влажна кърпа и готово.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

43 бона е базовата ,а тези хубавци от ЕТ така и не си оправиха бъгавия онлайн конфигуратор [smilie=ireful1.gif]
От всеки дефект-ефект
Аватар
audiman

Škoda Фен

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Така, подред на номерата.
1. Пръскалките са защото фаровете са LED и не нагряват стъклото и особено зимата мизерията си полепва по тях и се замърсяват повече (поне така съм чел).
2. Еко кожата е от зад там където е джоба на седалката, тоест малкия да не клепа тапицерията.
3. Цвета за сега е базовия основно заради цената. Сравнявах го със Спортно син металик и поне на мостри нямаше голяма разлика. Другия цвят който ми хареса на каталог е Лава син металик - но той се оказа такъв хамелеон, че направо се отказахме. Третия цвят, който си харесах е Графитено сив металик.
4. DSG също искам, но не стигат финансите - там отивам или на дизел или на по-големия бензин.
5. Цената с отстъпките е 49194лв.
6. По конфигуратор имам само два модела джанти 18", които не ми допадат много. Тъй като евентуално колата ще пристигне някъде Септември (ако я поръчам сега де) би трябвало да дойде направо със зимни гуми. На пролет ако ЕТ пуснат промоции мисля да взема 18" джанти с гуми.
Изображение
5rar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от 5rar »

Зиме/лете, издават се с летни гуми.

П.С. Защо отиваш на дизел или по-мощен бензин? Заради ск. кутия DQ200 ли? 1.5TSI DSG Edition фигурира в ценоват листа, като естествено е по-скъп от ръчната кутия...там си имаш и батерийка - mHEV.
Последно промяна от 5rar на 02.01.2022, 18:06:55, променено общо 1 път.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ИзтрЪпнал »

Помисли внимателно за енерджи син. Разгледай снимки и на живо че да няма неприятни изненади после. Колко ще те бутнат 900лв отгоре на 50к ;) ?

О4 в енерджи син не мога да намеря снимки но бях намерил С3 в енерджи син в тази тема:
viewtopic.php?t=4095
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 02.01.2022, 18:07:41, променено общо 1 път.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

Дам никой производител не слага гуми според сезона :) винаги са летни
От всеки дефект-ефект
Аватар
audiman

Škoda Фен

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Има ли някой възможност да покаже реални снимки на Спортно син металик и Графитено сив металик? Има ли някой да кара Октавия с гуми 225/45/18 и да каже как е возията. Другото ми притеснение за гумите е , че при нас в североизтока пътищата са общо взето зле.
Изображение
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

Много правилно си се насочил към кожата на гърба. Адски полезно е като имаш дребосък. Т'ва, дето някой по-горе е писал, че запарява гърба е пълен смях! Такова нещо няма как да се случи изобщо!
Пръскалките на фаровете не са ли стандарт при лед светлините? Или са при матричните само? Ако наистина няма при LED фаровете - много е полезно зимата да имаш. Чел си го - истина е.
Аз бих се напънал за DSG - все пак ще е нова кола и няма от какво да имаш притеснения. Вярно, нагоре е цената, но бих я сложил и нея.
Относно цвета - също бих избрал друг, но не съм мерило тук.
Успех!
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kolyo b8 »

audiman написа: 02.01.2022, 17:32:01 Така, подред на номерата.
1. Пръскалките са защото фаровете са LED и не нагряват стъклото и особено зимата мизерията си полепва по тях и се замърсяват повече (поне така съм чел).
2.
Пръскалките няма да ти решат много-много проблема с видимостта. Особенно зимата на мокър сняг. LED-a не нагрява стъклото - така е. Но при мокър сняг за много кратко време "ослепяваш" и тряба често да слизаш за да чистиш сам фаровете. Казвам го от опит. На Пасат В8 имаше пръскалки, на В8,5 вече не се предлагат. Ползата е, че не ти изразходва течноста за "безсмислено" пръскане на фаровете. Ако може да не я поръчваш - пропусни.
Колата така и така ще ти е на лизинг - направи си я както ти искаш (цвят, моторизация, скоростна кутия и тн.), зашото всеки ден ще си я гледаш и тряба да си те кефи. По-високата стойност ще я разбиеш в месечните вноски. Има и други лизинги, не е само този на ЕТ. Проучи и другите лизинги, пробвай и с по дълъг срок на лизинга. Сравни си общото оскъпяване за целия период - и може да не е толкова "скъпо" като цяло.
За гумите - @5rar, го е казал вече. И от там няма как да се спести ...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”